Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Podłączał już któryś z kolegów iphone'a lub ipoda pod złącze AUX? Ja zakupiłem odpowiedni kabel podłączam iphone do wspomnianego gniazda, przałączam w idrive na źródło AUX i niestety nic sie nie dzieje, nie odtwarza muzyki z telefonu ani zupelnie nic....przerabiał już ktoś...dzięki
  • Odpowiedzi 122
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To działa w ten sposób jakby system audio był zewnętrznym głośnikiem dla odtwarzacza. A zatem wyjście słuchawkowe odtwarzacza łączymy z wejściem audio- AUX. Wszystkie regulacje wykonujemy w odtwarzaczu, jedynie silę głosu trzeba dobrać eksperymentalnie, bo regulacja jest podwójna w odtwarzaczu i systemie audio w samochodzie.
Opublikowano

A próbowałeś podłączyć inne urządzenie?

Jeśli i inne nie działają, to musi być coś z tym złączem nie halo. Może coś się odlączyło, pozostaje dobrać się do tego i sprawdzić.

Pzdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak już pisałem system audio auta działa jak aktywny głośnik, przy czym siła głosu jest zapamiętywana indywidualnie dla każdego źródła dźwięku - może w tym momencie dla AUX ustawione jest na min. Proponuje uruchomić odtwarzacz ze słuchawkami i jeżeli wszystko jest ok odłączyć słuchawki i kablem z wtyczką po obu stronach mini jack podłączyć go z samochodem. Jako źródło dźwięku wybrać AUX i zwiększyć siłę głosu. Jeśli nadal nie działa to albo kabelek jest zły, albo gniazdo padło.
Opublikowano

z iphonem nie wiem ale u mnie podłączałem nokię n97 i chodzi bez problemow, tylko z ta głośnością nie jest do końca tak jakby człowiek sobie życzył, nie wiem czyja to wina czy nokii czy radia w samochodzie, w kazdym razie tel jest na full i radio tez na 3/4 mozliwości i wtedy do sie coś posłuchać

Pozdro

Opublikowano
Zarówno Nokia N 97 mini jak i iPod V / VI generacji u mnie nie mają problemów żeby robić za playera muzyczego. Jedyny zonk jest taki jak kolega napisał, że muzyka grana z playera jest u mnie o kilka tonów cichsza niż np. z radia czy CD (być może mam fabryczie ustawione jakieś ograniczenia zdrowotne żeby na słuchawkach nie stracić słuchu :wink: ,nie sprawdzałem) więc trzeba trochę podkręcić głosność przy puszczaniu. Ale wszystko gra i buczy jak powinno, przy czym ze wspomnianych w/w urządzeń preferuje iPoda za zdecydowanie lepszą jakość muzyki.
  • Zarejestrowani
Opublikowano
U mnie jest to oznaczone AUX level i działa dpbrze zarówno i Iphonem jak i z każdym innym playerem

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano

Witam,

Mam problem z gniazdem aux w BMW e90 z 2006r. Gniazdo mały jack - po wpięciu do niego odtwarzacza mp3 kablem jack-jack działa, ale bardzo cicho i bardzo szumi. Poziom szumów taki jak muzyki. Próbowałem regulować głośność mp3 oraz poziom aux na radiu samochodowym, ale nic to nie daje - poziom szumów jest niedopuszczalny. Czy ktoś się z tym spotkał i może coś doradzić?

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Opublikowano
U mnie jest to oznaczone AUX level i działa dpbrze zarówno i Iphonem jak i z każdym innym playerem

Możesz mnie naprowadzić gdzie znajdę tą funkcję na iDrive? Szukalem ponad kwadrans i musiałem w końcu skapitulować, a bardzo by mi to życie ułatwiło.

Opublikowano

Możesz mnie naprowadzić gdzie znajdę tą funkcję na iDrive? Szukalem ponad kwadrans i musiałem w końcu skapitulować, a bardzo by mi to życie ułatwiło.

Sprawdzilem u siebie i nie znalazlem tej opcji. Mam radio Business i naglosnienie Logic7 (pakiety: "0606 Navigation system business" oraz "0677 HiFi system Professional DSP"). U mnie wyglada to tak:

menu glowne -> Entertainment -> AUX (audio) -> Set:

Pojawia sie Menu z opcjami:

- TP

- Tone

Po wybraniu "Tone" system przeskakuje do nizej wymienionych opcji, do ktorych mozna sie rowniez dostac w nastepujacy sposob:

menu glowne -> i -> Entertainment settings -> Tone:

Opcje do wyboru:

- Treble/Bass

- Balance/Fader

- Speed dependent volume

- Equalizer

- LOGIC7 room acoustics

- Reset

W sekcji "Entertainment settings" mam tylko "Tone". Dla pewnosci sprawdzilem rowniez "Display settings" oraz "Vehicle settings". Nigdzie nie bylo "AUX level".

Wychodzi na to, ze albo ta opcja jest dostepna w nowszej wersji systemu i-drive, albo jest dostepna tylko z radiem Professional.

Opublikowano

No właśnie tym samym tropem szedlem podczas poszukiwań :(

Najbardziej denerwuje mnie dysproporcja jak się przypadkiem czasem z AUX na Radio przełączę - kiedy poziom głosności na AUX jest OK to już na Radio czy CD jest wtedy trochę za głośno :?

Szukałem w ustawieniach player'ów czy nie mam jakiejś funkcji rodzicielskiej włączonej, ochrony słuchu itd, ale wydaje się że problem leży nie tyle w playerze, ile w samym zestawie BMW.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Koledzy chcialem wymienic gniazdo AUX-IN na USB/AUX-IN!

Bede musial cos programowac, czy tylko podlaczyc i gotowe?

pozdrawiam

Lepiej zapnij pasy, bo mozesz nie wrocic z trasy!
Opublikowano
Koledzy chcialem wymienic gniazdo AUX-IN na USB/AUX-IN!

Bede musial cos programowac, czy tylko podlaczyc i gotowe?

pozdrawiam

Kiedys drązylem ten temat i na dzien dobry usłyszałem 3000pln to koszt takiego zabiegu :duh: na gotowo(z programowaniem),wiec odpuscilem :mad2: .Jest ten temat opisany viewtopic.php?f=70&t=125486

viewtopic.php?f=70&t=121668&p=859293#p859293

:mad2: :cool2:

icon4.png
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
ja mam takie pytanko czy jak podłączycie ipoda pod aux to możecie sterować nim z poziomu radia tzn. przesuwać piosenki itp. bo u mnie żeby przełączyć na następną piosenke to muszę to robić na ipodzie?
Opublikowano

a niby jak sterować urządzeniem zewnętrznym przez złącze jack...

sytuacja zmienia się w przypadku usb gdzie urządzenie zewnętrzne może pracować jako dysk zewnętrzny/karta pamięci a przynajmniej powinno tak być.

• Zarejestrowani
Opublikowano
No to sie zdziwisz bo ja np swoim Ipodem nano sterowałem przez AUX, podobnie odtwarzaczem w telefonie tylko guzikami z kierki i jakoś działalo.

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

• 5 tygodni później...
Opublikowano
a jak jest z kablem do iPhona 4 lub Nano V.. mianowicie musi to być kabel jack-jack czy lepiej slot apple-jack? nie wiem którego szukać..