Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym wymienić płyny, interesują mnie ich nazwy, parametry i ilość. Mój silnik 2,0D. Przebieg to 150 tyś.

1.Skrzynia manualna

2.Tylni most

3.Wspomaganie kierownicy

4.Plyn hamulcowy, pompa sprzegla

5.Płyn chłodnicy

Z góry dzięki za informacje.

Opublikowano

Ten decoder nie działa dobrze dla nowszych aut (jest adnotacja, że ostatnia aktualizacja w 2015 roku).

Ja mam F10, salon Polska, silnik B47 z 2016, a decoder pokazuje F13N, z silnikiem N63N z USA z 2014 roku.

Kompletnie nic się nei zgadza, a nie zgadza się, że ma katalizator.

Lepiej korzystać z tego:

https://bimmercat.com/

Opublikowano
Zadzwon do jakiegokolwiek aso i powiedz ze chcesz u nich to wszystko zrobic i popros o wycene na maila. Dostaniesz cala rozpiske i bedziesz wiedzial co kupic.
Opublikowano

To jest forum BMW myślałem że są tu pasjonaci i znawcy a nikt nie potrafi mi udzielić poprawnej odpowiedzi a to przecież podstawowa wiedza. Smutne

\

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Wejdź np na „castrol - dobierz olej” lub katalog jakiegoś innego producenta.

Pokazuje wszystkie płyny i ich ilości.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To jest forum BMW myślałem że są tu pasjonaci i znawcy a nikt nie potrafi mi udzielić poprawnej odpowiedzi a to przecież podstawowa wiedza. Smutne

\

Dostałeś od nas podpowiedzi jak i gdzie można spróbować znaleźć stosowne informacje.

Na tym jak i na podobnych forach jest tak, że jest część ludzi którzy jak coś wiedza to się tym dzielą z pytającym. A jesli nie wiedzą lub nie są pewni to nie piszą, żeby nie wprowadzać w błąd.

Próbowaliśmy pomóc na tyle na ile mogliśmy, ale widzę, że jesteś jedna z osób, która chce mieć wszystko na tacy a jak nie dostanie to pretensję do wszystkich wokół.

Nie dostałeś satysfakcjonującej cię odpowiedzi to rusz d.pę i poszukaj gdzie indziej, bo postawy: "pojawił się królewicz na forum więc stańmy wszyscy na baczność, żeby mu dogodzić" nie akceptujemy.

I naprawdę jest smutne, że nie posiadasz podstawowej wiedzy i musisz się pytać na forum.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

\

Dostałeś od nas podpowiedzi jak i gdzie można spróbować znaleźć stosowne informacje.

Na tym jak i na podobnych forach jest tak, że jest część ludzi którzy jak coś wiedza to się tym dzielą z pytającym. A jesli nie wiedzą lub nie są pewni to nie piszą, żeby nie wprowadzać w błąd.

Próbowaliśmy pomóc na tyle na ile mogliśmy, ale widzę, że jesteś jedna z osób, która chce mieć wszystko na tacy a jak nie dostanie to pretensję do wszystkich wokół.

Nie dostałeś satysfakcjonującej cię odpowiedzi to rusz d.pę i poszukaj gdzie indziej, bo postawy: "pojawił się królewicz na forum więc stańmy wszyscy na baczność, żeby mu dogodzić" nie akceptujemy.

I naprawdę jest smutne, że nie posiadasz podstawowej wiedzy i musisz się pytać na forum.

:cool2: :cool2: :cool2: