Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Tak, ostatni serwis 28.04.2017 353.285 km a najwyższy zapis to 401.877 km

Francuskie auta mają tę zaletę, że są najczęściej serwisowane w ASO i łatwe do sprawdzenia, poza tym bardzo łatwo sprawdzić wypadkową przeszłość.

Opublikowano
Jeszcze nie tak dawno była tutaj F11 z przebiegiem ponad 700.000 km. Przy wszechobecnych autostradach na zachodzie nie wydaje się to być nierealne.
Opublikowano
a takie auto z takim przebiegiem to w ogole są warte uwagi ? czy takie auta należy uznawać ze bezużyteczne/bezwartościowe ?
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Sporo takich jeździ w PL a kierowcami są nieświadomi faktycznego przebiegu ;)

Po sprawdzeniu w dobrym serwisie będzie wiadomo czy to opłacalne.

Opublikowano
a gdzies można sprawdzić historę serwisową takiego auta darmowo ?
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
W ASO.
Opublikowano
ale jak byłem kilka razy to chcą zawsze klucz, dowód, itd - jest gdzies takie aso gdzie to sprawdzą bez tego ?
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Musisz mieć dowód ,że auto twoje.Są dostępne strony gdzie za kilka euro sprawdzisz historię ale tylko pobieżnie.

Jeśli chcesz mieć pełna historię serwisową dokładnie opisaną kup u Dray-a, warto.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-5-bmw-520-f-10-f-11-f11-mpakiet-2014-rok-ID6zs1Us.html

przeglądałem ogłoszenia i trafiłem na takie - czy to jest naprawnę mozliwę że to auto ma taki przebieg ...?!

Ciężarówki jeżdżące maks. 90 km/h robią 1 mln km w trzy-cztery lata. Prawdopodobnie auto firmowe.

3A0jS9b.png
Opublikowano
tak auto jest firmowe
Opublikowano
uwazacie że to auto jest potem sprzedawalne np za 2 lata z nalotem 500.000 ?
Opublikowano
hehe napewno Ci sie nie zwroci :d on to musial za jakies grosze kupic jeszcze tak uszkodzona.Wg mnie wogole nie oplacalne jeszcze to naprawic a w zyciu Ci nikt za to 50 nie polozy pozniej
Opublikowano
za te peniądze to nie ma szans :) hipotetycznie rozważam - to auto będzie stało pół roku na allegro - on jest warte max 30 tys w tym stanie z tym przebiegiem albo mniej. tyle że jest ładne bo mka :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W takim stanie na pewno :roll: nawet jakby miał 250k km to za dużo jak za tak rozbite 520d. Swoją srogą ciekawe jak wygląda historia serwisowa tego auta :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Ja nie szukam za 50, szukałem wcześniej za 70 potem za 80 i nie za bardzo jest co wybrać ... Więc stwierdziłem że może delikatnie uszkodzona wezmę to chociaż będę wiedział co mam Ale też nie za bardzo jest co ...
Opublikowano
https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-5-bmw-520-f-10-f-11-f11-mpakiet-2014-rok-ID6zs1Us.html

przeglądałem ogłoszenia i trafiłem na takie - czy to jest naprawnę mozliwę że to auto ma taki przebieg ...?!

Ciężarówki jeżdżące maks. 90 km/h robią 1 mln km w trzy-cztery lata. Prawdopodobnie auto firmowe.

Nie ma problemu aby zrobić taki przebieg za granicą po autostradach lub nawet w Polsce :D to jeszcze jest mało na tak szybkie auto

Co do ciężarówek to przegiąłeś z tym 1mln km w trzy cztery lata jak już to 10lat

Największy przebieg który widziałem w aucie którym jechałem to ponad 1 900 000 km i auto wcale nie było starym glutem , żałuje że nie zrobiłem foto

to było w UK ale tam sprzęt pracuje dzień i noc do tego porusza się z prędkością 96-98km/h po autostradach.

Moja ma odcięcie na 85km ale z taką prędkością nikt nie jeździ maks 80km/h

jazda po kraju wszystkie drogi nie tylko autostradki.

Trzy lata i już miała 363 254km obecnie ponad 400 000km.

Wychodzi 10t km miesięcznie lub 331km dziennie

ba4ff5fc0300a1f5med.jpg

osobiście zrobiłem 100 tyś km w rok czasu, i nie siedziałem od rana do wieczora w aucie, wiec to jak najbardziej możliwe, tu jeszcze mamy 5teczke touring, wiec moze jakis przedstawiciel, handlowiec, albo zapalony turysta :lol:

He he 100t km w rok to trochę już jest

Może od rana do wieczora nie tym bardziej jak się jeździ osobówką po autostradach , ale trochę czasu w aucie trzeba posiedzieć aby przejechać 100t km w rok

Wiem coś o tym może jestem młody ale 1mln km już mam za sobą.

żadnych dizli tylko Pb+LPG

R4 + turbo, V6 , R6 i V8

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co do ciężarówek to przegiąłeś z tym 1mln km w trzy cztery lata jak już to 10lat

Jakiś czas temu z Francji ściągnęliśmy Scanię V8 która miała po 6 latach przebieg 1,5 mln. Oczywiście nie jest to norma, tak jak 4 letnie BMW z przebiegiem 400 tys, ale nie jest to jakiś ewenement.

3A0jS9b.png
Opublikowano

Największy przebieg który widziałem w aucie którym jechałem to ponad 1 900 000 km i auto wcale nie było starym glutem

Widzę tu jakąś sprzeczność :norty:

Opublikowano

Moja ma odcięcie na 85km ale z taką prędkością nikt nie jeździ maks 80km/h

jazda po kraju wszystkie drogi nie tylko autostradki.

Trzy lata i już miała 363 254km obecnie ponad 400 000km.

Wychodzi 10t km miesięcznie lub 331km dziennie

ba4ff5fc0300a1f5med.jpg

Nie ma sprzeczności zobacz powyżej co napisałem

Auto jeździ praktycznie cały czas w Pl i 3 lata 360t km.

Jeden kierowca zgodnie z tacho.

W podwójnej obsadzie to już wygląda inaczej ok 17-18t km miesięcznie. To i tak 1mln nie wykręcą w cztery lata.

Jazda w UK i nie tylko tam jest inna w wielu firmach auta chodzą na dwie zmiany dniówka i nocka. Kierowca bez problemu zrobi 700km a nawet więcej w 9 godzin jazdy bo jedzie z prędkością 96-98km/h po autostradach. Do tego zasada drop & swap czyli nie czeka na załadunek czy rozładunek tylko przeczepia naczepe.

Wtedy auto zrobi 1mln nawet w dwa lata.

Przypadek ciężarówki 1 900 t km jest ewenementem jak młode bmw z przebiegiem np: 700t km.

Praktycznie nie możliwe w Pl

żadnych dizli tylko Pb+LPG

R4 + turbo, V6 , R6 i V8

Opublikowano
W takim stanie na pewno :roll: nawet jakby miał 250k km to za dużo jak za tak rozbite 520d. Swoją srogą ciekawe jak wygląda historia serwisowa tego auta :8)

68 tys - wymiana obydwu miechów, wymiana progu załadunkowego

125 tys - uszkodzona antena w szybie, wymiana tylnej szyby

240 tys - zerwany łańcuch rozrządu, robiona głowica, nowy rozrząd

355 tys. - wymiana turbiny

do przebiegu 401 tys, olej wymieniony 12 razy, hamulce z przodu i z tyłu wymieniane 4 razy

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gdyby wymienić rozrząd przy ok 200 tys. km to nie byłoby niczego grubego :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.