Skocz do zawartości

F20, komunikat: Naped. Wkrotce sprawdzic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Może ktoś z Wrocławia ma komputer aby podłączyć i zobaczyć co za błąd ?
Opublikowano

Witam,

od kilku dni mam taki sam komunikat - bede wdzieczny za odpowiedz.

Opublikowano

Panowie podjechać pod jakiś dobry nieautoryzowany serwis i się dowiecie więcej jak podłączą pod kompa

Zbyt ogólny błąd i może być wiele przyczyn. Nie pytajcie jak skasować błąd tylko raczej starajcie się dowiedzieć jaka jest jego przyczyna i jak go rozwiązać...

Opublikowano

U mnie taki sam problem. Na komputerze błędy:

Błąd sterownika wadliwy Hardware

Napęd sterownika koła ciernego

Pompa płynu chłodzącego turbosprężarki

Opublikowano
  • Autor
U mnie taki sam problem. Na komputerze błędy:

Błąd sterownika wadliwy Hardware

Napęd sterownika koła ciernego

Pompa płynu chłodzącego turbosprężarki

Wiesz dokladnie co one oznaczaja i co do zrobienia?

Opublikowano

Jeśli chodzi o błąd pompy płynu chłodzącego to jest ona do wymiany koszt jakies 300-350zł + robocizna.

Błąd nastawnika po skasowaniu już się nie pojawił więcej. Ale pojawił się za to błąd: "Nieprawidłowy kierunek jazdy "... :)

Puki co auto nie jeździ i nie traci na mocy.

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam

Wczoraj też przechodziłem przez tą udrękę.

U mnie wina była po stronie,, Pompa płynu chłodzącego turbosprężarki,,

Po wymianie w warsztacie narazie błąd się nie pojawił?

Mam nadzieję że to rozwiązało problem

Koszt 600 zł wraz z robocizną

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
u mnie to samo kupiłem auto a za 2 dni rano wyskoczyl ten komunikat pytanie co to
Opublikowano
Sprawdziłem u mnie to pokazuje niesprawna pompa płynu od turbosprężarki podobno jest elektryczna i lubi sie zaciac
Opublikowano
Zamówiłem nowa wie ktoś może czy trudno to wymienić bo aż tak się nie znam czy do mechanika
Opublikowano
Mam benzynę 1.6
Opublikowano
wie ktos moze?
Opublikowano
wczoraj wymieniona cześć znalazłem orginał za 190 i jak narazie działa bez błedów;)
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Też pojawił mi się komunikat w F30 diesel - wkrótce sprawdź napęd, czyli jest to komunikat wynikający z czasookresu ?
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Sprawdź przewody dodatkowej pompy wody, czasami wystarczy wypiąć wtyczkę i prysnąć kontaktem.
Opublikowano
Witam, u mnie w f20 116i 2012 spłonęła wtyczka i gniazdo od dodatkowej pompy wody. Również otrzymałem komunikat "napęd wkrótce sprawdzić". O ile wymiana pompy to pryszcz to podłączenie przewodów do wtyczki, czarna magia. Mam 3 kable (biały, żółty i czerwony z niebieskim paskiem), może ktoś zrobić u siebie fotkę i podesłać. Nigdzie nie znalazłem opisu a na wtyczka z f31 mam inne kolory.
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano
U mnie zapaliła się kontrolka napęd sprawdz w serwisie. Rozwiązaniem problemu okazała sie pompa chłodziwa gdyż skończyły sie w niej szczotki które smarowaly turbinę, wymieniłem na nowa. Przyczyn może być wiele najlepiej podłączyć pod komputer i sprawdzić po kodzie błędu jak było to w moim przypadku.
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Ostatnio w mojej F20 116i 136KM pojawił się komunikat tu gdzie licznik kilometrów "Napęd. Wkrótce sprawdzić.", a na wyświetlaczu centralnym "Napęd. Możesz kontynuować jazdę. Wykonaj kontrolę w Twoim serwisie". Dodam, iż z autem wydaje się być wszystko OK, jeździ bez zarzutu, błędów po podpięciu kompa też żadnych nie było. Czy ktoś ma pomysł na czym może polegać problem i czy oraz jak długo można z tym jeździć?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam . Dołączam się do pytania kolegi powyżej . Mam identyczne komunikaty od wczoraj .
Opublikowano
W tych autach, a raczej silnikach wszelkiej maści czujniki są największą wadą i dają mnóstwo błędów, ale znalezieniem winowajcy musi zająć się bardzo kumaty elektromechanik.
Opublikowano
Witam . Dołączam się do pytania kolegi powyżej . Mam identyczne komunikaty od wczoraj .

Okazało się, że uszkodzeniu uległa dodatkowa pompa wody, wymiana jej rozwiązała problem i komunikat już nie pojawia się.

Opublikowano
Wielu kolegów forumowiczów wymienili po tych komunikatach dodatkowa elektryczna pompę płynu chłodzącego i problem znikł .
Opublikowano
U mnie jednak był zapchany dpf . Po regeneracji wymuszonej kompem jest oki