Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

Spadłem z krzesła jak się dowiedziałem ile ASO liczy sobie za montaż czarnych nerek. Nerki koszt 600, a montaż 650:-)

Czy to jest trudne?

Czy na terenie Warszawy możecie polecić jakiś zakład, który zrobi to profesjonalnie, a nie zedrze ze mnie tak jak Aso?

Pozdrawiam

Maciek

Pozdrawiam

Maciek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Montaż polega na wciśnięciu i trwa kilka minut...

Więcej roboty zajmuje demontaż.

Jak masz zwinne ręce to wystarczy odchylić zderzak od góry.

Opublikowano
Da radę samemu. Nie mam zwinnych rąk, a wymieniłem od góry zderzaka. Niestety pierwsza nerka (demontaż) zajęła 30 min, druga już 3 minuty ;-) czarne nerki możesz kupić w ASO za 450-600 zł lub bardzo dobrej jakości zamienniki (nie widać kompletnie różnicy, a porównywałem) za ok 200 zł.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sportowe nerki z szerszymi odstępami między kratkami da radę wyjąć bez odkręcania zderzaka.
Instagram: @kolczasty
Opublikowano
Tak jak kolega wyżej... sportowe nerki , w tym performance bez problemu da się wyjąć bez żadnych narzędzi wypinając palcem zatrzaski. Koszt z ASO pominę milczeniem :lol:
Opublikowano

Tutaj masz kolesia, który pokazuje jak się je ładnie wyjmuje. Ja przynajmniej na nim się wzorowałem. Radzę tylko robić to w garażu po nagrzaniu odginanej części zderzaka (tego kawałka tworzywa między nerkami) suszarką, aby była bardziej plastyczna i nie uszkodziła się. Mi się zeszło 20 minut tylko dlatego, że mam duże ręce:)

Opublikowano

A czy koledzy testowali gumę w sprayu z k2 która tworzy bardzo fajna matową powierzchnię bardzo trwałą i pózniej można ją zerwać bez uszkadzania powierzchni. Koszt koło 40 zł.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
A czy koledzy testowali gumę w sprayu z k2 która tworzy bardzo fajna matową powierzchnię bardzo trwałą i pózniej można ją zerwać bez uszkadzania powierzchni. Koszt koło 40 zł.

Ja mam gumę Dupli-Color na felgach i się ładnie trzyma :)

Opublikowano

Ja kilka dni temu psiknąłem w swojej nerki plasti-dipem.

Bez wyjmowania ich na zewnątrz. Dokładnie okleilem i ładnie wyszło. Wygląda bardzo estetycznie. A gdyby mi się znudziło to zrywam gumę w 5minut i mam znów chrom :)

Efekt można zobaczyć w linku w podpisie.

Opublikowano

Dokładnie o tym mowie a koszt to śmieszne pieniądze a jak się znudzi wystarczy zerwać. A czy nie masz przebłysków niklu ? Idealnie zakryło ?

Opublikowano

Idealnie. Położyłem łącznie z 6-7 cieniutkich warstw.

Koszty śmieszne. Puszka plasti Dipa to ok 40zl. A pomalowalem już nią nerki w e60 x2 brat w swojej e90 no i teraz w f31. A jeszcze w puszcze sporo zostało.

Przy aplikacji na prawdę trzeba kłaść cienkie warstwy żeby nie zrobić zaciekow.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich :D

Jestem tu nowa i od razu bardzo proszę o pomoc :oops:

Czy mógłby ktoś polecić sprawdzone i dobre czarne nerki do F30 - mam zamiar wymienić moje chromowane M sport na takowe. Zastanawiam się czy tylko oryginalne wchodzą w grę czy są polecane zamienniki dostępne np. na Alle...Może ktoś z Was ma doświadczenie i mógłby mi coś podpowiedzieć - interesuje mnie wersja 8-mio szprychowa w połysku.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Wcześniej myślałem o tej gumie, ale ten mat jest bardzo słaby kasa poszła w błoto. Kupiłem na wiadomo gdzie od użytkownika za 239 zł wersje m Look w połysku. 15 minut roboty i gotowe. Efekt piorunujący.

Inne aukcje maja długi czas oczekiwania.

BMW F30 320d Sportline

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czy mógłby ktoś polecić sprawdzone i dobre czarne nerki do F30 - mam zamiar wymienić moje chromowane M sport na takowe. Zastanawiam się czy tylko oryginalne wchodzą w grę czy są polecane zamienniki dostępne np. na Alle...Może ktoś z Was ma doświadczenie i mógłby mi coś podpowiedzieć - interesuje mnie wersja 8-mio szprychowa w połysku.

F30 520d??? Hmmm.

Pozdrawiam

male-bmw-2.png
Opublikowano

F30 520d??? Hmmm.

Pozdrawiam

Poprawione:)

Pozdrawiam

Opublikowano

U mnie sprawa wygląda tak że zdecydowałem się na zakup czarnych nerek z M-ki, kupiłem na eBayu z Niemiec od sprzedawcy który widać specjalizuje się w tego typu elementach, do samej F30/31 sprzedał już ponad 100 sztuk grilli, poza tym mnóstwo do innych modeli i marek.

Jest to zamiennik ale ponoć robiony w tej samej fabryce co oem, jak zwał tak zwał paczka przyszła elementy zapakowane profesjonalnie jak ori, sam wygląd i jakość też na poziomie, rozebranie i montaż zajęło mi z ok 30 min, nowe weszły praktycznie bez żadnych oporów, no ale mam dylemat bo te "języczki" łączące nerki ze światłami wydają mi się o 1-2 mm za krótkie.

Generalnie jak patrze na nie od przodu to wszystko wydaje się ok ale gdy patrzę z boku pod kątem to widać minimalny biały pasek lakieru/przerwę pomiędzy światłem a tym elementem grilla, poniżej podsyłam kilka fotek żeby zapytać o poradę jak Wy to widzicie, czy Wasze leżą podobnie, a jeśli nie to co z tym robić trzymać czy oddać ?

Dodam jeszcze że starałem się spasować i wcisnąć wszystko ile się dało, więcej już chyba się nie da :? .

http://pics.tinypic.pl/i/00887/ijh41lfy71cz.jpg

http://pics.tinypic.pl/i/00887/nvzpokaa0hqy.jpg

http://pics.tinypic.pl/i/00887/oio3ooxlomo8.jpg

p44ahXld_o.jpg
Opublikowano
Nie wiem czy gościu z Alle... zamawiał od podobnego producenta jak kolega ale wszystko dobrze pasuje zero przerw.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Pozostaje nakleić po pasku czarnej folii :)
Opublikowano
Pozostaje nakleić po pasku czarnej folii :)

:D niby tak ale cholerka nie lubię fuszery, że nie wspomnę o swoim pedantyzmie, w takim wypadku mogłem rozebrać te stare i ramki okleić folią :? , z drugiej strony nie chce mi się bujać ze zwrotami i wysyłkami, no i jak tuż żyć :mad2: :wink:

p44ahXld_o.jpg
Opublikowano

Moim zdaniem powinienes wyslac te foty sprzedawcy i zareklamowac. Zobaczysz jakie bedzie jego stanowisko.

Ja mam z alledrogo i leza dobrze. Moje sa made in Taiwan. I nie byly reklamowane ze ta sama fabryka co OEM

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka