Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 godzin temu, MichalCiok napisał(a):

Odstraszyły mnie te 20" raz przez rozmiar (minus do komfortu), dwa opony chińskie... 

Kupiłem 19" 🙂

Dzięki za podpowiedzi!

To które koła wybrałeś ?? Masz M Paka w F34?

Opublikowano (edytowane)
W dniu 17.03.2025 o 10:21, yogi244 napisał(a):

Nic z tego nie rozumiem niestety 

Wyglądać będzie prawie jak oryginalnie, felga tył jedynie wyjdzie 12mm na zewnątrz, a przód 5mm. Dobry set. 

Edytowane przez Panasonix
  • Dziękuję 1
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Przód wyjdzie 7,3 mm na zew. w stosunku do serii a tył 12 mm.

Bardzo dobrze Ci się trafiły offsety, natomiast minusem jest, że to zestaw square czyli 4 jednakowe opony na to.

225 będą naciągnięte, bo to 8,5 cala a nie 8 jak w serii. Więc załóż 245/35 lub 235/40.

• Dziękuję 1
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
W dniu 13.03.2025 o 14:57, Panasonix napisał(a):

Gdybym miał GT to bym próbował nawet 21”

Fajnie by się tym jeździło, komfort porównywalny z taczkami budowlanymi.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

6GT jest na płycie 7er i może mieć chyba nawet pneumatykę w opcji a tutaj przy aucie bazującym na 3er to będzie dość hardcorowo 😀

Opublikowano
W dniu 20.03.2025 o 08:15, Ponta napisał(a):

Przód wyjdzie 7,3 mm na zew. w stosunku do serii a tył 12 mm.

Bardzo dobrze Ci się trafiły offsety, natomiast minusem jest, że to zestaw square czyli 4 jednakowe opony na to.

225 będą naciągnięte, bo to 8,5 cala a nie 8 jak w serii. Więc załóż 245/35 lub 235/40.

Właśnie tutaj pojawia się pytanie,  opony do tych że felg będą i przód i tył 255/35, trochę było chaosu, gość mnie zgadał ja się zgodziłem a potem zacząłem myśleć że przód w sumie powinien być 225/235 na 40, myślicie że te przednie opony będą czy lepiej je zostawić a dokupić 235/40 ?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

255 na 8,5J wygląda idealnie, ale kwestia pozostaje czy będzie tarło na froncie przy skręcie i docisku, bo ta opona sie układa jak kwadrat na feldze, nie ma nic naciągu.

Na bimmerpost jeżdżą, więc powinno być git. Poniżej 255/35 na 19" ET 35.

https://f30.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1353997&highlight=bimmerguy91

32303552593_7ba52283e3_h.jpg

33119271455_075dae29cc_h.jpg

• Dziękuję 1
Opublikowano (edytowane)

Dzięki wielkie, jak felgi i opony przyjdą takie jakie mają być (gościu nie leci w kulki) i założę ten zestaw to podrzucę fotki jak to wygląda 

Jeszcze dopytam o czujniki, mam w F30 czujniki gdzie pokazane są dokładne parametry, każde koło ma podane bary. Jakie czujniki kupić? Podeślecie linka do czegoś z dobrą ceną? Zastanawiam się też, czy w ogóle jest mi to potrzebne i czy nie lepiej wyprogramować. 

Edytowane przez yogi244
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Jeśli masz po VIN S2VBA to czujnik: 36 10 6 881 890

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Cześć, 

czy felgi 4 x 8,5j et27 18 cali będą pasować do F31 ? 

Edytowane przez Andre92
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć, mam pytanie - na jakich oponach jeździcie - szukam nowych letnich (225/50 R18) i zastanawiam się czy zostać przy Continental Conti Sport Contact czy może wziąć w tym roku np. Pirelli P7 Cinturato

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam teraz Continental Sport Contact 7  i moim zdaniem są ciche i miękkie ( no rft ), wręcz auto płynie po drodze, a do tego bardzo dobrze kleją do drogi. Polecam.