Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak jak w temacie. Wymieniłem ostatnio świece i nie pracuje mi czasami na wszystkich cylindrach. tzn jak dodaje gazu podczas jazdy na niskich obrotach (nie zawsze)to nie pracuje na wszystkich. Czasami też tak sie dzieje na jałowym biegu. Przypuszczam że któraś cewka umiera. Podpowiedzcie jak sprawdzic która. dodam jeszcze ze na wysokich obrotach pracuje ok .

pozdro

Ten, kto sie pyta jest głupcem przez pięć minut,

ten kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano
Najprostszy, domowy sposob to podczas pracy silnika na biegu jalowym odpinac pokolei cewki (kabel a nie cewke od swiecy). Jezeli bedzie slychac zmiane w pracy silnika (chwilowy spadek obrotow) to jest to dobra cewka jezeli nie bedzie reakcji to ta jest zla
Opublikowano
Mam tak samo w V8 3.0 ,jak na razie doszedlem do tego ze, cewka ktora podejrzewalem jest dobra. Zauwazylem ,ze wadliwa jest fajka pod cewka.Wymienilem ja i zauwazylem poprawe, ale przejezdze troche i dopiero to ocenie.
Opublikowano

panowie a jeszcze jedno pytanko. CZy przyczyną tej nie równej pracy na niskich obrotach może być sonda ? Chwile po uruchmieniu silnika, czuć zapach benzyny tak jakby ktoś ją rozlał w komorze . jak się nagrzeje jest ok ale praca jest bez zmian. Mało tego zauważyłem ostatnio że jakby trochę więcej zaczęła palić.

pzdr

Ten, kto sie pyta jest głupcem przez pięć minut,

ten kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano
Jest taki specjalny patent do sprawdzania cewek, ale ze względu na nie wszystkie warsztaty go posiadają. A badanie to jest jeszcze bardziej istotne dla gazowych BMW. Bo jak cewka zła, to co rusz to wybuch (stare instalacje) . Jak się ten aparat pomiarowy nazywa nie wiem, ale kazano mi czymś takim zbadać. Ciepło pozdrawiam :oops: