Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
problem polega w tym iz nie moge od okolo 2 miesiecy dojsc co stuka w moim zawieszeniu bmw 318 m10 e-30 jak bylem u mechanika nic nie stwierdzil ponoc ok jak probowalem pokaz na normalnej drodze nie strzela problem pojawia sie wtedy gdy przejedzam tylnim prawym kolem po faldach asfaltu wtedy strasznie cos łupnie dziwek przypomina mlotkiem o podluznice jak wchodizlem pod auto wszystko na swoim miejscu gumy dobre stabilizator dobry sprezyna i amor dobry gdzie moge suzkac problemu ? podczas normalnej jazdy na proogach i wglebieniach asfaltu nic nie puka tylko na krotkotrwałej faldzie asfaltu jak np nowy afalt laczy sie ze starym na naszych poslkich drogach uderzenie jest bardzo mocne jakby cos sie zaraz mialo posypac moze ktos mial taki problem prosze o pomoc
Opublikowano
PS chialbym dodac ze w tym kole ma łozysko do wymiany tzw huczy ale to chyba nie ma wplywu pozatym z drugiej strony na lewym kole jest urwany drazek reakcyjny stabilizatora ale to raczej odpowiada na zakretach..juz sam nie wiem co z tym zrobic :(
Opublikowano
Jak jest taki "twardy" dzwięk to może jedna ze śrub od tylnego zawieszenia jest poluzowana. Sprawdziłbym śrubę mocującą belkę do nadwozia. A tulejki gumowe nie są zerwane? No chyba ze masz pękniętą podłużnicę :shock:
Opublikowano

WITAM

Miałem podobny problem. Stukało w tylnej części auta przy przejeżdżaniu przez załamania asfaltu. Zmieniłem tuleje tylnej belki. W jakimś stopniu ustało ale z czasem robiło się znowu coraz głośniej. Sprawdziłem górne mocowanie amortyzatora, guma w mocowaniu wyglądała na całą ale pomimo to wymieniłem. Po zdjęciu okazało się że otwór w mocowniu jest bardzo duży i tulejka oddzieliła się od gumy.

Także myślę że w pierwszej kolejności zacznij od tych dwoch elementow.

Pozdrawiam

Opublikowano
Stukało w tylnej części auta przy przejeżdżaniu przez załamania asfaltu. Zmieniłem tuleje tylnej belki. W jakimś stopniu ustało ale z czasem robiło się znowu coraz głośniej. Sprawdziłem górne mocowanie amortyzatora, guma w mocowaniu wyglądała na całą ale pomimo to wymieniłem. Po zdjęciu okazało się że otwór w mocowniu jest bardzo duży i tulejka oddzieliła się od gumy.

Także myślę że w pierwszej kolejności zacznij od tych dwoch elementow.

:cool2:

Zastosuj się do rady kolegi i będzie po problemie.

tuleja - nr. 3 na załączonym rysunku.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=1371&mospid=47271&btnr=33_0211&hg=33&fg=30

http://img291.imageshack.us/img291/9725/3500ga.jpg

Pozdrawiam

Paweł