Skocz do zawartości

320d 150km aktualizacja sterownika silnika DDE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Uruchom INPA F1>F3 wybierz model >Funktionale Jobs >F3 i masz listę wszystkich sterowników , odpisz nr DDE .

Uruchom WinKFP i wpisz nr DDE z inpy i wyszuka Ci odpowiedni .

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
  • Autor
A moglbys mi pokazać w kfp gdzie to jest ze wyszuka sterownik, jakis obrazek
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Odpalasz WinKFP >F1 >F1 wyskakuje okienko wpisujesz w nim nr modułu z INPY >Ok i wyszuka który to jest na liście >zapamiętujesz > zamykasz WinKFP > odpalasz ponownie > wybierasz z listy ten właściwy i aktualizacja .
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Na marginesie :

Wiesz żeby napięcie w trakcie aktualizacji min 13V , podtrzymane z zasilacza 40A , lub innego auta .

Opublikowano
  • Autor
Na marginesie :

Wiesz żeby napięcie w trakcie aktualizacji min 13V , podtrzymane z zasilacza 40A , lub innego auta .

Nie wiedziałem, dziękuję.

Opublikowano
  • Autor
Odpalasz WinKFP >F1 >F1 wyskakuje okienko wpisujesz w nim nr modułu z INPY >Ok i wyszuka który to jest na liście >zapamiętujesz > zamykasz WinKFP > odpalasz ponownie > wybierasz z listy ten właściwy i aktualizacja .

Gdzie w inpie jest numer tego modulu DDE ? W zakladce identyfikacja czy w zakladce info ???

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Uruchom INPA F1>F3 wybierz model >Funktionale Jobs >F3 i masz listę wszystkich sterowników , odpisz nr DDE .

Uruchom WinKFP i wpisz nr DDE z inpy i wyszuka Ci odpowiedni .

Tutaj pisałem

Opublikowano
  • Autor
Nie mam w swojej inpie takiej zakladki jak funktionale jobs mam tylko silnik karoseria uklad jezdny komunikacja skrzynia biegow
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Kliknij F2 identyfikacja czy masz ten sam nr DDE który znalazłeś .

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Tak
Opublikowano
  • Autor
Tak

Dzieki, juz wiem jak szukać wersji sterownika. Dla zainteresowanych na pw wytłumaczę.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Dlaczego na pv ?

Dawaj tutaj dla potomnych

Opublikowano
No właśnie tu napisz rozwiązanie by następne osoby nie musiały zakładać nowego tematu :cool2:

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

Opublikowano
  • Autor
A więc trzeba mieć zainstalowany winkfp i wtedy wybieramy kolejno comfort mode, update zusb i teraz żeby wiedzieć jaką rodzinę sterownika wybrać musimy wejść w folder c:\ecapps\nfs\data\gdaten\hwnr.da2 i tam wyszukać zusb number w pliku tekstowym. Zamieszczam filmik na yt dla rozjaśnienia https://www.youtube.com/watch?v=HDUN0qNFB10&t=11s
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
W jakim celu aktualizowałeś sterownik silnika?
Opublikowano
Po co wrzucasz filmik jak go później usuwasz .
Opublikowano
Jakie masz sp-daten? Ktoś wgl wie jakie jest najnowsze do e46? I ile powinno ważyć? Ja mam v53 i waży tylko 150 mb. Nie za mało?
Opublikowano
  • Autor
Jakie masz sp-daten? Ktoś wgl wie jakie jest najnowsze do e46? I ile powinno ważyć? Ja mam v53 i waży tylko 150 mb. Nie za mało?

v55

Opublikowano
A miałbyś linka? Podzieliłbyś sie ?:)