Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, i mam pytanie do znawców.

Czy program BimmerCode obsługuje E61 z 2006 roku ?

Zakupiłem program i nie mogę się połączyć.

Interface mam Vgate iCar Pro BLE 4.0 dual.

Darmowy program Car Scanner łączy się bezproblemowo.

Jakich używacie interface ?

Z góry dziękuje za informacje.

Pozdrawiam

Opublikowano

Już się wyjaśniło.

Podłączyłem ten zestaw w polifcie i wszystko działa.

Muszę zmienić interface.

Polecacie jakiś sprawdzony ?

Opublikowano

Witam,

Czy jest możliwość zakodowania BimmerCodem tylnych lamp w klapie, żeby świeciły się w jako dodatkowe światło stopu? (mialem tak zakodowane lampy w Audi A3 8P Sportback i powiem, że bardzo fajnie to wyglądało, a na przeglądach diagnosta nie robił problemów)

Mimo przekopania forum nie znalazłem jak zakodować aby na wyswietlaczu miedzy zegarami pokazywało chwilowe spalanie.

Pacjent BMW F31

Opublikowano

witam mam problem z dwoma błędami ktoś coś pomoże ???

CDA904 Brak komunikatu (status przyczepy, 0x2E4), odbiornik DME, nadajnik AHM

8011AC Silnik przepustnicy świeżego powietrza/obiegu powietrza

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To nie jest odpowiedni temat na takie pytania :nienie:
Opublikowano
witam mam problem z dwoma błędami ktoś coś pomoże ???

CDA904 Brak komunikatu (status przyczepy, 0x2E4), odbiornik DME, nadajnik AHM

8011AC Silnik przepustnicy świeżego powietrza/obiegu powietrza

Ten CDA904 to tylko informacja, nie przeszkadza w użytkowaniu auta.

Opublikowano
Cześć wszystkim, mam pytanie dotyczące f11, ale chyba podobnie jest w innych dlatego nie zakładam nowego tematu. Mianowicie, jak to jest z kodowaniem przez bimmercode świateł do jazdy dziennej. Czy jest jakaś opcja zakodowania, żeby nie włączały się wraz z zapłonem, ale, żeby można było z nich korzystać bez odpalania ksenonów? Czasem chcę po prostu włączyć lub pozostawić włączony zapłon i cały czas świecą światła dzienne. Mocniej niż nawet postojowe. To trochę bez sensu, a do tego czerpie aku niepotrzebnie. Pozdrawiam wszystkich!
Nic nie stuka nic nie puka...
Opublikowano
Nie mam teraz auta żeby to sprawdzić i nie chce wprowadzać w błąd ale z tego co pamiętam to chyba idzie to zrobić w komputerze pokładowym gdzieś w opcjach (wył.w dzień) i nie jest ci do tego potrzebne bimmercode.Bynajmniej w mojej f30 tak było
Opublikowano

KNKTR czy Twoja oferta jest aktualna??

Dla forowiczy BMW-KLUB.PL mam polecane interfejsy do Bimmercode / Bimmerlink - UniCarScan UCSI-2000 w cenie 290zł (przy zamówieniu na PW prywatną wiadomość - nie przez Allegro):

https://allegro.pl/oferta/unicarscan-ucsi-2000-interfejs-bmw-bimmercode-8142639704

UCSI-2000 kompatybilny z serią E, F i G - działa także z apką Motoscan do motocykli BMW (wielu modeli), kabel 10pin do motocykli też jest dostępny

Mam też inne (oryginalne Vgate Icar 2/3/4.0BLE, OBDLink LX, MX, MX+).

Vgate Icar 4.0 BLE 145zł - kompatybilny z serią E i F, do serii G nie jest polecany

OBDLink polecam warsztatom.

Nie piszcie do mnie na Allegro, że chcecie rabat forum, bo:

1) przez Allegro nigdy nie daję rabatu.

2) nie mogę odpisać w wiadomościach z Allegro, żebyście się kontaktowali przez forum (to złamanie regulaminu tej platformy aukcyjnej).

Opublikowano

Witam chciał bym zmienić pojemność akumulator na 110ah w BimmerCode.

Robił ktoś już taką operacje i mógł by podpowiedzieć co i jak ?

Opublikowano
Witam chciał bym zmienić pojemność akumulator na 110ah w BimmerCode.

Robił ktoś już taką operacje i mógł by podpowiedzieć co i jak ?

Dzięki już jest zrobione.

Opublikowano
Cześć wszystkim, mam pytanie dotyczące f11, ale chyba podobnie jest w innych dlatego nie zakładam nowego tematu. Mianowicie, jak to jest z kodowaniem przez bimmercode świateł do jazdy dziennej. Czy jest jakaś opcja zakodowania, żeby nie włączały się wraz z zapłonem, ale, żeby można było z nich korzystać bez odpalania ksenonów? Czasem chcę po prostu włączyć lub pozostawić włączony zapłon i cały czas świecą światła dzienne. Mocniej niż nawet postojowe. To trochę bez sensu, a do tego czerpie aku niepotrzebnie. Pozdrawiam wszystkich!

Zajrzyj do idrive tam jest opcja w zakładce światła aby wyłączyć dzienne

Opublikowano

^ Jak nie ma to trzeba dokodować w FEM

Opublikowano
KNKTR czy Twoja oferta jest aktualna??

Dla forowiczy BMW-KLUB.PL mam polecane interfejsy do Bimmercode / Bimmerlink - UniCarScan UCSI-2000 w cenie 290zł (przy zamówieniu na PW prywatną wiadomość - nie przez Allegro):

https://allegro.pl/oferta/unicarscan-ucsi-2000-interfejs-bmw-bimmercode-8142639704

aktualnie przesyłam forowiczom na PW kody rabatowe do sprawdzonych interfejsów z Bimmercode i Motoscan:

https://konektor5000.pl/index.php?p4339,unicarscan-ucsi-2000-interfejs-diagnostyczny-obd-2-do-samochodow-i-motocykli-bmw-husqvarna-do-tool [iOS, Android[

https://konektor5000.pl/index.php?p4636,obdlink-lx-wysokiej-klasy-interfejs-diagnostyczny-obd-2-bluetooth-dla-android-windows-pc-np-bmw-my [tylko Android]

https://konektor5000.pl/index.php?p4631,obdlink-mx-najlepszy-interfejs-diagnostyczny-obd-2-bluetooth-dla-android-ios-windows-pc-np-do-bmw [iOS, Android]

można też kupić na Allegro czy też bez kodu rabatowego, ale polecam pisać na PW - mam rabaty dla for dyskusyjnych

kupię 540i E39 po lifcie, sedan
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie w FEM tylko w HU.

Opublikowano

Nie w FEM tylko w HU.

Racja, headunit

• 2 tygodnie później...