Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dach to podstawa, praktycznie nie używa się klimy, masz świeże powietrze i nic nie szumi jak przy otwartych oknach. Wg.mnie opcja podstawowa obok komfortowego otwierania czy świateł z adaptacją.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Też uwielbiam panoramę, jak dużo jeździsz z otwartą osłoną nawet to opalony jak na wakacjach :D Jasno w środku, przyjemnie i przytulnie, jak się znudzi lub chcesz ciszej zasuwasz i tyle. Owszem, jest droga, psuje się i trzeba ją myć dokładnie, moim zdaniem warto.

Jak nie jest bardzo gorąco i szybko nie jeździsz odsuwasz i jest prawie jak cabrio ;)

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
Opublikowano
a nie nagrzewa Wam si.e wnętrze przy takich upałach? Ta roleta jest taka trochę przepuszczająca, prawda?

Mam nadzieję, że tak jak w Volvo, automatycznie się zasuwa roleta w czasie upału.

Opublikowano

Nic mi nie wiadomo o automatycznym zamykaniu. Ale po to masz klimatyzację, żeby było chłodno w środku :)

Ja Zadko zostawiam auto na zewnatrz, ale jak już to i tak nie zasłaniam rolety bo o tym nie pamiętam. Dla mnie w sumie rolety mogłoby nie byc :)

Opublikowano
Nic mi nie wiadomo o automatycznym zamykaniu. Ale po to masz klimatyzację, żeby było chłodno w środku :)

Ja Zadko zostawiam auto na zewnatrz, ale jak już to i tak nie zasłaniam rolety bo o tym nie pamiętam. Dla mnie w sumie rolety mogłoby nie byc :)

No to będę rozczarowany, jeśli rzeczywiście roleta sama się nie zamyka :( Ja dużo jeżdżę i w różnych miejscach zostawiam auro, czasem na pare godzin, a nigdy nie pamietam o jej zamknięciu. Czy można zamknąć roletę z telefonu lub pilota (tak jak szyby)?

Opublikowano
Hmmm z telefonu nie, ale z pilota może i można. Muszę to sprawdzić, w mercedesie w sumie tak działa, że jak się przytrzyma guzik zamknięcia to domyka szyby i dach.. Hmm a może tylko dach a nie roletę? To też muszę sprawdzić :)
Opublikowano
Hmmm z telefonu nie, ale z pilota może i można. Muszę to sprawdzić, w mercedesie w sumie tak działa, że jak się przytrzyma guzik zamknięcia to domyka szyby i dach.. Hmm a może tylko dach a nie roletę? To też muszę sprawdzić :)

Skoro zrobili już otwieranie auta z iPhona, to może zrobią też możliwość obsługi poprzez apkę. W Volvo można odpalić silnik czy klimę, pozamykać i pootwierać wszystko co jest elektryczne. Ciekawą funkcją jest zdalne wysłanie kurierowi możliwości otwarcia bagażnika i wrzucenia paczki, ale na razie tylko w Szwecji (ciekawe dlaczego nie ma w Polsce? ;) )

Opublikowano

Ooo to nie wiedziałem, że tak jest z tym deszczem, fajne :)

W apce bmw silnik też można zdalnie odpalać, ale nie w Polsce, zdaje się chodzi o zasadę, że samochód nie może stać z włączonym silnikiem i smrodzić bo zanieczyszcza klimat, podobno nawet policja może wlepić mandat jak ktoś odnkeza w zimie z włączonym silnikiem :mrgreen:

Opublikowano
a no to fajnie, w niektórych autach jest właścnie taka siateczka, która przepuszcza słońce i auto nawet, kiedy roleta jest zasłonięta nagrzewa się mocno
Opublikowano
Panowie ale czy roleta przepuszcza światło/słonce czy nie?

Roleta bardzo dobrze chroni przed światłem/ciepłem i wbrew pozorom jest solidna a nie "szmaciana'.

Ooo to nie wiedziałem, że tak jest z tym deszczem, fajne :)

...

Z tego co pamiętam gdzieś w opcjach musisz odhaczyć tą opcję zamykania jak pada.

Opublikowano
Panowie na 10000% ledowy kierunek jest tylko w „laserach”? Dlaczego pytam ? Bo dzis mialem z trzy X5 i kazda miala tylko „lezki” wiec lampy ale w podstawie albo adaptacyjne. W 5 G30 jest sporo aut z tymi diodowymi najdrozszymi lampami mysle ze rowniez z uwagi na ledowy kierunek. Wiec myslalaem, ze w x5 rowniez by tak bylo a jednak na drogach tych z laserami nie jest az tak duzo..
Opublikowano
Obawiam się ze szyby dodatkowo wyciszą mi silnik :( No bo jak ? Wyciszam szyby a biorę sportowy wydech ? Chyba ze się mylę i nie o to w nich chodzi - bardzo proszę o poradę !

Kupując szyby akustyczne: jak chcesz mieć cicho to masz cicho. Jak chcesz posłuchać wydechu i poczuć przy okazji prędkość: uchylasz szyberdach :) Efekt rewelacyjny :8)

Opublikowano
Autonomiczna jazdę pseudo.

Panoramiczne okno warte każdych pieniędzy dla mnie w każdym aucie bo rozjaśnia wnętrze i wszystko wygląda po prostu lepiej, ale darowałbym sobie tą wersję z ledami bo dają taki sobie efekt i tylko w nocy a parę tysięcy trzeba dolozyc.

Zgadzam się w zupełności. Panoramiczny dach jest dla mnie jednym z podstawowych elementów wyposażenia. Kiedyś też mi się wydawał za drogi, ale odkąd kupiłem pierwszy raz to już zamawiam do każdego auta. Jasno i przyjemnie, superkomfortowe schładzanie wnętrza po wejściu do nagrzanego samochodu, trochę optymizmu w pochmurne dni (po otwarciu).....no i słuchanie wydechu bezcenne :D

Wersję z ledami kupiłem dla dzieciaków - efekt jednak nie powala i można sobie odpuścić tą opcje.

Opublikowano
Panowie na 10000% ledowy kierunek jest tylko w „laserach”? Dlaczego pytam ? Bo dzis mialem z trzy X5 i kazda miala tylko „lezki” wiec lampy ale w podstawie albo adaptacyjne. W 5 G30 jest sporo aut z tymi diodowymi najdrozszymi lampami mysle ze rowniez z uwagi na ledowy kierunek. Wiec myslalaem, ze w x5 rowniez by tak bylo a jednak na drogach tych z laserami nie jest az tak duzo..

Kierunkowskaz jest ledowy tylko w najdroższej wersji reflektorów (LED matrix czy laser - zależnie od modelu), po to aby zmusić klientów do jej zakupu.