Skocz do zawartości

gniazdo AUX, muzyka z AUX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Az1 przeciez harmon ma zwykle usb mini wiec w czym problem ?
  • Odpowiedzi 122
  • Wyświetleń 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

100% i to? Bo tutaj trochę namieszane było i zgłupiałem. Czyli ma ładowanie przez mini usb? Nie micro?

Opublikowano

100% i to? Bo tutaj trochę namieszane było i zgłupiałem. Czyli ma ładowanie przez mini usb? Nie micro?

http://assets.ilounge.com/images/reviews_harman/bta10/4.jpg czyli mini

PS: swoją drogą to jest mąndra rzecz jeśli się nie mylę to samo co nasze logitechy harmony tylko że można dać głośniej ciszej no i jest bardzo małe

http://www.myblueant.com/products/headphones/ribbon/

Opublikowano
panowie różnica miedzy logitechem a harmanem w jakosci na oryginalnym audio w e90 bedzie znaczna? bo logitech jest ponad 2x tanszy.
Opublikowano
moim skromnym zdaniem nie za słabe audio jest seryjne w e90 żebyś to uznał mam obydwa sprzęty wiec mam porównanie żadnej różnicy w domu też wielkiej nie ma (teraz mam Logitech w samochodzie a harmona w domu)
Opublikowano
Szukalem troche w internecie I jakosc zalezy od systemu na telefonie. Od blututa raczej jak juz to niewiele zalezy. Moglby ktos porownac jakosc moedzy tym wbudiwanym a podlaczonym blututem do aux?
Opublikowano

Sprawdziłem jeszcze przed napisaniem kolegi posta

Lumia 920 i 930

Galaxy s2 s3 s4

LG l9 l2

Wszystko to samo żadnej różnicy

Opublikowano
Wpisz bluetooth slaba jakosc muzyki. I wyskoczy ci duzo artykulow. W jednym jest to dosc konkretnie opisane.
Opublikowano
no co ci mam na to powiedzieć:D to jest mój test i na nim wyszło tak a nie inaczej (a wątpliwe jest to że odtwarzać miedzy samsungiem jednym a drugim eis różnił) bo program i soft jest ten sam wiec czym miało by sie to różnić?
Opublikowano
Mam w tej chwili samsunga s4 I s5 chyba z tym samym androidem. Kolo pisze ze stara wersja 4.01 byla lepsza w nowej cos popsuli.
Opublikowano

no jeśli inne softy jest możliwość (ale raczej to rzadkość) sam soft ma tak nikłe różnice że raczej cieżko to zauważy.

To jak z kablami kupując ten za 100 zł a za 20 zł

jesli sie ma chu** sprzęt to i tak różnicy nie zauważymy (a w e90 właśnie tak jest);p

najlepszym marketingiem jest sprzedaż kabli HDMI (warto się tym zainteresować producenci płacili za to zeby "gazety" płacili za ciulane testy)

HDMI to taki przesył i czy sie ma złote końcówki(niby wolne od zakłóceń) czy miedzianie przesył jest tak szybki że nie da sie tego zauważyć nigdy w zyciu.

Opublikowano
tam chodzi o kompresje, czekam na test orginalny bluetooth a ten przez kabelek czy jest roznica
Opublikowano
przecież już było milion razy że przez org blutusz jest totalna lipa
Opublikowano

Z kabelkami HDMI długości 1,5m nie ma różnicy, czy kabel za 20 czy za 600zł. Przy 15m już jest. :) tańszy po prostu nie będzie działał (albo nie będzie wspierał np 1080p albo 3d)

Co do wpływu na jakość dźwięku w samochodzie, to przy połączeniu AUX wpływ ma

- przetwornik D/A w telefonie

- jakość kabla AUX

przy BT

- protokół przesyłu w odbiorniku BT (zwykły a2dp, bezstratny aptX lub autorskie protokoły typu truestream)

- jakość przetwornika D/A w odbiorniku

- jakość kabla AUX (od odbiornika)

OS (wersja androida) w podstawowym systemie nie ma znaczenia. Ewentualnie potencjalna obecność w systemie jakichś syfów (equalizery, 'mega bassy' itd) w torze audio może mieć.

Te różnice słychać na radiu professional w E90 spokojnie.

Opublikowano
@frack ładowanie indukcyjne też spoko pomysł, co do uchwytu to nie ma jakiegoś ciekawszego niż taki na przyssawkę do szyby?
Opublikowano

Hej:-)

Muszę się bardziej zainteresować tą indukcyjna ładowarką.

Mam w drugim aucie taki uchwyt, sprawdza się i jest ok.

Jednak jakość ma wysoką cenę, ale jak kto woli

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4902339437

-----///Moja galeria- BMW E90- M Pakiet LCI///------

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=146363

Klik by powiększyć

e34a03810f04.jpg

Opublikowano

Koledzy - czy instrukcja regulacji głośności AUX w navi business też działa czy jest jakaś inna procedura?

Sprawdziłem - działa identycznie jak dla wersji bez i-drive.

Pozdrawiam.

• 1 rok później...
Opublikowano
Czy da się uruchomić jakąś opcje, żeby przez Bluetooth można słuchać muzyki. Mam radio business z nami, można rozmawiać przez zestaw, ale nie można odtwarzać muzyki. Można to w jakiś prosty sposób uruchomić, czy trzeba cos więcej kombinować
Opublikowano
możesz użyć adaptera np harman kardon bta 10 lub logitecha i podł aux
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Podłączam telefon przez aux, w radiu zmieniam tryb na AUX, włączam muzykę z telefonu i nic nie słychać w głośnikach... Regulacja głośności tu i tu też nic nie daje. Ustawiałem też "AUX lev" na tryby 1-5 i nic

Kabel raczej sprawny, bo podłączyłem go pod gniazdo mikrofonu w komputerze i muzyka z telefonu w komputerze się "odtwarzała" (bo trzeszczało masakrycznie). Chyba, że to wina kabla za 3,90 z wysyłką...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam , mam do Was proste pytanie ( mam nadzieję że proste ) dlaczego nie działa mi wejście AUX w moim radiu ? Kupiłem wczoraj taką przejściówkę http://allegro.pl/kabel-przejsciowka-jack-3-5mm-aux-na-usb-otg-host-i5442790333.html

podłączyłem do wejścia AUX w podłokietniku a do przejściówki Pendrive - I nic się nie dzieje tzn. Przełączam w Radiu z FM czy tam CD na AUX i nic , tak jak by nie wykrywało że jest cokolwiek podłączone :( :( :(

Mam dużą nawigację professional z 10 głośnikami ...

Bardzo bym prosił o pomoc , pozdrawiam.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
AUX to nie USB i nie da się go na USB przerobić jakimś kabelkiem, do AUX ma wejść jak nazwa wskazuje źródło dodatkowego (auxiliary) dźwięku. Podkreślam dźwięku a nie danych jak przez USB.
3A0jS9b.png
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jeżeli będą same odtwarzały muzykę to tak.
3A0jS9b.png