Skocz do zawartości

F30 330i xDrive Estoril Blue 2017

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ja mam Alpinweiss, ale gdybym miał możliwość konfiguracji auta, bez dwóch zdań byłby Estorill i podobna konfiguracja. Dobrze, że masz hamulce M. Są dużo lepsze, niż seria i w naszym klimacie xdrive ma sens. :cool2:
Benzyna zamiast krwi...
  • 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 130
  • Wyświetleń 9,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Samochód był dzisiaj na porządnym myciu i odświeżeniu powłoki hydrofobowej. :)

http://i.imgur.com/inb9ppT.jpg

http://i.imgur.com/I9Iblcm.jpg

http://i.imgur.com/DsKMV69.jpg

Opublikowano
  • Autor
Dzisiaj wpadł pierwszy mandat w duecie z F30. Zabrakło 3 km/h do utraty prawa jazdy. Szczęście w nieszczęściu. :lol:
Opublikowano
Dzisiaj wpadł pierwszy mandat w duecie z F30. Zabrakło 3 km/h do utraty prawa jazdy. Szczęście w nieszczęściu. :lol:

Za szybkie auto...;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Obszerna recenzja identycznej wersji:

2009-2013 E46 330iA; 2013-2014 E91 318dA; 2014-2016 F34 320dA; 2016-2019 F34 330xdA; 2018-2020 G30 540xiA

2020-2023 F98 X4M; 2022-2026 G08 iX3

Opublikowano
Obszerna recenzja identycznej wersji:

30 minut filmu z czego wartości dodanej może z 8 :)

http://s32.postimg.org/8t3axzpc5/podpis_Forum_BMW.png
Opublikowano
  • Autor

Trzeba przyznać, że chłop potrafi lać wodę. Inne recenzje zawierają dokładnie te same informacje, tyle że w 8-10 minutowych filmach. :)

Co do tego włącznika kierunkowskazów, który "zawsze odbija do pierwotnej pozycji" - chyba jest to opcja z jakimś asystentem bezpieczeństwa, u mnie jest klasyczny.

Opublikowano
Trzeba przyznać, że chłop potrafi lać wodę. Inne recenzje zawierają dokładnie te same informacje, tyle że w 8-10 minutowych filmach. :)

Co do tego włącznika kierunkowskazów, który "zawsze odbija do pierwotnej pozycji" - chyba jest to opcja z jakimś asystentem bezpieczeństwa, u mnie jest klasyczny.

Twój też fizycznie wraca do pozycji środkowej. Jemu o to w tym teście chodziło, że włączasz kierunkowskaz wychylając wajchę, która wraca to swojej pozycji spoczynkowej a kierunkowskaz mrugnie 3 razy. W innych autach jest tak, ze wraca jak odkręcasz koło kierownicy.

Opublikowano
  • Autor

Wydaje mi się, że mówimy o dwóch różnych rzeczach.

Wajcha kierunkowskazu pchnięta delikatnie w górę daje 3 mrugnięcia. Wajcha kierunkowskazu pchnięta mocno w górę (poza punkt oporu) włącza kierunkowskaz i zostaje w tym miejscu do momentu, aż zacznę odkręcać koło kierownicy po skręcie. Tak jest u mnie.

Panu z testu chodzi o to, że wajcha kierunkowskazu pchnięta mocno w górę (poza punkt oporu) włącza kierunkowskaz i natychmiast wraca do pozycji spoczynkowej, a kierunkowskaz przestanie mrugać sam, po odkręceniu koła kierownicy. I do tego właśnie się odniosłem w moim stwierdzeniu, że prawdopodobnie jest to opcja idąca w parze z jakimś systemem bezpieczeństwa, gdyż występowało to w testówce, ale w moim samochodzie tego nie ma.

Opublikowano

Może i przydługo, ale nie te same. Jest więcej informacji, także tych mniej istotnych, ale można zobaczyć i dowiedzieć się więcej.

Oglądam Pertyna, Zachara, Marek Drives i wielu innych i "Saturday.." nie wypada gorzej, choć nie jest "profesjonalistą".

Ja ujął bym to tak: dla każdego coś miłego.

A jeśli chodzi o test BMW F30 to więcej użytecznych i sprawdzonych informacji dowiedziałem się właśnie na komentowanym kanale.

Zweryfikowałem w salonie i na własnym samochodzie (330i). :8)

Pozdrawiam

Opublikowano

Wajcha kierunkowskazu pchnięta delikatnie w górę daje 3 mrugnięcia. Wajcha kierunkowskazu pchnięta mocno w górę (poza punkt oporu) włącza kierunkowskaz i zostaje w tym miejscu do momentu, aż zacznę odkręcać koło kierownicy po skręcie. Tak jest u mnie.

Dziś z ciekawości to sprawdziłem. U mnie czy dam lekko, czy mocno wajha zawsze wraca do pozycji 0. Jak lekko to 3 mrugnięcia, a jak mocno, to albo odkręcając kierownicę przestaje mrugać kierunkowskaz, albo ręcznie. Myślę, że u Ciebie też tak jest..

Opublikowano
  • Autor

Gregonio, wiem o co Ci chodzi i gwarantuję, że u mnie tak nie jest. Nagrać Ci filmik? :)

Będę na pierwszym przeglądzie to zapytam jaki jest powód - do tej pory myślałem, że może idzie to w parze z jakimś asystentem pasa ruchu, whatever.

Opublikowano
Ja mam tradycyjnie, czyli jak dam mocno to wchodzi na pozycje i wraca dopiero po odkreceniu kierownicy. Facet mi mowil ze to dopiero w tym roku zmienili. Teoretycznie kazdy nowy powinien to miec.
Opublikowano

Panu z testu chodzi o to, że wajcha kierunkowskazu pchnięta mocno w górę (poza punkt oporu) włącza kierunkowskaz i natychmiast wraca do pozycji spoczynkowej, a kierunkowskaz przestanie mrugać sam, po odkręceniu koła kierownicy. I do tego właśnie się odniosłem w moim stwierdzeniu, że prawdopodobnie jest to opcja idąca w parze z jakimś systemem bezpieczeństwa, gdyż występowało to w testówce, ale w moim samochodzie tego nie ma.

Mam model produkcja z maja 2017 i u mnie nie odbija. Asystent nie ma chyba nic do rzeczy.

Opublikowano
Ja mam tradycyjnie, czyli jak dam mocno to wchodzi na pozycje i wraca dopiero po odkreceniu kierownicy. Facet mi mowil ze to dopiero w tym roku zmienili. Teoretycznie kazdy nowy powinien to miec.

Być może ale reithan ma auto z 2017 roku

A może to zależy od rodzaju kierownicy? JA mam M.

Do tego mam asystenta utrzymania na pasie i asystenta zmiany pasa ruchu. Być może jak jest asystent zmiany pasa, to takie kierunkowskaz musi być... inaczej musiałbyś sam wyłączyć jak Ci żółty trójkącik mruga? Bo kierownicą nie odkrecisz....

Opublikowano
  • Autor

Popytałem i wychodzi na to, że wszystkie z produkcji 2017 powinny mieć tak, jak jest u mnie, tudzież potwierdzam to, co napisał rcone. To Gregonio ma "stary" typ. :)

Kierownica, ani asystent nie mają nic do rzeczy.

Opublikowano
Popytałem i wychodzi na to, że wszystkie z produkcji 2017 powinny mieć tak, jak jest u mnie, tudzież potwierdzam to, co napisał rcone. To Gregonio ma "stary" typ. :)

Kierownica, ani asystent nie mają nic do rzeczy.

Może i stary ale moim zdaniem lepszy :-)

Opublikowano

No i się wyjaśniło. Czyli wraz z reithan'em mamy po nowemu kierunkowskazy. Moim zdaniem lepsze niż te z testówki, czyli wracające do pozycji zero.

A mam kierownicę M i trójkę asystentów (utrzymania, zmiany pasa ruchu i martwego pola).

Opublikowano
  • Autor
Dla mnie to żadna różnica, nie widzę przewagi jednych nad drugimi. Dopóki kierunkowskazów nie muszę włączać lewym kciukiem na kierownicy, jak w Huracanie, dopóty nie ma problemu. Choć z drugiej strony chciałbym mieć taki problem, że denerwują mnie kierunkowskazy w moim Lambo. :)
Opublikowano
w e91 taka opcje (3migniecia) kodowałem
Opublikowano
w e91 taka opcje (3migniecia) kodowałem

Nie o tym jest dyskusja. Przeczytaj jeszcze raz.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
O kurde, to teraz w Beemkach dźwigienki kierunków zostają w pozycji włączonego kierunku? Dziwny ten odwrót po blisko 15 latach.

E30 325i 2d '88 - classic

E36 325i Smurf na tor - klik!

G31 LCI

Alpine A110 '25 track car

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.