Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A cikawe kto na to patrzy? Po co Ci to? Dlaczego akurat na drugim (na tym biegu najczęściej jeździsz?). Tak naprawdę składa się na to wiele czynników więc nikt nie powie Ci ile mu spala właśnie na dwójce. Równie dobrze można się spytać ile na jedynce itd. Chyba że jedziesz na dwójce 100km :duh:
Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda, że jest to wieko od trumny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jeśli bez gazu to nie może nic palić. :lol:

Zgadzam się. Jeżeli jedziesz powyżej 1000rpm "bez gazu", to nie ma prawa nic palić, bo wtryskiwacze są zamknięte. Dzieje się tak nie tylko na 2 biegu, ale i na wszystkich pozostałych.

Kai
Opublikowano
Dokładnie po puszczeniu pedału gazu zostaje odcięte paliwo i silnik chodzi bez niego he, he. Ale i tak uważam że Temat bez sensu...
Opublikowano

dobra chcialem sie zapytac bo jak jade na dwujce to mi pokazuje 12 literkow

czasem nawe 14 moze mam spalona sonde lambde a moze tak ma byc

kajak
Opublikowano
To zobacz ile Ci pokazuje na jedynce z pedałem w podłogę :twisted:
Opublikowano
to taki zarcik z twojej strony, ostatnio zalelem i nagle zabraklo mi wyszlo ze pali w miscie 16 literkow przy sredniej jezdzie mi sie zdaje ze troche zaduzo i pytam czy to moze byc sonda walnieta chyba ze tyle ma palic
kajak
  • Członkowie klubu
Opublikowano
to taki zarcik z twojej strony, ostatnio zalelem i nagle zabraklo mi wyszlo ze pali w miscie 16 literkow przy sredniej jezdzie mi sie zdaje ze troche zaduzo i pytam czy to moze byc sonda walnieta chyba ze tyle ma palic

Kajak - możesz napisać powoli, wyraźnie i po polsku o co Ci chodzi? Jaki masz problem?

Najpierw pytasz ile nam pali samochód na 2-gim biegu, ale bez gazu.

Potem piszesz że Tobie pali 16 litrów. Ale skąd to wiesz? Jak to policzyłeś? Poza tym co ma do tego drugi bieg? Cały czas jeździsz na 2-gim biegu?

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano
Mi wyłącza wtryski do 1400obr/min przy odpuszczonym gazie. Poniżej zaczyna palić benzyną, a nie powietrze. Koła przestają napędzać silnik i znowu bieda zaczyna zaglądać do zbiornika paliwa. :cry:
Opublikowano

Jak wyliczylem ile spalila? wyjechalem do zera paliwko, wlalem 2.5litra

i jezdzile. Zrobilem 15 kilometrow i zgasla brak paliwa. z tego obliczylem ze spalila 16 litrow. A pytalem o spalanie na dwujce bo moje zdawalo mi sie za wysokie od 12-14 bez gazu

kajak
Opublikowano
Jak wyliczylem ile spalila? wyjechalem do zera paliwko, wlalem 2.5litra

i jezdzile. Zrobilem 15 kilometrow i zgasla brak paliwa. z tego obliczylem ze spalila 16 litrow. A pytalem o spalanie na dwujce bo moje zdawalo mi sie za wysokie od 12-14 bez gazu

Po co sprawdzac spalanie na 2 biegu? :shock:
Opublikowano
to spalanie 16 literkow to nie za caly czas jezdzzilem na dwojce to jet ogolna jazda na wszystkich biegach . a z ta dwujka to tak pytam a jak wam pokazuje spalanie jak zmieniacie biegi
kajak
Opublikowano
yjechalem do zera paliwko, wlalem 2.5litra

i jezdzile. Zrobilem 15 kilometrow i zgasla brak paliwa.

:clap: :clap: :clap:

Normalnie to tylko szykuj kase na nową pompę paliwową :duh:

Opublikowano
Najpierw to zastanów się może czy 320 to jest samochód dla Ciebie, jak Ty po 2.5 litra paliwa tankujesz :duh:
BMW to samochody, reszta to tylko nieudane próby...
Opublikowano
chcialem sprawdzic szybko ile pali dlatego zalalem malo moze w kocu ktos napisze jakie powinno byc spalanie 320 w miescie. Moje zdaje sie duze o to pytam
kajak
Opublikowano (edytowane)
Dobra, ja miałem 320i (e-36) i spalanie (only Pb) w mieście Poznaniu miałem na poziomie 14L/100 km. Jazda taka sobie. Większość korki. Na trasie najmniej 7L (przy 90-100km/h) Edytowane przez Remlen
Opublikowano

Mój brat ma e30 320 i spala 14 gazu przy normalnej jeździe w mieście czyli benzyny powinna wziąć ze 12 tak myśle.

Fabryka podaje zużycie 12,5 L w mieście przy manualnej skrzyni.

BMW to samochody, reszta to tylko nieudane próby...