Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć, mam na oku pewne e39, ale ma środek w takim sobie stanie. Fotel welurowy jest porwany, wieniec kierowniczy już przetarty dosyć mocno, a przyciski od multifunkcji są powycierane. Jak tak oglądam te aukcje to sporo aut ma wytarte przyciski od multifunkcji itp. Czy to jest jakaś norma w e39 czy to świadczy o dużym przebiegu rzędu 700k?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Albo jazda typowo miejska albo spory przebieg.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Egzemplarz, który oglądałem miał na blacie 350k. Nie wydaje mi się, żeby to był jakiś ogromny przebieg jak na e39 i środek powinien chyba wyglądać trochę lepiej. Ile wytrzymują tak plus minus te welurowe fotele z e39? Chodzi mi o te fotele co były w 97 i 98 roku.
Opublikowano
Nie wiem ile wytrzymują i zapewne w dużym stopniu zależy to od sposobu użytkowania. Ja mam na blacie około 320 tkm, fotele sporty, brak dziur czy jakiś przetarć w materiale.Jakiś czas temu w fotelu kierownika na siedzisku wygniotła się jakby ta pianka co podtrzymuje udo(lewa strona od boku) Wiadomo mata u pasażera wysiadła już dawno,ale to element elektryczny wchodzący w skład fotela :wink: zresztą kto tego nie przerabiał :mrgreen: Reszta jak najbardziej ok,a le znajomek ma też z rocznika 97 tyle zwykłe fotele, przebieg podobny do mojego a oparcie i siedzisko miał tak rozprute,że zmieniał fotel - więc tu znów wracamy do punktu wyjścia, czyli sposób użytkowania i jak dbasz tak masz :D
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
No właśnie te zwykłe welury z 97 i 98 roku jakieś takie mocno podatne na podarcia są, bo w sumie jakiej e39 bym nie oglądał z większym przebiegiem to w każdej ten fotel jest podarty.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No właśnie te zwykłe welury z 97 i 98 roku jakieś takie mocno podatne na podarcia są...

Ja nie wiem czy mamy takie same kalendarze, ale dziwisz się, że w ponad dwudziestoletnim aucie welury są przetarte?

Pierdylion razy ktoś przez ten czas wsiadał i wysiadał.

Ciesz się, że takie auta jak e39 jeszcze się kupy trzymają i nie zostawiają czterech śladów, a nie się skupiasz na przetartym stołku.

pzdr

yaz

Opublikowano
To nie o to chodzi, zobacz że te fotele z 99 roku trzymają się już dużo lepiej niż te z roku wcześniej. Po prostu ten materiał był chyba do dupy.
Opublikowano

Moja ma 380k na blacie jak ja kupiłem miała 270k na blacie też welury i nie są wcale powycierane :)

Co więcej nie zauważyłem żeby się chociaż trochę powycieraly przez 110k u mnie jedynie zabrudzily się i były prane :D

PS 96 rok auto

Opublikowano
Wystarczy raz usiąść nawet z przebiegiem 20tys km w niewłaściwych spodniach, uszkodzić przy odkurzaniu czy cokolwiek. Te welury co były w e34 i najstarszych e39 są bardzo kiepskiej jakości bardzo łatwo je uszkodzić. Jakoś nie widziałem jeszcze dziurawych szmaciaków w nowszych materiałach.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak kupowałem e 39 to miała ponad 500 000 km < oczywiście było odkręcone na 180 000>

Welury były całe i to nawet ładne ale wydaje mi się , że ktoś mógł je zwyczajnie wymienić.

Wnętrza do e39 nie są drogie więc jeśli auto się podoba i jest sprawne to wymienić stołki i tyle.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
To nie o to chodzi, zobacz że te fotele z 99 roku trzymają się już dużo lepiej niż te z roku wcześniej. Po prostu ten materiał był chyba do dupy.

Fakt, ale i jest mniej wygodny, sliskawy i zimny w zimie. Taki bardziej szmaciany. Z welurem raczej ma mało wspólnego.

Opublikowano

Wnętrza do e39 nie są drogie więc jeśli auto się podoba i jest sprawne to wymienić stołki i tyle.

Tylko weź takie kup w idealnym stanie. Wszystkie nawet jak nie są podarte to są wysiedziane.