Skocz do zawartości

Dziwne stuknięcia z silnika M54 (nie rozrząd!) [FILM]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Może jakaś błaha sprawa, a wczesniej tego nie słyszałem. Jak odpalam zimny silnik to zanim jeszcze puszcze kluczyk i silnik ma wyższe obroty słyszę taki plastikowy jeden stuk, jakby gwałtownie zamknęła się jakaś klapka i silnik ma w tym momencie wyraźne przyhamowanie do 8000rpm. Potem silnik chodzi absolutnie poprawnie. DISA, rozrusznik ?

Edytowane przez maroFX
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
i silnik ma w tym momencie wyraźne przyhamowanie do 8000rpm.

To chcesz przez to powiedzieć że na zimnym go pałujesz do 8tys obr? :lol:

Wykluczyłeś takie podstawowe rzeczy jak załączający się kompresor klimatyzacji? Wiem że pierdoła ale nieraz na takich się ludzie wykładają

Moja Bunia

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=322746

Czym byś wilka nie karmił, zawsze na las spogląda.

Opublikowano
Pewnie chodziło mu o 800 rpm :D Jak silnik załapie to się kluczyk puszcza a nie czeka aż złapie wyższe obroty.
Opublikowano
Przecież obrotomierz jest wyskalowany do 7 tyś :mrgreen:

A skąd ta pewność, że kolega nie ma obrotomierza z hondy civic czy tam subaru dla przykładu i ściągniętego limitera obrotów :?: :mrgreen:

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

jejku, błąd o jedno zero i już taka dyskusja... :P Tak mam obrotomierz od Airbusa.

oczywiście mowie o jałowych 800 (na ssaniu). Klima się nie załącza na pewno. Normalnie odpalam i jest stuk jakby ktoś walnął laczkiem o ścianę. Nie wiem jakt o opisać :P Nagram.

• 3 tygodnie później...