Skocz do zawartości

Bluestone 640i xDrive

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gratulacje!

M340i jedno z moich aut marzeń;) Aczkolwiek chyba spory downgrade po G32. Ale wiem że kolega ma jeszcze G05, wiec G21 pewnie tak typowo pod swoje potrzeby:)

Jestem ciekawy wrazen z jazdy, czekam na relacje za 7 miesiecy;)

• Odpowiedzi 161
  • Wyświetleń 21,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Zamówione. Około 7 miesięcy czekania.    6GT: przebieg 149000 km Na początku stycznia mam w 6GT jeszcze ostatni serwis w ramach pakietu serwisowego (dokupiłem kiedyś opcję do 160000 km

• Miałem kiedyś taką akcję w Audi poprzednim. Najpierw kasztan (!), choć w rękach wydaje się, że jest w miarę niegroźny, a dosłownie miesiąc później kamień na autostradzie i druga wymiana.. A jeśli

• Przebieg 136 274 km  Znowu srebrne felgi, koła letnie wróciły. Auto lepiej wygląda 🙂  Z najbliższych prac szykuje się wymiana klocków hamulcowych z przodu. Wycena w aso: około 2000 zł. Po

Opublikowane grafiki

Opublikowano
  • Autor

Trochę downgrade wymuszony przez opcje jakie są dostępne w BMW 🙂

Proces decyzyjny był dość długi.

Na początku rozważałem:

340i

550e

540d

840i

X6 40i

I trochę metoda eliminacji została trójka.

X6 odrzuciłem, bo mam x5, auto bardzo praktyczne, pewnie jeździ lepiej niż większość SUV dostępnych na rynku, ale to SUV i jednak jego sama budowa sprawia, jest głośniej na autostradzie, buja autem na zakrętach, itp. Jak nie muszę, to nie wsiadam do x5 🙂

Piątka niby naturalny wybór po 6gt, ale jak ktoś ma 3 lub 4 litrowe g30/31/32 i bardzo dobrze wyposażone, to taka piątka nowa to rezygnacja z wielu rzeczy, które były wcześniej. Szczególnie brakuje mi opcji kupienia 40i lub nawet v8, które było w g30. Trochę wątków juz na forum było o tym, i jest trochę osób, które mają podobne zdanie o dużej utracie korzyści  przy przejściu z g30 na g60.

Chwilę myślałem o 540d, ale mam jednak dni lub tygodnie, że jeżdżę tylko 1-2km dziennie i diesel się tu nie sprawdzi jednak.

550e odpadł trochę ze względu na większe skomplikowanie auta. Staram się wybierać auto, które mogę oddać/sprzedać po 3 latach, ale też jakbym chciał to ma to być taki wybór, że przez 10 lat nawet będzie w miarę bezawaryjne ( przy jeździe 25000 km rocznie). No i tu jakoś jednak nie mam zaufania do hybrydy.

Na końcu zostało 840i i 340i w rozważaniu. Długo myślałem o 840i, bo jest idrive 7, który moim zdaniem jest dużo bardziej ergonomiczny niż id8, jednak przeważyła opcja kombi. Auto niby będzie tylko dla mnie ( krótkie i długie trasy) lub z dzieciakami i psem, ale tu tylko w koło komina. No i tu może się też bagażnik przydać czasem większy.

Też przyspieszenie w trójce lepsze. Oraz samo to, że jednak trójka zaprojektowana była koło 2017-2018 roku, więc jednak ma dużo rzeczy po staremu, np przyciski na kierownicy. To też na plus dla trójki.

Jak już przyjdzie trójka to nie wiem czy się x5 nie pozbędę. Dzieciaki podrosną i za jakiś czas już nie będę musiał do bagażnika tyle rzeczy zabierać na większe wyjazdy. 6GT ma wiecej miejsca w środku niz X5. To jeszcze będę myślał nad tym za kilka miesięcy 🙂

2015: Jatoba Brown F10 520d xdrive B47 (ex) | 2019: Bluestone G32 640i xDrive B58C | 2020: Melbourne Red F40 120i FWD B48 (ex) | 2025: Manhattan Green G05 40i xDrive B58N | https://www.instagram.com/gran.turismo.g32/ | https://www.instagram.com/red.bmw.f40/

Opublikowano

Jasna sprawa:)

G16 swietne auto, mialem okazje pojezdzic 840d. Ale jak to ze swietnymi BMW bywa juz nie sa sie go kupic nowego... jakby byl to liftback to juz w ogole mega.

A miales okazje jezdzic G60 540d? Bo ja jedynie takim w miare bida ediszyn 520i. Mialem bardzo mieszane odczucia...

Opublikowano
1 minutę temu, Randall napisał(a):

Kiedy sprzedajesz G32? 🙂 

Troche jestem w kropce. Bo kurcze takie czasy że nie ma co kupić żeby godnie to G32 zastapic...

Wiec sprzedam jak znajde godnego nastepce, albo jak znajdzie sie jakis godny kupiec hehe;)

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
2 godziny temu, Gizli napisał(a):

Troche jestem w kropce. Bo kurcze takie czasy że nie ma co kupić żeby godnie to G32 zastapic...

Wiec sprzedam jak znajde godnego nastepce, albo jak znajdzie sie jakis godny kupiec hehe;)

Obawiam się, że jedyną opcją będzie świadomy kupiec. 

To auta w zasadzie nie ma konkurencji.

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano

Pełna zgoda:) raczej z przypadku nikt G32 nie kupi (choć ja troche kupilem;).

Dlatego licze że jak w końcu namysle sie moje sprzedac, to znajdzie sie ktos z tego zacnego forum:) 

Juz moze nie zasmiecajmy koledze wątku;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

image.thumb.png.87f83ec0c85a937aa9df7e20ba91d9d6.png

150 000 km po 6 latach i 2 miesiącach. 

Na ostatnim serwisie nie znaleziono żadnych problemów.

Na razie brak informacji o statusie zamówienia trójki. W x5 już 10 000 km przejechane i niedawno był serwis olejowy między interwałami. 

czyli nuda, nic się nie psuje, nowych aut brak, można czytać forum dalej 😉 

2015: Jatoba Brown F10 520d xdrive B47 (ex) | 2019: Bluestone G32 640i xDrive B58C | 2020: Melbourne Red F40 120i FWD B48 (ex) | 2025: Manhattan Green G05 40i xDrive B58N | https://www.instagram.com/gran.turismo.g32/ | https://www.instagram.com/red.bmw.f40/

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
4 godziny temu, geno1234 napisał(a):

image.thumb.png.87f83ec0c85a937aa9df7e20ba91d9d6.png

150 000 km po 6 latach i 2 miesiącach. 

Na ostatnim serwisie nie znaleziono żadnych problemów.

Na razie brak informacji o statusie zamówienia trójki. W x5 już 10 000 km przejechane i niedawno był serwis olejowy między interwałami. 

czyli nuda, nic się nie psuje, nowych aut brak, można czytać forum dalej 😉 

Całkiem niezła średnia z tego dystansu  😉

Ja mam 39.9 🙂

A trochę tras robię, ale gdzieś czytałem,  że średnia w Krakowie to 18 km/h, jakoś łeb w łeb z Wrocławiem,  także może to z tego 😉

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor
W dniu 26.01.2026 o 21:34, MedicuS napisał(a):

Całkiem niezła średnia z tego dystansu  😉

Ja mam 39.9 🙂

A trochę tras robię, ale gdzieś czytałem,  że średnia w Krakowie to 18 km/h, jakoś łeb w łeb z Wrocławiem,  także może to z tego 😉

No to jest trochę różnicy rzeczywiście 39,9 vs 51,9. Jeszcze kilka lat temu miałbym pewnie bliżej 40, ale po przeprowadzce to z 23km do biura, to 18 km mam po autostradzie. To dużo zmienia.

Przebieg aktualny w 6GT to 153 000 km. Jak patrzę na poprzedni post to za dużo nie zrobiłem :) Trasy ostatnie to głównie w X5.

Zdjęć nowych 6gt nie mam, nic tam się nie zmienia w wyglądzie.

Trójka już wyprodukowana, w drodze do PL. Pewnie w ciągu kilku tygodni wrzucę zdjęcia. Nie mogę się doczekać :)

@MedicuS widziałem galerię Twojej nowej trójki - super się prezentuje.

Opublikowano
  • Autor

Jednak się udało jakieś zdjęcie zrobić. Tylko jedno i drugie auto brudne :)

image.jpeg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

6gt w ogóle sie nie starzeje 😍

BMW F20 - było

BMW G21  - było