Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To dobrze że ci to działa, jak to taki fachowiec :cool2:
  • 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 151
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A czemu kodu od Kruka nie kupisz :mrgreen:

Język jest w navi nie na mapach

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja brałem od Kruka i był tańszy. Działa do tej pory bez problemu. Tak mapy będą działać. Polski to nie kwestia mapy z tego co wiem, tylko softu. Jak w navi masz ustawione English to gada po angielsku itd. Ustawione są trzy języki. Jak byś chciał mieć Polski to trzeba pogmerać w sofcie.
Opublikowano

Ok, jestem tutaj nowy i nie zatrybiłem :) zaraz się odezwę oczywiście do Kruka.

Aktualnie mam soft pl a 2009-2, gada po polsku

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To po aktualizacji map też będzie gadał po polsku. To są tylko mapy.
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Aktualizacia z 1 USB z pierwszego postu, lifetime ok (dzięki Ptaku), wszystko działa bez uwag.

Wysłane z mojego NX563J przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Witam serdecznie .

Panowie .Poratujcie .Troche jestem ciemny w tej materii.

Sciagnałem wersje na 1usb BMW ROAD MAP EUROPE WEST 2018-1 1USB

Rozumiem ze usb mam byc sformatowane na FAT32.

I tu pytanie : czy pierwszym katalogiem na USB ma byc NAVD_00005C4A_255_005_076 czy moze 2 foldery pkgdb i config.nfm ?

Czy musze kupic kod od Pana Kruka?

Dziekuje za wszelkie porady i pozdrawiam .

Tomek

Opublikowano (edytowane)
Jak ściągałeś z pierwszego postu, to po rozpakowaniu masz tak jak powinno być. By wgrać mapy potrzebujesz kodu, który jest indywidualnie generowany pod Vin pojazdu. Jak będziesz miał, pen do USB w schowku, przechodzisz do nawigacji i wgrasz opcje aktualizacji. Około 45 min i po sprawie. Edytowane przez surfer30
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pendrive z prawidłowo nagranymi danymi sam się zgłasza po włożeniu. Nie trzeba wchodzić do żadnego menu. ;)
Opublikowano
Pendrive z prawidłowo nagranymi danymi sam się zgłasza po włożeniu. Nie trzeba wchodzić do żadnego menu. ;)

Na to nie zwróciłem uwagi - ale dzięki za informację

Opublikowano
Poziekowania dla "Wielkiego Ptaka" za FSC lifetime..... :cool2: i Bmw Road Map 2018.1 :norty: Wszystko Smiga az Milo!!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A już myślałem że masz pliki do High, a to tylko katalog:( w tym roku długo schodzi z udostępnieniem tej mapy.
Opublikowano
Na prwno sie pojawi :) Już wczoraj czasu nie miałem bo musiałem wyjechać. Jak wróce to poszukam i wstawie jak znajdę :D (bo mam nawet zapisany odnośnik ale nie miałem jak sprawdzić w swojej e46)
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Akurat niedawno wgrałem opcje z linka Kruka z 1 USB. Podpowiedź: jak się ktoś nie boi o aku to nie trzeba odpalać silnika podczas aktualizacji, wystarczy nie zamykać drzwi od samochodu. Przy zamkniętych drzwiach i wyłączonym silniku dochodzi do przerwania aktualizacji, przy drzwiach otwartych nie :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pisz do moderatora „kruk”
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Akurat niedawno wgrałem opcje z linka Kruka z 1 USB. Podpowiedź: jak się ktoś nie boi o aku to nie trzeba odpalać silnika podczas aktualizacji, wystarczy nie zamykać drzwi od samochodu. Przy zamkniętych drzwiach i wyłączonym silniku dochodzi do przerwania aktualizacji, przy drzwiach otwartych nie :D

No tu nie ma reguły. Auto potrafi się uśpić i przy drzwiach otwartych. To też nie problem, bo potem aktualizacja rusza dalej od momentu, w którym się uśpiła.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Przy otwartych uśpi się tylko wtedy gdy napięcie akumulatora spadnie poniżej dopuszczalnego ale oczywiście to i tak niczym nie grozi.