Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oczywiście każdy ma swój rozum i zrobi jak uważa, ile ludzi tyle pomysłów :)

I to jest doskonałe podsumowanie pod którym podpisuję się obiema rękami :)

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
l.e.s.t.e.r będziesz sam składał?

Jak już wszystko skompletujesz, poskładasz to czekam na podsumowanie bo jestem bardzo ciekaw efektu. :wink:

Jak skończysz daj proszę znać ile kosztowało Cię to ostatecznie czasu, pieniędzy, pracy i nerwów. :wink:

Czeakam cały czas na zderzaki które są u lakiernika, niby może pod koniec tygodnia będą ale chłop ma dużo roboty więc się okażę jak to będzie.

Progi i zderzak tył założę chyba sam :) bo to wydaje się proste. Zderzak przód zobaczę po zderzaku tylnim czy się za to wogóle brać :)

Mam nadzieję że w przyszłym tygodniu ogarnę temat.

Opublikowano

Sa filmy na internetach, jak sie zaklada ten przod.

Do przejscia, o ile pamietam, swiatel sie do tego nie odkreca - tak wiec raczej powinno wyjsc nawet fajnie, jak na "amatora".

Opublikowano
Sa filmy na internetach, jak sie zaklada ten przod.

Do przejscia, o ile pamietam, swiatel sie do tego nie odkreca - tak wiec raczej powinno wyjsc nawet fajnie, jak na "amatora".

Chyba już wszystko obejżałem :) problem jest tylko ze środkowym kanałem powietrznym.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
problem jest tylko ze środkowym kanałem powietrznym.

Z czym konkretnie masz problem?

U siebie w F31 dokładałem M-pakiet i nie było żadnego problemu.

Opublikowano
problem jest tylko ze środkowym kanałem powietrznym.

Z czym konkretnie masz problem?

U siebie w F31 dokładałem M-pakiet i nie było żadnego problemu.

No z tym co napisałem, ciężko ten kanał środkowy podobno podmienić.

8054228

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
tylko jaki sens kupować taki zestaw jak ori na używkach + części z ASO wychodzi praktycznie tyle samo. To by była spoko opcja jeśli cena tego byłaby koło 2000zł.

l.e.s.t.e.r A możesz zdradzić ile ta przekładka Cię kosztowała? (zderzaki + graty + lakierowanie + montaż)

Opublikowano
tylko jaki sens kupować taki zestaw jak ori na używkach + części z ASO wychodzi praktycznie tyle samo. To by była spoko opcja jeśli cena tego byłaby koło 2000zł.

l.e.s.t.e.r A możesz zdradzić ile ta przekładka Cię kosztowała? (zderzaki + graty + lakierowanie + montaż)

Graty 3700, malowanie 1400.

Przy czym ta cena za graty to już z pakietem mperformance

Dzisiaj udało mi się przełożyć progi i tylni zderzak, 2 godziny roboty a robiłem to pierwszy raz. Prosta robota, nie trzeba podnośnika, nawet kół nie trzeba ściągać.

b67e92d1023b0ac6.jpg

Opublikowano

Dzisiaj udało mi się przełożyć progi i tylni zderzak, 2 godziny roboty a robiłem to pierwszy raz. Prosta robota, nie trzeba podnośnika, nawet kół nie trzeba ściągać.

b67e92d1023b0ac6.jpg

Lux :-)

OT

Kolego opowiedz mi o lampach tył, zadowolony jesteś? Pasowały P&P?

Felgi jakie siedzą? 19? Jakie wymiary? Bo zastanawiam się nad większymi.

bmw.jpg
Opublikowano

b67e92d1023b0ac6.jpg

Lux :-)

OT

Kolego opowiedz mi o lampach tył, zadowolony jesteś? Pasowały P&P?

Felgi jakie siedzą? 19? Jakie wymiary? Bo zastanawiam się nad większymi.

lampy gabarytowo pasują p&P ale to są lampy z lift a ja mam 2014 rok. Więc trzeba jakiś przewód dorezać i kodowanie zrobić.

Felgi są 20 cali

BMW LA WHEEL STAR SPOKE 660 20

Przód 8JX20 ET:36

Tył 8,5JX20 ET:47

Dołożone są dystanse po 12mm. Jutro przyjeżdżają 15mm zobaczymy czy siądzie równo z nadkolem.

Opublikowano
Jakie opony na nich masz? No i jak ci się na tym jeździ?

2x 225/35r20 + 2x 255/30r20 opony są bez RF więc jeździ się spoko. Na pewno chory temat to zawieszenie z mpakietu i opony 20cali z RF.

To jest wszystko homologowane do F30, więc w razie "W" ubezpieczyciel nie będzie się mógł przyczepić że koła nie ten teges...

Na tych moich kołach jest większy komfort niż u znajomego z mpakietowym zawieszeniem i kołami 19 z oponami RF (porażka na nasze drogi :duh: )

Opublikowano

Masz mpakietowe zawieszenie?

Nie tniesz opon na dziurach?

Ja jeżdżę na takich oponach tylko RF + zawias mpakiet i ciekaw jestem jaka jest różnica vs zwykła opona.

Opublikowano
Masz mpakietowe zawieszenie?

Nie tniesz opon na dziurach?

Ja jeżdżę na takich oponach tylko RF + zawias mpakiet i ciekaw jestem jaka jest różnica vs zwykła opona.

Ja mam eibach sprężyny wsadzone i narazie przejechałem może z 10000km na takim zestawie, opony są w idealnym stanie.

Opublikowano

Dzisiaj ogarnąłem przód. Jest trochę z tym zabawy zwłaszcza kiedy kupujemy goły zderzak i trzeba wszystko przełożyć.

Zeszło z 3.5h, nie trzeba auta podnosić, kół też nie ściągałem, aczkolwiek zostało mi 5 mocowań zderzak do osłony dolnej które wymagają podniesienia auta żeby to założyć ( za nisko z przodu, nie da się ręki wsadzić i niewiele widać )

377f5007758efaa0.jpg

f6a19324f3df272f.jpg

79c2d16b49ecc39b.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
M pakiet dokładnie w każdej wersji robi mega robotę, niezależnie od rocznika i modelu auta. I tak jet również i w twoim przypadku.
Benzyna zamiast krwi...
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Mpak to mpak, pięknie :cool2:
Opublikowano

M-Pakiet robi robotę, teraz bandyta! :twisted:

Też jestem bardzo zadowolony, tylko ta dokładka z przodu mperformance jest strasznie nisko. Długo to chyba nie pożyje w całości.

Urwiesz raz to później będziesz uważać na nią, tak było w moim przypadku :lol: :mrgreen: a warto, żeby tam została bo robi robotę mega

Opublikowano

Kropka na i postawiona.

NIemniej, widze, ze M-Pak w czarnym aucie z tylu nie wyglada tak dobrze, jak przy innych kolorach - nie widac tak bardzo kontrastu z dyfuzorem.

Ale ale... jest pytanie:

W wydechu z 335/340i jest klapka, ktorej o ile sie orientuje nie ma w 320d przed liftem. Jak sobie z tym poradziles?

Jezdzisz z otwarta? Zamknieta? Jakies sterowanie?

Opublikowano
Kropka na i postawiona.

NIemniej, widze, ze M-Pak w czarnym aucie z tylu nie wyglada tak dobrze, jak przy innych kolorach - nie widac tak bardzo kontrastu z dyfuzorem.

Ale ale... jest pytanie:

W wydechu z 335/340i jest klapka, ktorej o ile sie orientuje nie ma w 320d przed liftem. Jak sobie z tym poradziles?

Jezdzisz z otwarta? Zamknieta? Jakies sterowanie?

Otwierasz na stałe, mały spaw dla pewności i po temacie :)