Skocz do zawartości

Dorabianie kluczyka F30

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zgubiony kluczyk F31 2015 po facelift

Orientuje się ktoś czy można dorobić kluczyk poza aso?

Dzwoniłem do Katowic i cena 1500 za pilot + kluczyk

Opublikowano

Ja bym nie ryzykował z dorabianiem kluczyka poza aso.

Przerabiałem podobną sytuację i też myślałem, żeby zrobić to poza aso. Koszty nie dużo mniejsze, a tu masz gwarancję, że nikt Ci nie skopiuje klucza i że auto sobie kiedyś nie odjedzie bez Ciebie :wink:

W aso podajesz vin i dowód rejestracyjny i masz za dwa dni u siebie. Każde Bmw ma chyba 6 kluczy przypisanych do Vin. Ja zapłaciłem ok. 1200 zł. Z tym, że do e90. Ale różnica nie powinna być duża, wiec popytaj w innych aso.

Aaa i koniecznie wykoduj zagubiony kluczyk.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
A ktoś się orientuje ile płaci się za odkodowanie zgubionego kluczyka? Mi zawołali 300-400zł w ASO.
Opublikowano
To ładnie sobie liczą za niecałe 5min pracy :shock: Myślę, że ktoś ogranięty w diagnostyce zrobi Ci to bez problemu (zablokuje zgubiony klucz)
Opublikowano

No to dajcie znać jak ktoś na dolnośląskim zna magika, który mi to odczaruje.

I jak ktoś zna sposób na w miarę tanie dorobienie pilota to też będę wdzięczny bo w ASO zawołali 1200zł za kluczyk i 300zł za zakodowanie. Nie chciałbym mieć problemów z AC przez to, że mam 1 kluczyk aktualnie. Zresztą dzisiaj zadzwonię i zapytam.

Opublikowano
W ac po prostu zgłoś jeden kluczyk, a nie dwa.
Opublikowano
A tak zapytam, czy w przypadku posiadania 1 kluczyka skladka AC jest wyzsza, niz przy 2 kluczykach?
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
W Częstochowie gość dorabiał mi , płaciłem ok 900zl , tylko to trwa około 3 godzin , odrazu kasuje ci kluczyk który zginął. Poza czekaniem uważam że było warto.
Opublikowano
Zapytaj sie : Konrad Choma , za pare dni bedzie na pewno w PL , chyba ogarnia kluczyki tez , na FB : Bavaria Technic , tel. 00410767050018
Opublikowano
Witam ... ja dorabiałem w Mikolowie z kodowaniem caly kluczyk w f31 zapłaciłem 1200 zł łącznie z wyłączeniem zagubionego kluczyka ... wydaje mi się ze to rozsądna cena
Opublikowano
U mnie w Przemyślu biorą za kodowanie kluczyka do f po lifcie 800 zł z wykonywaniem z starego kluczyka
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Programator R270, kluczyk i samemu można jeśli CAS4.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Programator R270, kluczyk i samemu można jeśli CAS4.

Aha, max 2009-2010 ))

Odczytasz cas , co dalej ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
jak masz AC to zgłoś zgubienie kluczyka, wymienią Ci wkładki zamków i wszystkie kluczyki - przynajmniej w Audi mi tak zrobili jak żona kluczyć zapodziała. Koszt operacji coś koło 4k.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ale najpierw upewnij się, czy AC to obejmuje. Ukradziony w czasie włamania zapasowy kluczyk oraz oczywiście zgłoszony na policję, ubezpieczyciel odmówił pokrycia kosztów. W ramach ciekawostki podam koszt nie BMW. W ASO Skody, w najnowszym służbowym Superbie Sportline 280 km 4x4, wykasowanie starego kluczyka, dwa nowe kluczyki plus nowa wkładka zamka drzwi kierowcy (Skoda miała dostęp komfortowy), koszt całkowity 1200 zł brutto (stary kluczyk i starą wkładkę zamka otrzymałem na pamiątkę).
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano

W Audi A4 B8 wymiana kluczyków + wkładek kosztowała 2800zł.

Przy zgłoszeniu powiedziałem że gdzieś się zgubił i nie było problemu.

AC pokryło wymianę.

• 2 lata później...
Opublikowano
A czy można sprawdzić w komputerze ile kluczyków mam zakodowanych do samochodu ?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Mozna sprawdzic ile zakodowanych kluczy, mozna tez usunac zagubione klucze itp
icon4.png