Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 313
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ciekawe czy kiedyś wreszcie dadzą wentylację, skoro w x3 i x4 już jest....?

Albo w LCI albo wcale jak to w BMW. Nawet KIA w wielu modelach ma takie fotele.

Opublikowano
Czy ktoś miał okazję porównać w M340i adaptacyjne zawieszenie sportowe M ze standardowym w tym modelu. Jestem na etapie konfiguracji do zamówienia a o testówki aktualnie trudno.
Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
Opublikowano

Ja jeździłem tylko z adaptacyjnym M ostatnio przez dwa dni. Nawet mnie nie ciągnie do testowania zwykłego, patrząc przez pryzmat F3x.

Bardzo podoba mi się to auto, ale bije się z myślami czy x-drive to odpowiedni napęd do tego czego oczekuje i tym samym czy to jest auto dla mnie. Jest bardzo przewidywalna, prosta w prowadzeniu, stosunkowo szybka i jestem pewien że nawet moja żona jest w stanie tym szybko przemieszczać po odłączeniu kontroli trakcji...Ale brakuje jej tego co dała nawet F32 z dyfrem M-Performance, o starych M3 nie wspominam. Choć na wprost w serii narobiłaby wstydu E92 M3.

Niestety stopień intensyfikacji fałszywych bodźców jest trochę zbyt wysoki, ale to już motoryzacyjny standard w dzisiejszych czasach. Na pewno na plus jest jakość wnętrza, to czy ktoś lubi multimedia czy nie jest sprawą indywidualną - mam na myśli że seria 3/4 nie była jeszcze nigdy tak dobrze wykonana.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witajcie!

Bardzo mocno rozwazam zakup M340i, ale niestety sa jakies dramatyczne czasy oczekiwania na mozliwosc jazdy probnej autem z BMW Polska...

Czy bylaby jakas dobra dusza w Warszawie ktora by chciala przewiezc goscia pokazowo na fotelu pasazera aby sie pochwalic co potrafi dotarte M340i :-)?

Moge zaoferowac dobre wino/whisky jako podziekowanie :-)

pozdrowienia

k

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podpinam się, może ktoś z okolic Szczecina??
male-bmw-2.png
Opublikowano
Ma ktoś z okolic Opole lub Katowice :)? Ja już swoją zamówiłem ale dopiero na czerwiec a chetnie bym sie na pasażerze przejechal :)
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Od 11/2020 w M340i układ mld-hybrid.
Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Od 11/2020 w M340i układ mld-hybrid.

Czy to sprawdzone info?

Jeśli po zaparkowaniu samochodu nie odwracasz się, żeby spojrzeć na swój samochód to znaczy, że kupiłeś złe auto :)
Opublikowano
Informacja od dwóch dealerow.
Opublikowano
Ale dostępny czy obowiązkowy żeby zmniejszyć emisję?

Aktualnie nie można zamówić M340i do produkcji, która ma być wznowiona w grudniu. Wtedy bedzie to prawdopodobnie tylko model z mild hybryd.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale dostępny czy obowiązkowy żeby zmniejszyć emisję?

Aktualnie nie można zamówić M340i do produkcji, która ma być wznowiona w grudniu. Wtedy bedzie to prawdopodobnie tylko model z mild hybryd.

Masakra co sie dzieje w tej motoryzacji. A jakie macie wrażenie z zawieszenia? Wszyscy narzekają na stukanie adaptacyjnych amortyzatorów i polecają zwykły zawias m. Praktycznie brak wygłuszeń na ścianie grodziowej też nienapawa optymizmem.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam! Jestem zainteresowany kupnem M340i Xd. Mam pytanie o późniejsze użytkowanie jeśli chodzi:

-kola zimowa-jakieś specjalne zaciski itp. czy tak jak np. w 330i?

-serwis-ceny czy tak jak w 330 czy jakieś wyższe kwoty?

-podobnie j.w. jeśli chodzi o klocki, tarcze itp.

Może macie jeszcze jakieś inne uwagi czy decydować się na 340 czy może szukać jednak 330 w dobrej wersji.

Pzdr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
na twoim miejscu bym dzwonił do ASO z zapytaniem ile wynosi koszt kompletu tarcz i klocków z wymianą w 330 i 340xd , chyba to najlepszy wyznacznik kosztów utrzymania danego nowego auta .
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Od listopada M340i z MHEV i ceną wyjściową 275 tys. :D
Opublikowano (edytowane)
cena za dotychczasowy egzemplarz ksztaltowala sie na poziomie 277k wiec promocji nie bedzie jak sie wiekszosc spodziewala.

W aktualnym cenniku z lipca cena za M340i xDrive to 289 400 pln. Obniżka o ok. 14 tys. to rzeczywiście powrót w okolice ceny z początku roku czyli 277 900 pln.

Zobaczymy jak to wyjdzie w konfiguratorze i czy nie zmienili cen za wyposażenie dodatkowe.

Edytowane przez rkmi09
Opublikowano

ja spojrzalem na swoje zamowienie i wtedy cena byla 277k, podwyzki do 289k nie odnotowalem.

w wielkie obnizki nie daje wiary jak wspomniales moze na wyposazeniu bedzie wyrownanie.

Opublikowano

W standardzie nie było wtedy tunera DAB i elektrycznie regulowanych foteli z pamięcią (wprowadzili od lipca br.), no i teraz dodali jeszcze MHEV.

Pytanie na ile istotna w ustalaniu ceny była obniżona akcyza w przypadku MHEV.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W aktualnym cenniku z lipca cena za M340i xDrive to 289 400 pln. Obniżka o ok. 14 tys. to rzeczywiście powrót w okolice ceny z początku roku czyli 277 900 pln.

Zobaczymy jak to wyjdzie w konfiguratorze i czy nie zmienili cen za wyposażenie dodatkowe.

Potwierdzone info?

Kiedy bedzie widoczne w konfiguratorze?

Jak cena spada z powodu akcyzy to dodatkowe wyposażenie też spadnie, co mnie bardzo cieszy :mrgreen:

male-bmw-2.png