Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Na początek wielkie dzięki dla użytkownika Pawła Sitka, który pojechał sprawdzić samochód i porobił kilka zdjęć. Ludzie tam pracujący to oszuści, u których wszystkie auta są bezwypadkowe i serwisowne w ASO (mój ostatni post w tym temacie udowadnia, że nie do końca - biała Brava).

Samochody są na ich działce w Drezdenku naprawiane i malowane, a potem w "świetnym" stanie sprzedawane.

Gdybym tam pojechał za tydzień, to BMW, które upatrzyłem było by już zrobione i może nawet bym kupił.

Proszę administratora, lub moderatora o przesunięcie tego tematu do forum "Nie Polecam", ew napiszę tam nowy temat i wrzucę odnośnik tutaj.

---------------------------------------------------------------------------------------

Samochód z tego ogłoszenia:

http://import-auto.gratka.pl/ogl/1104.html

Mapka:

http://img.gratka.pl/upload/auto/4984/firma/mapka_1.jpg

Samochód z opisu jest w sam raz dla mnie - ale pasowało by go obejrzeć, sprawdzić - a ja mam tam dość daleko (a poza tym jestem na wakacjach w pobliżu Tatr). Może ktoś zna tą firmę - bo ja do wszelkich komiso-podobnych jestem negatywnie nastawiony, ale ten samochód mnie mocno zaciekawił.

Sprawa jest dość pilna - także mogę zaoferować jakąś kwotę za pomoc. Na tym samochodzie pewnie zakończe poszukiwania w Polsce...

Edytowane przez Varrol
Opublikowano

Te zdjęcia wyglądają jakby je ktoś komórką robił - nie za wiele można powiedzieć. A z drugiej strony jestem już tak przewrażliwiony, że wszędzie widzę klepanie i szpachlę - np. tu jak się teraz przyjrzałem widze coś nie tak z prawym bokiem z tyłu.

Na pierwszy rzut oka samochód nie robi dobrego wrażenia - nie jest wyczyszczony i wybłyszczony itp. jak w większości ogłoszeń, a jakość zdjęc tylko pogarsza efekt. Ale może właśnie dlatego jest wart uwagi.

Opublikowano
z tego co widze to troche zmeczona, nie zadbana w srodku, i dziura w tapicerce w fotelu. poza tym calkiem ladnie wyposazona

Bumier

http://img340.imageshack.us/img340/1074/bumier2.png

Opublikowano

Na pierwszy rzut oka samochód nie robi dobrego wrażenia - nie jest wyczyszczony i wybłyszczony itp. jak w większości ogłoszeń, a jakość zdjęc tylko pogarsza efekt. Ale może właśnie dlatego jest wart uwagi.

Ja bym nie oceniał po tym że nie jest wyczyszczony i wybłyszczony- podpicować można największego szrota.

Dużo może powiedzieć zuzycie elementów wnetrza jak kierownica czy taoicerka foteli. A w ogóle to niewiele można powiedzieć o samochodzie patrząc na zdjęcia.

BMW to samochody, reszta to tylko nieudane próby...
Opublikowano

Znalazłem coś ciekawego odnośnie tej firmy:

Zwróćcie uwagę na białego Fiata Bravę (bez drzwi, zderzak robiony):

http://img.gratka.pl/upload/auto/4984/ogl/4d/a0/1104_D.jpg

A teraz spójżcie na to zdjęcie "bezwypadkowego" Fiata Bravy z tej samej oferty:

http://img.gratka.pl/upload/auto/4984/ogl/a3/fb/1165_D.jpg

Oczywiście to o niczym nie przesądza, ale wątpliwości są już większe...

Opublikowano
Panowie byłem osobiście niedawno w tym komisie.Zanim kupiłem bmw miałem na oku Vectre .Pojechałem tam maluchem 80km z żoną w ciąży -szok. Żadne auto na placu nie wyglądało tak jak na zdjęciach zamieszczonych na gratce.Gdyby właściciel był sam(lakiernicy blacharze,mechanicy-wszyscy na miejscu) to chyba bym go zlał. Zalecam szczególną OSTROŻNOŚĆ!
BMW 525i od 340 dni---------wcześniej e23, 732i--------- tylko automat!
  • Moderatorzy
Opublikowano
Proszę administratora, lub moderatora o przesunięcie tego tematu do forum "Nie Polecam", ew napiszę tam nowy temat i wrzucę odnośnik tutaj.

Proszę zwrócić uwagę na opis działu "Nie polecam".

Pozdrawiam

Admin

Opublikowano
Jesli KTOŚ Z WAS ma na oku jakies auto z rewirow zachodniopomorskiego-lubuskiego-( kawałek Wielkopolskiego) oferuje Swa pomoc w zdiagnozowaniu stanu faktycznego auta ( za kwote zwrotu kosztów przejazdu) zeby sie ktos nie fatygował po to by sie wkurzyc na miejscu.
Opublikowano

To takie proste... wystarczy wejść na mobile i sprawdzić ceny samochodów u Niemca. W przypadku 6-10 latków rozbieżności cenowe bywają do 100%. Ludzie !!! Przecież z czegoś to wynika. Nie wierzę, że wszyscy ci co dają ceny 2X wyższe od najtańszych są psychicznie chorymi napaleńcami dającymi ogłoszenie dla zabawy. Niestety do nas trafiają sztuki z najniższej półki. Te dobre by się nie sprzedały.

Co do samochodów po dzwonach to tylko 3 razy mi się trafiła mina a oglądałem ich naprawdę sporo. Zawsze uprzedzam, że na samochodach się znam, jadę z daleka i mocno się "zdenerwuję" jeżeli stan samochodu będzie odbiegał od średniej z danego rocznika albo jednak nie będzie bezwypadkowy. Z tych 3 min na które wpadłem 2 razy dostałem zwrot kosztów przejazdu a jedna sprawa jest "w toku".

Z jednej strony oszustów nie brakuje a z drugiej przestańcie wierzyć w "okazje". Takie samochody rozchodzą się wśród znajomych i nie trafiają do ogłoszeń.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Znalazłem coś ciekawego odnośnie tej firmy:

Zwróćcie uwagę na białego Fiata Bravę (bez drzwi, zderzak robiony):

http://img.gratka.pl/upload/auto/4984/ogl/4d/a0/1104_D.jpg

A teraz spójżcie na to zdjęcie "bezwypadkowego" Fiata Bravy z tej samej oferty:

http://img.gratka.pl/upload/auto/4984/ogl/a3/fb/1165_D.jpg

Oczywiście to o niczym nie przesądza, ale wątpliwości są już większe...

Moim skromnym zdaniem po dłuzdzych "oględzinach" to jest ten sam fiat.

Opublikowano
Heh kto był na rozpoczęciu sezonu na na parkingu koło stadionu lecha w poznaniu ten pewnie pamięta czarną E36 325i Cabrio prowadzoną przez pewna blondi i 3 kolesi ,prowadzenie polegało na staniu w miejscu i przez ok 3-5 min trzymaniu gazu w podłodze na luzie do odciecia non-stop ....masakra po odpuszczeniu gazu chmura siwego dymu takiego katowania nic nie przebije !!!!!Ten samochod był do kupienia poźniej na allegro ,również na ich stronie....
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Heh kto był na rozpoczęciu sezonu na na parkingu koło stadionu lecha w poznaniu ten pewnie pamięta czarną E36 325i Cabrio prowadzoną przez pewna blondi i 3 kolesi ,prowadzenie polegało na staniu w miejscu i przez ok 3-5 min trzymaniu gazu w podłodze na luzie do odciecia non-stop ....masakra po odpuszczeniu gazu chmura siwego dymu takiego katowania nic nie przebije !!!!!Ten samochod był do kupienia poźniej na allegro ,również na ich stronie....

Nic nie przebije idioty, ktory przez kilka minut katowal E34 (zostawione na zmiane opon) - efekt byl taki, ze auto sie... spalilo od nagrzanego katalizatora! Szukalem, ale nie moge znalezc linka.

Opublikowano

Nic nie przebije idioty, ktory przez kilka minut katowal E34 (zostawione na zmiane opon) - efekt byl taki, ze auto sie... spalilo od nagrzanego katalizatora! Szukalem, ale nie moge znalezc linka.

Piszesz o (nie)sławnym :mad2: Dzidku,(niestety) ze Szczecina.

Chyba wszyscy ,no może prawie wszyscy,forumowicze już to widzieli :duh:

Akto nie widział to :search:

Już ktoś mnie ubiegł i wkleił to... :mad2: :mad2: :mad2:

A poza tym to jest poza tematem !!!

Jak na koła samochodu nawijamy życia wstęgę...