Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 313
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Współczuję Kriss , a auto zastępcze dali jakieś sensowne - choć żeby miało połowy ilości koni-?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

1.czy u Was też tak jest, że jak na sport indywidual ustawicie wszystko na komfort to po zgaszeniu samochodu, zamknięciu, ponowym otwarciu i uruchomieniu (+ przełączenie na sport indywidual w komforcie pozostaje tylko zawieszenie i kierownica a reszta przestawia się na sport?

2. jako pokonywaliście pierwsze 2tys km (docieranie) na ustawieniach sport czy komfort? Pytam z ciekowści :)

3. próbuje wskaźniki sportowe przypisać do przycisku z numerem, niestety dostaje komunikat, że zapis nie jest możliwy. Widziałem w wątku, że ktoś takie przypisanie sobie ustawił :?:

Opublikowano
1.czy u Was też tak jest, że jak na sport indywidual ustawicie wszystko na komfort to po zgaszeniu samochodu, zamknięciu, ponowym otwarciu i uruchomieniu (+ przełączenie na sport indywidual w komforcie pozostaje tylko zawieszenie i kierownica a reszta przestawia się na sport?

2. jako pokonywaliście pierwsze 2tys km (docieranie) na ustawieniach sport czy komfort? Pytam z ciekowści :)

3. próbuje wskaźniki sportowe przypisać do przycisku z numerem, niestety dostaje komunikat, że zapis nie jest możliwy. Widziałem w wątku, że ktoś takie przypisanie sobie ustawił :?:

1. Po stworzeniu profilu wszystkie ustawienia trybu sport ind. zostają takie jak ustawiłem

2. Jeździłem w jak najbardziej zróżnicowany sposób nie przekraczając 4000-4500 obrotów. Dość żwawe przyspieszanie i hamowanie częste zmiany biegów używałem trybu comfort i sport. Reasumując energiczna jazda po mieście czasami kawałek obwodnicy. NIE PAŁOWAĆ I NIE PRZEGRZEWAĆ SILNIKA :nienie:

2. Odpalasz informacje dotyczące jazdy i TYLKO podświetlasz wskaźniki i wtedy przytrzymujesz wybrany przycisk i się zapisze

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak dla kogoś zawias jest zbyt sztywny polecam zakodować comfort+ idealne do tego auta.

Można też zakodować ustawienia wydechu z idrive.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak dla kogoś zawias jest zbyt sztywny polecam zakodować comfort+ idealne do tego auta.

No ale wtedy też rusza z 2 biegu i bodajże pedał gazu pracuje jak w ECO

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No ale wtedy też rusza z 2 biegu i bodajże pedał gazu pracuje jak w ECO

Rusza z 2 dzięki czemu robi to płynniej a pedał gazu wg mnie działa normalnie.

• 5 tygodni później...
Opublikowano
Dostałem info z serwisu, wydech jest dostępny ale nie pasuje do aut na UE. Wyjaśniłem Panu że wydech pasuje i czy podejmą się instalacji, na to serwis odpowiedział że po winie nie pasuje i h@#uj :mrgreen:

Takiej odpowiedzi niestety się spodziewałem.

Zapytałem się jak wygląd sprawa jeżeli sam sobie wydech zainstaluję? czy stracę gwarancję? czy będą się czepiać na serwisach/przeglądach? Serwis oznajmił że na przeglądach nikt nie sprawdza co jest w aucie zainstalowane to nie ich sprawa, natomiast jeżeli coś się uszkodzi co jest powiązane z wydechem to mogą być problemy.

Właśnie jestem tydzień po montażu wydechu M-PERFORMANCE i to wersji USA do mojej m340i EU wszystko pasuje elegancko, mała kosmetyczna zmiana tylko potrzebna i powiem Wam, że robi robotę... jak ktoś by chciał taki wydech mogę ogarnąć ( pisz PRIV ), bo nigdzie ich nie idzie zdobyć i na dodatek wszyscy mówią, że nie pasuje ( tylko nikt nie potrafił powiedzieć dlaczego??? pomijam oczywiście fakt emisji spalin ) a ja od początku się uparłem, że musi pasować i pasuje :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Dostałem info z serwisu, wydech jest dostępny ale nie pasuje do aut na UE. Wyjaśniłem Panu że wydech pasuje i czy podejmą się instalacji, na to serwis odpowiedział że po winie nie pasuje i h@#uj :mrgreen:

Takiej odpowiedzi niestety się spodziewałem.

Zapytałem się jak wygląd sprawa jeżeli sam sobie wydech zainstaluję? czy stracę gwarancję? czy będą się czepiać na serwisach/przeglądach? Serwis oznajmił że na przeglądach nikt nie sprawdza co jest w aucie zainstalowane to nie ich sprawa, natomiast jeżeli coś się uszkodzi co jest powiązane z wydechem to mogą być problemy.

Właśnie jestem tydzień po montażu wydechu M-PERFORMANCE i to wersji USA do mojej m340i EU wszystko pasuje elegancko, mała kosmetyczna zmiana tylko potrzebna i powiem Wam, że robi robotę... jak ktoś by chciał taki wydech mogę ogarnąć ( pisz PRIV ), bo nigdzie ich nie idzie zdobyć i na dodatek wszyscy mówią, że nie pasuje ( tylko nikt nie potrafił powiedzieć dlaczego??? pomijam oczywiście fakt emisji spalin ) a ja od początku się uparłem, że musi pasować i pasuje :)

Masz jakiś filmik? ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bo to najlepszy silnik w BMW. Ma świetne osiągi niskie zużycie paliwa i mimo wszystko jest bezawaryjny.

Dodatkowo świetnie brzmi i ma super charakterystykę.

Tutaj stawiam że coś z osprzętu było wadliwe. U brata w m340i od początku hałasowała jedna rolka obok alternatora. Obecnie ledwo ją słychać ale zachowuje się dziwnie i wydaje mi się że jest wadliwa.

Możesz napisać czym objawiał się ten hałas i jakim przypadku? Jazda, postój?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bo to najlepszy silnik w BMW. Ma świetne osiągi niskie zużycie paliwa i mimo wszystko jest bezawaryjny.

Dodatkowo świetnie brzmi i ma super charakterystykę.

Tutaj stawiam że coś z osprzętu było wadliwe. U brata w m340i od początku hałasowała jedna rolka obok alternatora. Obecnie ledwo ją słychać ale zachowuje się dziwnie i wydaje mi się że jest wadliwa.

Możesz napisać czym objawiał się ten hałas i jakim przypadku? Jazda, postój?

Świst i lekki pisk przy dodaniu gazu najbardziej słyszalny na postoju przy dodawaniu gazu.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam.

mam 340, od jakiegoś czasu słyszę stuki w zawieszeniu w prawym tylnym kole, zgłaszałem to przy pierwszym przeglądzie, usłyszałem info że jest to błąd fabryczny i mam czekać na akcje serwisową.

Czy ktoś się spotkał z takim problemem? Przegląd robiłem w turcji bo tam mieszkam , auto jest z PL.

Stuki występują przy wolnej jeździe po nierównej drodze, jakby jakaś gałka czy coś.