Skocz do zawartości

CHIPTUNING BMW seria G, silniki B38, B47, B58, B48, B58, N63

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 15.07.2025 o 11:05, komoornik napisał(a):

Na pewno jest znacznie większa kontrola niż w przypadku RaceChip, bo można mieć nawet custom mapy. Do tego są od razu narzędzia aby wykonywać logowanie.

Ja jestem tak częściowo zadowolony, bo pomimo paliwa 98 (z Orlenu, tunerzy uważają że podobno sensowne paliwo) tak na prawdę mogę stosować tylko podstawową mapę, inaczej pojawia się cofanie zapłonu. Wyniki przyrostu max mocy i momentu szału nie robią, choć ciekawiej wygląda to jak się spojrzy na przebieg wykresu - bo przyrosty są zauważalne w całym zakresie.

Odnośnie sensowności Paliwa Verva98.  U mnie zlane z baku tankowane przez 2 lata tylko to paliwo. Zostało pomierzone i dało wynik 93,8 Oktana. Od tego momentu tankuję tylko Shell Racing 100

Opublikowano (edytowane)
W dniu 10.07.2025 o 10:38, Abelardo napisał(a):

Rece chip GTS coś tam działa bo czuć że autko zwawsze ale niestety wyskakuje ikona  silnika po mocniejszym "depnieciu" gazu. Próbowane na różnych poziomach, zgodnie z zaleceniem od nich ale nic to nie daje.

Box zwrócony,kasa odzyskana.

U mnie na tym boxie, po ostrym przyśpieszaniu dawał komunikat "awaria napędu"  można jechać dalej. Wymiana boxa na inną sztukę, także RACE CHIP i dalej to samo. W moim przypadku, box powędrował na półkę. Wjechał program silnika, skrzyni, filtry powietrza, układ wydechowy i koniec problemów. 0-100 3s do 3,2   100-200 6s do 6,2

Edytowane przez Piotr U
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
1 godzinę temu, Piotr U napisał(a):

Odnośnie sensowności Paliwa Verva98.  U mnie zlane z baku tankowane przez 2 lata tylko to paliwo. Zostało pomierzone i dało wynik 93,8 Oktana. Od tego momentu tankuję tylko Shell Racing 100

Zmierz Shell 100 to się dopiero zdziwisz  😉

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

Opublikowano
4 godziny temu, MedicuS napisał(a):

Zmierz Shell 100 to się dopiero zdziwisz  😉

Witam. Mierzyłeś Racinga? Czasami  Niemczech tankuję Aral 102 octan i różnicę czuję. Inaczej pracuje silnik.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, Piotr U napisał(a):

Witam. Mierzyłeś Racinga? Czasami  Niemczech tankuję Aral 102 octan i różnicę czuję. Inaczej pracuje silnik.

Nie,  aczkolwiek sam wiesz jak jest. To paliwo grubo leżakuje,  zanim trafi na klienta.  

Przyznam,  że też sprawdzałem i co prawda dupohamownią, ale również czułem róznice. 

Zdecydowanie większą niż na Shell 100.

Ale przyznam,  że nawet 95 czy diesel lepiej niesie za granicą  zachodnią i auto mniej pali  😉

Edytowane przez MedicuS

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest