Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tutaj zalecają zmianę programu na ten z 35d - takie rozwiązanie lepsze czy lepiej z Alpiny wziąć - gdzieś widziałem na forum że działało to całkiem znośnie

I pytanie co lepsze chip na bazie z 35d czy chip na bazie z Alpiny ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jest jest ale jeszcze nie zatwierdzili listingu czesci jak tylko bedzie to dam.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

STRONA WS dokladnych modow z wykresami stworzona przez tych samych ludzi :

http://bmwmapping.eu/

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
A co np. można zrobić ze skrzynią ZF 6HP19 jeżeli chodzi o moment, w sensie bezpiecznego podkręcenia auta powyżej tych 400Nm ?? ?
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A co np. można zrobić ze skrzynią ZF 6HP19 jeżeli chodzi o moment, w sensie bezpiecznego podkręcenia auta powyżej tych 400Nm ?? ?

Ja mam 420Nm konwerter niedawno regenerowany i jest ok, a ta sama skrzynia idzie była montowana w Audi a6c6 3.0 tdi i 325d preLci i tam chipują pod 600Nm i jezdzą napewno coś kleknie szybciej ale nie odrazu

BMW - Bayerische Motoren Werke

Moja E91 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=313333 Dowpipe RM-Motors, Turbo Hybyrda TC-Turbo, Styling 159 Sparkling Graphite

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skrzynia po modelu może i ta sama,ale konwertery różne. Nie bez powodu przy 2.0d tunerzy nie robią momentów po 450-500nm w tych skrzyniach. Co innego skrzynia w2.0d N47 184hp,tam moment można już te 50nm więcej spokojnie podnieść ( konwerter w niej jest taki sam jak w performance power kit dla N47).
Opublikowano
Dobrze mówisz, ja się zastanawiam czy konwerter od 6hp21 pasuje do 6hp19 tak jak to ma miejsce w przypadku Bmw 535d gdzie PreLci skrzynie 6hp26, a model Lci 6hp28 i choć jest to już 2.gen 6hp to duża ilość ludzi zakłada konwerter z LCI. W serii 3 nigdzie nie znalazłem tematu, a nim oddałem do regeneracji konwerter to również szukałem informacji ale nikt tego nie praktykował w serii 3 bo koszty. Właśnie spojrzałem na artykuł na temat PK do e90 i różnica w pracy skrzyni jest zauważalna, zastanawiam się czy oprogramowanie skrzyni jest również inne i skrzynia inaczej zapina lock-up - szybciej

BMW - Bayerische Motoren Werke

Moja E91 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=313333 Dowpipe RM-Motors, Turbo Hybyrda TC-Turbo, Styling 159 Sparkling Graphite

• 2 lata później...
Opublikowano

Odkopię trochę temat.

Czy wymieniał ktoś z was konwerter w 6HP19 na jakiś mocniejszy tj od hp21/26 aby nie bać się o Nm?

• 1 rok później...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Panowie mam pytanie, bo nie chcę wyrzucić kasy w błoto (czyt. Wtryski 216)

Mam E87 118d M47 122km zrobione na 160km i według tej tabeli co jest na fotce (1 strona) to zmieniając wtryski na te które ma wersja 120d 163km to jestem w stanie osiągnąć takie same wyniki w 118d. To prawda?

Aktualne Auto:

BMW E87 118d M47TU2D20

Opublikowano
Tak

Dziękuję Ci za odpowiedź! Mam złe wyprogramowany dpf I włącza się procedura wypalania przez co przybywa mi oleju, ale teraz jest misja zmienić wtryski i poprawić mapę + wykodowac doszczętnie DPF :D

Coś czuję, że 200km w E87 to będzie szatan :twisted:

Aktualne Auto:

BMW E87 118d M47TU2D20