Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ile kosztuje założenie sensownej instalacji gazowej w 740il V8?

Na jakie spalanie moge liczyć w tym aucie przy trasie 300 km, bez autostrad ale pustymi drogami krajowymi (noc).

Często potrzebuje tak jechać więc dlatego pytam.

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam

Na jakie spalanie moge liczyć w tym aucie przy trasie 300 km, bez autostrad ale pustymi drogami krajowymi (noc).

Często potrzebuje tak jechać więc dlatego pytam.

Pozdrawiam

jakies 10 litrów przy spokojnej, płynnej jezdzie.

Opublikowano

No moj rekord niskiego spalania to 9,4 np PB.Wg OBC - jazda 90-110. Gazu nie mam.

Nie kazde 300 konne auto żłopie tyle co E32 750 :lol: I nie kazde ma tylko 4 biegi :P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Licz sie z tym, ze nawet na trasie bedzie ci palic 14litrow LPG i to jest dobry wynik w manualu. Bardzo niskie spalanie mozna i owszem uzyskac na tempomacie przy jezdzie 100/h, ale to teoria w praktyce nawet jak jade do gdanska to nie udaje mi sie utrzymac ciezkiej opadajacej nogi... ;-)

Galen

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja załozyłem Prinsa, 6500zł.

Musiało to być dość dawno, bo aktualnie Prins jest sporo tańszy, a KME do V8 na Matrixach lub Valtekach dostaniesz spokojnie za 3600zł (ceny lecą w dół).

Kai
Opublikowano

Musiało to być dość dawno, bo aktualnie Prins jest sporo tańszy, a KME do V8 na Matrixach lub Valtekach dostaniesz spokojnie za 3600zł (ceny lecą w dół).

do r6 zaspiewali mi 5900

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

3600 zł z założeniem czy sama instalka?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pozdrawiam

Z założeniem przez warsztat, który wie, co robi. To jest cena lipcowa, jednak nie przypuszczam, żeby o wiele się zmieniła (ceny pływają dosłownie z dnia na dzień).

Kai
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pozdrawiam

Z założeniem przez warsztat, który wie, co robi. To jest cena lipcowa, jednak nie przypuszczam, żeby o wiele się zmieniła (ceny pływają dosłownie z dnia na dzień).

Musze przyznac ze jak na instalke do V8 to naprawde tanio :shock: - gdzie sie miesci owy warsztat??

A jak z jakoscia?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Musze przyznac ze jak na instalke do V8 to naprawde tanio :shock: - gdzie sie miesci owy warsztat??

A jak z jakoscia?

Nie wiem, czy tanio, ale na pewno dobrze. Zakładają tego sporo, wiedzą, co robią. Zakładali w paru BMW, które znam, między innymi w moim :) Aaaa i potrafią instalację wyregulować i dopasować!

Warsztat jest w Bytomiu, dosłownie na końcu starej A4.

Kai
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Warsztat jest w Bytomiu, dosłownie na końcu starej A4.

Gdzie dokładnie? Jakaś nazwa, telefon?

Pzdr. Adi

PW :)

Kai