Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mnie w końcu udało się odebrać auto (3 miesiące opóźnienia). Na szczęście wyleciało tylko podparcie lędźwiowe u pasażera. Aktywny tempomat został ;-)

A czemu wyleciało? Z Twojej inicjatywy czy przez te braki? Ja wczoraj byłem u dealera. Jednak wybór padł na X4. Powiedział że jak na maj 2022 chcę to na spokojnie listopad/grudzień zamawiać. Jeżeli chodzi o wyposażenie to mówi że nic nie okrajają. To co jest w cenniku i to co wybiorę, to dostanę wraz z autem. Jeszcze im się nie zdarzyło żeby komuś coś wyleciało. Więc nie wiem jak to jest.

Opublikowano
Nie straciłem ani procenta rabatu. Ja się podpinam pod firmę z którą współpracuję i która ma flotę BMW i na X3/X4 mam 22% rabatu i jest to rabat niezmienny. Także spokojnie zdążę zamówić :) Auto kupuję w M-Cars w Krakowie bo z tym dealerem współpracuje mój kontrahent.
Opublikowano
Mnie w końcu udało się odebrać auto (3 miesiące opóźnienia). Na szczęście wyleciało tylko podparcie lędźwiowe u pasażera. Aktywny tempomat został ;-)

A czemu wyleciało? Z Twojej inicjatywy czy przez te braki? Ja wczoraj byłem u dealera. Jednak wybór padł na X4. Powiedział że jak na maj 2022 chcę to na spokojnie listopad/grudzień zamawiać. Jeżeli chodzi o wyposażenie to mówi że nic nie okrajają. To co jest w cenniku i to co wybiorę, to dostanę wraz z autem. Jeszcze im się nie zdarzyło żeby komuś coś wyleciało. Więc nie wiem jak to jest.

Przez braki. Powinno być w obu siedzeniach przednich. Jest tylko u kierowcy. Wiedziałem o tym już chwilę przed produkcją. Nie jest to zdecydowanie coś co dyskwalifikuje auto, przynajmniej dla mnie

Opublikowano

No nie wiem czy tak spokojnie. X4 zamówiona w styczniu i odebrana pod koniec czerwca. Sąsiad zamawiał również X4 w kwietniu. Obiecali pod koniec czerwca i coś jej jeszcze nie widać...

Co do okrajania to się jednak trafia... X3 zamówiona w firmie również w styczniu została okrojona o kolor lakieru i skór, właściwie to kazali na nowo konfigurować bo kamery 360 i chyba nie tylko to jest też niedostepne...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
A czy wiecie może jak wygląda z rabatami u konkurencji? Rozważam Jaguara F-Pace jako alternatywę dla X3, ale pod warunkiem że byłby zbliżony cenowo (ceny Jaguara startują z wyższego pułapu, ale mają też więcej wyposażenia w cenie bazowej)...
Opublikowano

Witajcie.

Czy ktoś ma informacje kiedy będzie dostępna wersja LCI z aktywnym tempomatem i na jakie rabaty można liczyć na nowe auto do produkcji przy zakupie na firmę? Z autem mi się nie spieszy ale chciałbym chociaż móc go wycenić i ewentualnie zamówić.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tempomatu aktywnego w x3 i komfortowych foteli z wentylacja do końca roku nie będzie. Rabat maksymalny w salonie BMW 12%

Ja rozmawiam z brokerem , bo salon ma klientów w dupie…

Pozdrawiam
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Ja mam zamówione z produkcją na początek 2022 - rabat 22%, klient flotowy.

Witam!

Planuje zamówienie X3 i zbieram oferty z całej polski, ale średnio z rabatami. Można wiedzieć gdzie udało się panu dostać taki rabat?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wyobrażam sobie kupno takiego auta bez tempomatu aktywnego, między innymi dlatego poszedłem oglądać X5, kurde nawet w skodzie za 100tyś jest aktywny tempomat :duh:
Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wyobrażam sobie kupno takiego auta bez tempomatu aktywnego, między innymi dlatego poszedłem oglądać X5, kurde nawet w skodzie za 100tyś jest aktywny tempomat :duh:

W obecnej sytuacji Skody też szybko nie otrzymasz. :mrgreen:

Opublikowano
Czekałem na to LCI i teraz lipa, mam zamówić auto bez tempomatu aktywnego?

Polecam wybrać wersję M... tam jest aktywny tempomat i kilka innych fajnych dodatków :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja sprawdzałem konfigurator na X3 to LCI 20d zdrożało o 4000zł od czerwca jeśli chodzi o model bazowy

no i pakiet Service Inclusive - 5 lat / 100.000km zdrożał z 5700 do 5900zł od tego czasu wiec nie ma tragedii jeśli chodzi o ceny

gorzej z rabatami ale mi się jeszcze udało załapac bo zamówienie poszło jeszcze w czerwcu

ps. powitać wszystkich na forum!

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zazdroszczę Wam tych 14%…

Ja na iX3 nie dobiłem nawet do 10%, no ale na iX3 po LCI do produkcji BMW daje od siebie 0% rabatu, więc wszystko co można wywalczyć to rabat od dealera (przed LCI też nie było różowo, możliwy rabat od BMW na elektryki dużo niższy niż dla spalinowych wersji).

O rabatach flotowych nawet nie wspominam, żeby się nie denerwować :wink: tutaj mógłbym podpiąć się tylko pod Volvo, ale to nie to :wink:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam 18% rabatu na LCI na 40i, leasingu jeszcze nie wybrałem bo rozważam kilka opcji ale jedna z tańszych ofert to 105,8% na operacyjnym w BMW (45% wpłaty własnej, 24 misiące, wartość końcowa 18,7%). Bardzo słabo IMO, polecicie coś jeśli chodzi o leasing?

Inna opcja to 108%, 45%,35 miesiecy, wartość końcowa 35% - tuaj mnie kusi wysoka wartość końcowa ze względu na 2-krotne wrzucenie w koszty. Pierwszy raz wpłata początkowa plus raty, drugi raz wartość rezydualna przy wykupie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A ComfortLease z oferty BMW liczyłeś?

Tam jest wysoka wartość wykupu (równa wartości rezydualnej).

Podobno teraz 9 na 10 finansowań bezpośrednio w BMW to już ComfortLease a nie klasyczny leasing operacyjny…

Opublikowano
Od dwóch handlowców (z dwóch różnych salonów) usłyszałem, że BMW zakończyło "promocyjne wsparcie" w przypadku leasingu operacyjnego. W tej chwili dla podobnych parametrów (wpłata, okres i wykup) Comfort Lease jest praktycznie tak samo opłacalny jak leasing operacyjny (oczywiście zakładając wykup z Comfort Lease na koniec umowy), a nie skutkuje koniecznością decyzji o wykupie z chwilą podpisywania umowy.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Orientujecie się na jakie obecnie rabaty (lekarz) można liczyć w przypadku nowej X3 z konfiguratora w klasycznym leasingu? I czy ktoś może polecić jakiś konkretny salon z dobrą polityką rabatową?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Orientujecie się na jakie obecnie rabaty (lekarz) można liczyć w przypadku nowej X3 z konfiguratora w klasycznym leasingu? I czy ktoś może polecić jakiś konkretny salon z dobrą polityką rabatową?

Z tego co wiem max 10%

Moze ktos zna kogoś kto da więcej.

male-bmw-2.png