Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Czy ten dźwięk silnika jest ok? czy nie ma problemu z rozrządem?

Auto: BMW F20 118d 143km, przebieg 17000km 2014r

https://www.youtube.com/watch?v=dX0OUwFEHBg

kurcze czemu on się tak trzęsie :lol: :lol:

Mi się wydaję że mój silnik tak się nie telepie ale może się wypowie jakiś mechanior...

• Odpowiedzi 117
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
To prawda z czujnikiem płynu. Temat wielokrotnie wałkowany na forum. Mój sprawdzony płyn to psik-psik z autolandu.
Opublikowano
w moim F20 116i 2014 w zimie bezbłędnie działa płyn z Shella. Niestety inne płyny -Lidl/ Orlen dawały błąd poziom płynu spryskiwacza.
Opublikowano
plyn z biedronki tez jest ok i nie wywala błędu

warte ponicięcia jest to ze plyn z biedronki wygrał test AUTO ŚWIAT

Podoba mi się ta dyskusja o płynach :D .

U mnie problem wystąpił po raz pierwszy dość niedawno temu i to właśnie po nalaniu płynu z biedronki.

Płyn z lidla działa bez zarzutu.

Opublikowano

Jednemu działa na biedrze drugiemu nie ta dyskusja na temat płynów nie ma sensu.

Błąd każdemu sam znika po jakimś czasie.

Co myślicie o pracy silnika z filmu kilka postów wyżej ?

Opublikowano

Witam,

Czy mógłby ktoś wyjaśnić czego konkretnie dotyczy wyświetlająca się informacja serwisowa "Napęd. Wkrótce sprawdź" i kontroli jakich podzespołów należy dokonać?

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Należy podpiąć komputer diagnostyczny wtedy będzie wiadomo, powodów może być sto.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie F20 116i 2012r, na comforcie zdarza sie jak stoję na światłach małe drganie czuć na fotelu obroty nie falują , przełączam na sport i jest spokój, problem znika. Jakieś pomysły ?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czesc, wszystkim pisze bo mam problen z BMW f20 114i

102 km. Wyskakuje mi caly czas blad napedu , uszkodzony czujnik polozenia walu rozrzadu wylotowego i wlotowego. Beda mechanika powiedzial ze lancuch wymienilem a blad powraca . Ktos orientuje sie co moze byc tego przyczyna . Sszczerze denerwuje mnie ten blad a chce sie nacieszyc swoim bmw. Ps. Blad po wylaczeniu samochodu znika po czasie okolo 1 min. I niestety nastepnego dnia wraca

Opublikowano

Zalecam wizytę w ogarniętym serwisie BMW bo z rozrządem nie ma żartów w 1er.

Podepną pod komputer diagnostyczny i powiedzą coś więcej.

Opublikowano

Podpinałem , i nic w Błoniu pod warszawa znalazłem specjaliste 10 maja tam jade .

Dziwne ,że w suche dni błąd mi nie wyskakuje .

Opublikowano
Nie wiem czy można to nazwać usterką czy wadą fabryczną, ale właśnie wróciłem po 4 godzinach z serwisu, ponieważ trzeszczały wszystkie drzwi. Podobno uszczelki. Przykleili jakieś tasiemki w górnej części drzwi (od strony karoserii) i problem zniknął.
Opublikowano
Podpinałem , i nic w Błoniu pod warszawa znalazłem specjaliste 10 maja tam jade .

Dziwne ,że w suche dni błąd mi nie wyskakuje .

Jakies wiesci po wizycie u speca.

Opublikowano
Za to u mnie znowu trzeszczą drzwi. Mam termin na przyszły tydzień. Auto ma zostać na dwa dni w aso

Co to znaczy "trzeszczą drzwi" :)

Opublikowano
jest to taki dzwiek zwlaszcza odczuwalny przy przejezdzaniu przez progi zwalniajace albo powolnemu zjezdzaniu z kraweznika jakby hmm coś się tak mocno naprężało, rozprężało
Opublikowano
Dokładnie tak.plasriki są dobrze spasowane, masz wrażenie, ze całe drzwi chodzą w gore i w dół, wraz z naprężeniami elementów konstrukcyjnych auta.