Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

HI po prostu kupił mi g30 i ma opcję Remote view 3d. BMW mówi jednak, że takie opcje nie są dostępne w Polsce. Czy ktoś wie, w jaki sposób można uruchomić tę opcję?

Przepraszam za mój zły polski to trudne dla norweskiego :P

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 179
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

@luckie79,

dzięki; to dobra wiadomość - jak u nich działa, to u nas na pewno też będzie - nikt nie ma takiego hopla na punkcie prywatności, jak Niemcy (do dzisiaj pamiętam, jak pojawiły się przyciski do wstawiania na strony od Facebooka i oni dorabiali pierwszą interakcję, która polegała na wyrażeniu zgody na ... kliknięcie w przycisk "Lubię to"

PS

Miejmy nadzieję tylko, że nie potrwa to kolejny rok - strasznie to się ślimaczy :(

Opublikowano
Hm, nie wiem co robie zle, ale u mnie od zawsze dziala. :mrgreen: auto z koncowki 2017, iOS i aplikacja Connected Drive w najnowszych wersjach.
Opublikowano
Hm, nie wiem co robie zle, ale u mnie od zawsze dziala. :mrgreen: auto z koncowki 2017, iOS i aplikacja Connected Drive w najnowszych wersjach.

Kupowałeś auto w Polsce?

Jeździsz po polskich drogach?

Pytam, ponieważ w salonie powiedziano mi, że ta usługa zależy od lokalizacji pojazdu i jak jesteś w DE i wjeżdżasz do Polski to się "deaktywuje"

Opublikowano

Kurczę, i w salonie, i na Infolinii, informują, że ta usługa NIE JEST dostępna w Polsce i nie wiadomo, kiedy będzie.

Hm... auto w salonie kupiłeś, czy od brokera? Bo to może być kluczem tutaj

Opublikowano

W sumie nie bardzo rozumiem dlaczego akurat w Polsce ta funkcja jest blokowana? Nie ma zakazu korzystania z rejestratorow ruchu czy generalnei umieszczania kamer w pojazdach czy na budynkach.

W Niemczech nie wolno korzystac z rejetratorow ani umieszczac kamer na prywatnym budynku (chyba ze rejestruje tylko to co dzieje sie na prywatnym terenie) - a wszystko to w imie ochrony danych osobowych.

Opublikowano

BOK odpowiada w kółko, że "infrastruktura jest, czekają na uregulowanie kwestii prawnych" - w ten deseń.

Wkurzające to jest, bo w katalogach nic takiego nie pisali - nie było gwiazdek przy Remote 3D View

Opublikowano
Kurczę, i w salonie, i na Infolinii, informują, że ta usługa NIE JEST dostępna w Polsce i nie wiadomo, kiedy będzie.

Hm... auto w salonie kupiłeś, czy od brokera? Bo to może być kluczem tutaj

Skonfigurowałem i kupiłem od dealera (Inchcape), w Polsce. Szczerze mówiąc to nic ciekawego, użyłem z dwa razy sprawdzając co z autem, gdy zostawiałem je na mieście na dłuższy czas. Całość działa też dosyć wolno, odświeżenie i wczytanie nowego zdjęcia trwa przynajmniej 30 sekund, jeśli nie minutę. Biorąc pod uwagę kontekst formatu (aplikacja na telefon), wydaje się jakby upływała wieczność. :mrgreen:

Usługa byłaby DUŻO bardziej przydatna, gdyby kamery nagrywały obraz cały czas, a następnie zapisywały film na 10 sekund przed, w trakcie i na 10 sekund po załączeniu się nowego czujnika parkowania / wykrycia kolizji, zastępując dashcam czy pozwalając sprawdzić kto przejechał nam kluczem po masce czy otarł błotnik wyjeżdżając z parkingu. Bez tego, traktuje to raczej jako ciekawostkę, podobnie jak remote parking - z użytecznością na codzień nie ma to wiele wspólnego.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Smisniakiewicz widocznie za dużo gadałes na BMW, za bardzo chwaliles auta z kurą i taki jest efekt. Przeproś ładnie i pewnie remote view 3d będzie Ci działać :cool2:
Opublikowano
Smisniakiewicz widocznie za dużo gadałes na BMW, za bardzo chwaliles auta z kurą i taki jest efekt. Przeproś ładnie i pewnie remote view 3d będzie Ci działać :cool2:

Ciekawe czy ma w ogóle tą opcje bo Kura takie rzeczy ma w standardzie ..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano

Ciekawe czy ma w ogóle tą opcje bo Kura takie rzeczy ma w standardzie ..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

W dyskusji ważne jest, aby skupiać się na faktach, a nie pieprzyć bez sensu. Wypowiedzi jak ta są typowe dla frustratów, co to są zapatrzeni w BMW jak w ikonkę i całego świata poza tym nie widzą.

A prawda jest taka, że owa kura ma obsługę głosową od 5 lat, a taka marka premium jak BMW nie potrafi sobie z tym poradzić.

Taka kura ma pakiet schowków i siatek w bagażniku - a takie G30 daje ciała

itp.

Dlatego jak ktoś uważa, że G30 jest super hiper a nabija się z czegoś, czego nie widział na uczy i czego nie używał to powinien się przymknąć, a nie robić z siebie nie powiem kogo :) :mad2: :mad2: :mad2:

EOT

Opublikowano

Dodam, że brak informowania klientów o braku Remote 3D View, a także takie opieszałe wprowadzanie jej na rynek świadczy o nieprofesjonalnym podejściu osób, które w BMW za to odpowiadają.

Zamierzam napisać pismo lub emaila do nich i zadać im pytanie, kiedy zamierzają coś z tym zrobić - pewnie pismo, bo na pismo będą musieli odpowiedzieć

Podejrzewam, że sobie ktoś odpuścił temat - w końcu to korporacja :)

Opublikowano
pisz pisz ....ludzie listy piszą , podaj punkty regulaminu forum jeszcze .... heheheheehe

Piszę, bo od tego jest forum - nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi.

Punkty już Ci podałem i mod pousuwał bzdurne odpowiedzi - podobnie będzie z kolejnymi - więc ja nie mam stresu.

A z usługą 3D Remote View jest problem i dobrze byłoby, aby w końcu ją odpalili, bo to lekko niepoważne - zresztą to nie pierwsza taka sytuacja, w Skodzie takich nie miałem - na pewno tam podejście do Klienta stoi na znacznie wyższym poziomie (no ale trzerba móc porównać oba poziomy, a nie jechać na stererotypach :)

Opublikowano
pisz pisz ....ludzie listy piszą , podaj punkty regulaminu forum jeszcze .... heheheheehe

Piszę, bo od tego jest forum - nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi.

Punkty już Ci podałem i mod pousuwał bzdurne odpowiedzi - podobnie będzie z kolejnymi - więc ja nie mam stresu.

A z usługą 3D Remote View jest problem i dobrze byłoby, aby w końcu ją odpalili, bo to lekko niepoważne - zresztą to nie pierwsza taka sytuacja, w Skodzie takich nie miałem - na pewno tam podejście do Klienta stoi na znacznie wyższym poziomie (no ale trzerba móc porównać oba poziomy, a nie jechać na stererotypach :)

Porównanie mam, w mojej firmie mam kilka aurisów i focusów ....natomiast serwis/salon bmw w danym mieście potrafi odbiegać od drugiego ... np. salon i serwis Bmw Auto-Breczko to tragedia a mam go pod nosem...jeżdżę 250km do Lublina gdzie salon i serwis jest na 6-ke