Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mimo wszystko uważam tą opcję z kołeczkiem za zbędną bo jeśli nie chce żeby wiało w pysk, to równie dobrze mogę zmienić kierunek dysz wylotowych, albo ograniczyć strumien powietrza. I tu gdyby to powietrze było dobrze schłodzone nie potrzeba by było używać mocnego nawiewu. Według idei BMW, jak chcesz mieć chłodne nogi to cieplej musi być na pysku. Kółko mam w zakresie niebieskim i wali co prawda chłodniejsze powietrze z górnych kratek,ale nie na tyle chłodne żeby w aucie było przyjemnie. Zobaczę co mi powiedzą w serwisie, bo punktowe chłodzenie tak jak jest to w moim przypadku nie ma nic wspólnego z klimatyzacją wnętrza samochodu.
Opublikowano
W zasadzie w zaleznosci od temperatury, automatyka sama reguluje nawiew. Jak jest goraco, dmucha mocno, przy umiarkowanych temperaturach jest na niskim level. Mozna oczywiscie samemu zmieniac intensywnosc nawiewu w automatyce. Tak jest u mnie.
Opublikowano

proste jak drut, po wcisnieciu auto tylko reguluje sie temp i jak na zdjeciu powyzej do jakiej max predkosci ma dmuchawa dawac(ustawia sie dla komfortu i nie tyka wiecej), na zdieciu jest na piatym kwadracie, ja u siebie mam na3 zeby nie miec wichury, ot cala filozofia.

Jedynie co zauwazylem to po ostatniej wizycie w aso i update softu po wcisnieciu auto nie zalacza sie automatycznie recyrkulacja , trzeba pstryknac recznie.

Opublikowano
No to jeszcze jedno pytanie odnośnie obsłgi climatronica. Nigdzie nie doszukałem się możliwości regulowania temperatury dla obu stref jednocześnie. Zmieniając temperaturę najperw kręcę lewym pokrętłem a później prawym. Można to gdzieś zmienić?
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Właśnie odkryłem, że nie działa mi przycisk MAX klimy na prawym kółku regulacji temp. Klima eco wyłączona, tryb comfort; na zewnątrz -2 stopnie. O co może chodzić? W E39 ktoś kiedyś napisał, że ten przycisk działa powyżej jakiejś temp. na zewnątrz, w F30 też tak jest?
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Sprawdzę jutro jeśli nie zapomnę czy u mnie działa na mrozie.
Opublikowano
Sprawdzę jutro jeśli nie zapomnę czy u mnie działa na mrozie.

I zapomniałeś :)

Opublikowano
proste jak drut, po wcisnieciu auto tylko reguluje sie temp i jak na zdjeciu powyzej do jakiej max predkosci ma dmuchawa dawac(ustawia sie dla komfortu i nie tyka wiecej), na zdieciu jest na piatym kwadracie, ja u siebie mam na3 zeby nie miec wichury, ot cala filozofia.

Jedynie co zauwazylem to po ostatniej wizycie w aso i update softu po wcisnieciu auto nie zalacza sie automatycznie recyrkulacja , trzeba pstryknac recznie.

dokładnie tak, też miałem takie samo zdziwko że coś nie tak z klimą bo słabo chłodziło w lato i zacząłem przeglądać instrukcję obsługi w aplikacji. szybko znalazłem że oprócz zadania odpowiedniej temperatury, możemy też wg swojego poziomu komfortu zadać preferowaną siłę nadmuchu, co oznacza że może wiać mniej, ale nie więcej niż ustawione

u mnie recyrkulację pamięta że auto, powiem nawet że działa bo jak wjeżdżam w obszary ogrzewane "węglowo" i jakość powietrza jest zdecydowanie zła to samo przerzuca na wewnętrzny - ciekawe jak to rozpoznaje?