Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś ma wiedzę czy silnik 30i (2.0l, 4 cylindry) będzie miał update mocy i momentu tak jak to stało się w serii 3.

Nowa seria 3 z 2019 roku, model 330i ma silnik ten sam co seria 5 lecz o mocy 258 km i momencie 400 Nm. Tymczasem ten sam silnik w serii 5 ma moc 252 km i moment 350 Nm,

Czy zmiana będzie także w Serii 5?

Opublikowano

Jak będzie to będzie od jakiegoś momentu - pewnie po lifcie.

Nie sądzę, że Tobie to zmienią jakimś upgradem - kupiłeś 252KM i 350NM i tyle masz mieć.

Opublikowano
Z tego co mówił mi sprzedawca sa to inne silniki. Ten z nowej trójki ma dwie turbo sprężarki a ten z piatki ma sprężarke twin scrool. Update nic nie da.
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Whaaat? Przecież oznaczenie kodowe to samo, wydusili

niego całe dodatkowe 6KM, 50Nm i 0.1s do setki..

Tylko 0,1do setki mniej z powodu wspaniałego gpfu.....

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy ktoś ma wiedzę czy silnik 30i (2.0l, 4 cylindry) będzie miał update mocy i momentu tak jak to stało się w serii 3.

Nowa seria 3 z 2019 roku, model 330i ma silnik ten sam co seria 5 lecz o mocy 258 km i momencie 400 Nm. Tymczasem ten sam silnik w serii 5 ma moc 252 km i moment 350 Nm,

Czy zmiana będzie także w Serii 5?

Mogę się założyć ze po lifcie na wakacje 2020...

Jak mialo to miejsce z n20 a potem b48 w przypadku f30

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ten silnik jest już od co najmniej kilku miesięcy dostępny w serii 5 , ale tylko w wersji GT .

Nie ma już serii 5gt, jest dużo nowsza od serii 5g30 seria 6gt i tam od razu jest ten nowy motor co jest zrozumiałe.

male-bmw-2.png
  • Moderatorzy
Opublikowano
Przepraszam bardzo, ale co takiego ma 6GT czego nie ma G30, że głosisz "dużo nowsza od serii 5g30 seria 6gt"? Właśnie przejrzałem broszurę reklamową z cennikiem i szczerze mówiąc nie ma tam nic czego nie ma G30, może poza nowszym oprogramowaniem, którego w folderach nie widać.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przepraszam bardzo, ale co takiego ma 6GT czego nie ma G30, że głosisz "dużo nowsza od serii 5g30 seria 6gt"? Właśnie przejrzałem broszurę reklamową z cennikiem i szczerze mówiąc nie ma tam nic czego nie ma G30, może poza nowszym oprogramowaniem, którego w folderach nie widać.

Nic nie ma lepszego, jest po prostu wprowadzona do produkcji dość sporo czasu po g30, a co za tym idzie ma też w standardzie motor b48 258ps/400nm

male-bmw-2.png
Opublikowano
Male szanse jesli nie spelnia wltp bo jest ciezsza tak samo jak m340i przez przypadek przeszla wltp i zaden inny samochod juz nie w tym z4, 540, 640i dlatego maja po 340km a nie 374
Opublikowano

6GT jest na płycie serii 7 !!!!! i ma dostępną w opcji pneumatykę, znajdziesz to w serii 5 ? bo w mojej 540i G30 nie ma :lol: :lol: :lol: :lol:

Opublikowano

6GT jest na płycie serii 7 !!!!! i ma dostępną w opcji pneumatykę, znajdziesz to w serii 5 ? bo w mojej 540i G30 nie ma :lol: :lol: :lol: :lol:

Seria 5 też jest oparta na tej samej podłodze czyli 7.

2018- BMW 5 G30
Opublikowano
Cały dół jest identyczny, tylko trochę przedłużony i miechy zamiast sprężyn. Zresztą w pozostałych partiach samochodu (wyposażenie, elektronika, napęd, struktura) jest też prawie to samo.