Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
NIe baw sie w dokladanie chory temat lepiej znalesc odrazu wyposazona. Ja w VW dokladalem robilem to sam bo jestem elektrykiem studiowania literatury pozniej uzbieranie elementow i spedzenie duzo czasu a dokladka to nie to samo co przez fabryke no i sam koszt duzy. NIe polecam
  • 1 rok później...
Opublikowano
Mam ten sam problem czyli zwykłe światła... brak xenonów mi nie przeszkadza ale kurde jak widzę f30 z tymi ramka dookoła soczewek to im zazdroszczę :lol: pytanie czy mogę zmienić całe lampy żeby mieć te piękne światła do jazdy dziennej a zamiast xsenonów włożyć normalne żarówki ? nie musiałbym montować spryskiwaczy itd...
Opublikowano
Mam ten sam problem czyli zwykłe światła... brak xenonów mi nie przeszkadza ale kurde jak widzę f30 z tymi ramka dookoła soczewek to im zazdroszczę :lol: pytanie czy mogę zmienić całe lampy żeby mieć te piękne światła do jazdy dziennej a zamiast xsenonów włożyć normalne żarówki ? nie musiałbym montować spryskiwaczy itd...

Nie

Reflektory Samochodowe-SpawaniePlastików
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co do oryginałów i instalacji i kodowania napisz do chłopaków z http://www.bimmerupgrades.pl jak chcesz mieć jak w oryginale. Co do tych allegrowych to się nie wypowiem ale nigdy to nie będzie to co oryginał - fakt - cena ok :-)

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano
Nie znalazłem konkretnego zakładu z podana konkretną ceną za takie doposażenie ale znalazłem coś takiego http://allegro.pl/lampy-bmw-f30-f31-10-11-black-u-led-bar-rl-i5339876231.html co o tym myślicie ?

przerabiałem to ostatnio wypowiem się tu w kwesti samych lamp , bo kodowanie już robiła inna firma , lampy ładnie wyglądają i miało by to sens je zakładając , ale problem tkwi w nich taki , nie pasują idealnie do tych aut, czyli montując reflektor i pasując go do nadwozia czyli wszystkie szpary itp nie pasują, z jednej strony mamy wielka szparę gdzie wsadzimy palec, a z drugiej nie ma prawie wg gdzie linijka nie wejdzie, decyzja musiała być natychmiastowa , albo zwraca klient lampy lub robimy z 2 KPL -1 KPL , tzn środki reflektora z linku co podałeś przekładaliśmy w oryginalne puszki i szkło reflektora , wtedy wszystko pasuje, no i oczywiście pojechał na kodowanie , wszystko zgrało idealnie , resumując podróby nie leżą tak jak powinny na aucie , jesli się zdecydujesz , wycene podam na pw, pozdrawiam

Reflektory Samochodowe-SpawaniePlastików
  • 3 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam.

To mój pierwszy post na tym forum. Wybaczcie za błędy :)

Niecały miesiąc stałem się posiadaczem BMW F30 z końcówki 2013 roku. Oczywiście pełen M-pakiet, automat itd. Tak sie zastanawiam tylko czy nie zrobić upgrade na lampy bi-xenon (są prześliczne). Aktualnie mam te zwykłe halogenowe. Orientuję się ktoś może jak wygląda wymiana - Czy robią to gdzieś w autoryzowanych salonach lub jakiś punktach? Oczywiście lampy kupie nowe, oryginalne, tylko sama wymiana mnie zastanawia. Czy to wystarczy tylko wymienić? Czy trzeba mieć jakieś dodatkowe złącze w wiązce? Kompletnie się nie orientuje :)

Z góry dziękuje za pomoc!

Opublikowano

Cześć, zmiana ta jest nieopłacalna palniki,lampy,przetwornice,spruskiwacz to gruba kasa.

Lepiej zamontuj mocne Angel eyes (nie takie za 100zl a co najmniej 300zl) Dodatkowo zamontuj soczewkę i kup żarówki H7 typu white ( takie z filtrem niebieskim).

Koszt to Angel eyes , soczewek i żarówek to 800zl + trochę pracy w garażu

Pzdr

E87

200km

6.9 do setki

:)

Opublikowano

:duh: :duh: :duh:

Boże chroń od takiego druciarstwa...

A ja bym pomyślał o LED na miejscu autora...

Opublikowano
Cześć, zmiana ta jest nieopłacalna palniki,lampy,przetwornice,spruskiwacz to gruba kasa.

Lepiej zamontuj mocne Angel eyes (nie takie za 100zl a co najmniej 300zl) Dodatkowo zamontuj soczewkę i kup żarówki H7 typu white ( takie z filtrem niebieskim).

Koszt to Angel eyes , soczewek i żarówek to 800zl + trochę pracy w garażu

Pzdr

I jeszcze "nełony" pod podwoziem i masę "szpojlerów" :cool2:

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Odezwij się do prmaxa z Bimmer Upgrades, zajmują się takimi rzeczami na codzień, nawet wczoraj wrzucali na FB relacje z takiej pracy w F30.
Opublikowano

I jeszcze "nełony" pod podwoziem i masę "szpojlerów" :cool2:

Nikt mu nie rozkazuje tego robić ,wyraziłem swój zdanie na ten temat i sam planuje zrobić taka modernizację w e87 nie rzuca się to wogule w oczy

E87

200km

6.9 do setki

:)

Opublikowano

Nikt mu nie rozkazuje tego robić ,wyraziłem swój zdanie na ten temat i sam planuje zrobić taka modernizację w e87 nie rzuca się to wogule w oczy

Na start planowałbym robił modernizacje słownika. :twisted: bo w ogóle się zrzuca w oczy. :roll:

Przepraszam ale nie mogłem....

Opublikowano

W e46 wystarczyło wymienić całe lampy- nawet wtyczki pasowały.

(Przetwornice są w lampach)

Spryskiwacze tez nieduży koszt, tyle ze poziomowanie jeszcze zostaje.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam.

Niecały miesiąc stałem się posiadaczem BMW F30 z końcówki 2013 roku. Oczywiście pełen M-pakiet, automat itd. Tak sie zastanawiam tylko czy nie zrobić upgrade na lampy bi-xenon (są prześliczne). Aktualnie mam te zwykłe halogenowe. Orientuję się ktoś może jak wygląda wymiana - Czy robią to gdzieś w autoryzowanych salonach lub jakiś punktach? Oczywiście lampy kupie nowe, oryginalne, tylko sama wymiana mnie zastanawia. Czy to wystarczy tylko wymienić? Czy trzeba mieć jakieś dodatkowe złącze w wiązce? Kompletnie się nie orientuje :)

Na , czytaj http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=747677

Tam nawet instrukcja jest napisana. W ogóle jeśli ręce z właściwego miejsca wzrosły , to możesz sam to zrobić. Nic tam skomplikowanego nie ma. Doposażenie - to najłatwiejsza praca , która tylko może być, ponieważ opiera się na instrukcjach, które są napisane na każdy rodzaj doposażenija i w których napisane numery części zamiennych, które musisz kupić. Wiele szału tam nie trzeba. Wszystko jest w twoich rękach. Nie potrzebujesz żadnych firm, wszystkie te firmy również czytają zagraniczne fora i wykonują tę samą pracę ściśle według tych samych instrukcji i zdjęć - tak ci powiem - profesjonaliści )))

Opublikowano
Odezwij się do prmaxa z Bimmer Upgrades, zajmują się takimi rzeczami na codzień, nawet wczoraj wrzucali na FB relacje z takiej pracy w F30.

Dziękuję! Napisałem im wiadomość na facebooku z prośbą o orientacyjną wycenę za właśnie w/w wymianę lamp, do tego zapytałem o koszty dołożenia czujników z przodu, kamery cofania i elektrycznie składanych lusterek. Nie rozumiem jak ktoś wziął w opcji BMW w M-pakiecie, prof Nav a "przyżydził" na czujnikach z przodu i elekt. skł. lusterkach :)

Orientujecie się ile może kosztować taki zabieg wymiany lamp?

Opublikowano
Witam.

Na , czytaj http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=747677

Tam nawet instrukcja jest napisana. W ogóle jeśli ręce z właściwego miejsca wzrosły , to możesz sam to zrobić. Nic tam skomplikowanego nie ma. Doposażenie - to najłatwiejsza praca , która tylko może być, ponieważ opiera się na instrukcjach, które są napisane na każdy rodzaj doposażenija i w których napisane numery części zamiennych, które musisz kupić. Wiele szału tam nie trzeba. Wszystko jest w twoich rękach. Nie potrzebujesz żadnych firm, wszystkie te firmy również czytają zagraniczne fora i wykonują tę samą pracę ściśle według tych samych instrukcji i zdjęć - tak ci powiem - profesjonaliści )))

Oj! Dziękuję, ale ja osobiście wolałbym się za to nie brać. NIe mam ani odpowiednich narzędzi ani nigdy czegoś takiego nie robiłem, w dodatku moje auto to dla mnie coś co lubie jak jest porządnie zrobione a nie takie "prowizorki", którą pewnie bym sam zrobił :D

• 5 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie takie pytanie. Bmw f30 ukradzione lamy przednie, jaki jest najprostszy sposób na dopisanie NOWYCH lamp z serwisu, ista d w funkcjach SERWISOWYCH ma jakieś opcje, ale nie wie czy to to
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie takie pytanie. Bmw f30 ukradzione lamy przednie, jaki jest najprostszy sposób na dopisanie NOWYCH lamp z serwisu, ista d w funkcjach SERWISOWYCH ma jakieś opcje, ale nie wie czy to to

Nikt nie wie, może być na priv jak to tajemnica.

Opublikowano

Witam! W swoim bmw f30, wersja europejska, 2012 r. posiadam zwykłe lampy , nie mam niestety xexonów. Jaki byłby koszt kupna takich lamp i montaż?

Znalazłem takie coś na allegro i czy któryś z szanownych użytkowników mógłby się na temat takich lamp wypowiedzieć jeśli miał styczność, pozdrawiam

http://allegro.pl/nowe-lampy-bmw-f30-f31-komplet-bi-xenon-i6094556756.html