Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć koledzy i koleżanki. Mam problem, nie mogę podłączyć tefelonu w samochodzie (iphone 7 - wcześniej nie podłączałam żadnego tel). Menu po polsku nie mam ale w miarę ogarniam jak podłączyć , niestety wyskakuje jakiś dziki komunikat i ni hu hu dalej nie idzie nic zrobić. W E70 bez problemu podłączyłam tel , tutaj nie idzie. Ktoś, coś pomoże? Instrukcja od samochodu przeczytana , jakby co.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam taki tel i nie było żadnego problemu z jego podłączeniem.

Jaki komunikat Ci wyskakuje??

Opublikowano
PIN mam wpisać i w tym momencie kaplica. Własnie wróciłam z samchodu, wszystko już wpisywałam i nie wiem o jaki PIN chodzi? :/ Może poprzedni właściciel jakiś PIN ustawił,bo już nie wiem? W X też nie miałam żadnych problemów z podłaczaniem tel a tutaj jakaś magia....
Opublikowano

PIN przy parowaniu to kod najpierw wpisany w samochodzie podczas parowania, a potem ten sam trzeba wbić w telefonie. To taka forma zabezpieczenia by przypadkowego odbiornika nie sparować.

To taka forma ZAPYTANIE-->ODPOWIEDŹ

Opublikowano
Ale gdzie mam ten kod wpisać? W którym momencie? Mam sama go wymyślic czy jak :o Chyba jednak ciemna jestem. Wchodzę w opcje tel. , chce dodać, wchodze w łącze i tylko jest tam coś napisane (tak, że nie moge nic wpisać, jedynie z tego wyjść) w tym samym momencie tel woła PIN i tyle :(
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie tak. Ten sam pin w aucie i telefonie. Np 0000 :8)
Opublikowano

Jak kolega pisze wyzej. W momencie kiedy pojawia soe komunikat z pinem wpisz np. cztery zera na ekranie w samochodzie, a pozniej ten sam kod tj. cztery zera na ekranie telefonu i powinno dzialac.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
PIN mam wpisać i w tym momencie kaplica. Własnie wróciłam z samchodu, wszystko już wpisywałam i nie wiem o jaki PIN chodzi? :/ Może poprzedni właściciel jakiś PIN ustawił,bo już nie wiem? W X też nie miałam żadnych problemów z podłaczaniem tel a tutaj jakaś magia....

Wpisujesz w samochodzie dowolny pin jak koledzy piszą a w iPhonie: ustawienia →bluetooth→i na samym dole pojawi ci się w inne urządzenia bmw...... klikasz w to i wpisujesz ten sam pin co w samochodzie :cool2:

Opublikowano

Jutro wam Koledzy napiszę jak to ogarnęłam, bo dziś już kolejna ucieczka do samochodu w ramach dłubania odpada ;) Dziękuję za cenne porady. :handshake: :handshake:

Pter wygląda to tak prosto , i juz wiem w którym momencie chyba :duh: to wszystko.... :D Porażka z mojej strony no ale kto pyta. nie blądz ;)

Opublikowano
ostatnio namieszalem troche z nbt i teraz niemam ksiazki tel, kiedy ktos do mnie dzwoni widze tylko nr, kiedy wbijam w ksiazke nbt sie laczy bez konca, ma ktos pomysl na to?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wykasować telefon i sparować od nowa.

Wtedy pyta do czego auto ma mieć dostęp.

Opublikowano
no az tak proste to nie jest, nbt nie czyta ksiazki z iphone4 5 6 7 nokii z logiem microsoftu i kilka androidow juz zapinalem. kiedys bylo ok tylko przypadkowo wcisnolem przycisk code default settings na retrofitowanym nbt i stala sie rzez, zakodowalem nbt pod fa dawcy i dziala wszystko poza ksiazka smsami i mailami
Opublikowano
Dopiero dziś pisze , dzięki Wam koledzy udało sie. Dziękuje bardzo za pomoc :handshake:
Opublikowano

A macie też kłopoty z iPhone'ami w postaci odbierania połączeń? U mnie jest tak, że jak telefon dzwoni sparowany z autem, i jak nacisnę "odbiór" to czasami potrafi to trwać z 5s zanim usłyszę głos i zdarza się, że druga strona zdąży się rozłączyć w tym czasie. Zrobiłem update oprogramowania, ale nie pomogło, akurat byłem w BMW na serwisie i powiedzieli mi, że Apple nawet zwróciło się do BMW o update oprogramowania, bo są problemy z iPhone'ami. Oczywiście sprawa dotyczy 7mki. Wcześniej miałem 6stke i nie przypominam sobie takich "jaj"

Zauważyłem, że telefon działa dobrze (znaczy odbiera się od razu z samochodu) jak jest tuż po pełnym restarcie, ale nie będę za każdym razem restartował telefonu jak wchodzę do auta. Macie jakies doświadczenia z 7demkami, które przypominają moje?

Opublikowano
No udało mi się bez problemu dzięki wam podłączyć tel :) Dzięki wielkie. Przy okazji grzebania w samochodach odkryłam , że w X mogę dodać jeszcze jeden tel. ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tez mam problem z odbieraniem połączeń sparowanych iPhonów. Dotyczy to wszystkich modeli 5s , 6 i 7. Byłem w serwisie i oczywiście to co zwykle. Aktualizacja softu która nic nie pomogła.
Opublikowano
Tez mam problem z odbieraniem połączeń sparowanych iPhonów. Dotyczy to wszystkich modeli 5s , 6 i 7. Byłem w serwisie i oczywiście to co zwykle. Aktualizacja softu która nic nie pomogła.

Ale to tez chyba wynik nie tyle iPhone 7mki co iOS'a 10tki. Tak mi się udało ustalić.

Opublikowano
Zobaczę jak u mnie będzie się to zachowywać i dam znać. Ogólnie z srajfonami coraz gorzej....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale to tez chyba wynik nie tyle iPhone 7mki co iOS'a 10tki. Tak mi się udało ustalić.

Z iOS 10 zarówno z 5s, 6 jak i 6s - nie zanotowałem podobnych problemów...

Więc może to jednak kwestia 7...?

Ogólnie z srajfonami coraz gorzej....

Cóż, obecnie iPhone (oprócz ceny) coraz mniej różni się od bardziej mainstream'owych marek.

Zresztą to dokładnie tak samo jak z BMW i bardziej popularnymi markami samochodów... :mrgreen:

Opublikowano

Z iOS 10 zarówno z 5s, 6 jak i 6s - nie zanotowałem podobnych problemów...

Więc może to jednak kwestia 7...?

Ogólnie z srajfonami coraz gorzej....

Cóż, obecnie iPhone (oprócz ceny) coraz mniej różni się od bardziej mainstream'owych marek.

Zresztą to dokładnie tak samo jak z BMW i bardziej popularnymi markami samochodów... :mrgreen:

Z szajsungiem nigdy nie miałam problemów, prócz tego , że u mnie wytrzymuje ok 2 lat :D Niedługo wrócę do Nokii 3330 :8) Cóż , wszędzie coraz więcej techniki więc i coś psuć się musi :roll:

Opublikowano
Używam dwóch telefonów sparowanych poprzez BT w tym samym czasie iPhone 6 do transferu danych i połączeń głosowych i iPhona 7 do muzyki - oba działają bez problemu, nie zauważyłem problemów z połączeniem, a w samochodzie spędzam ok 30 godzin tygodniowo :norty:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Problem był tylko z odbieraniem połączeń. Przy 90% z nich słychać było tylko ciszę. Czasem jeśli rozmówca był cierpliwy po kilkunastu sekundach dźwięk się pojawiał. Pomagało również przełączenie w trakcie ciszy na telefonie na głośnik i z powrotem na samochód. Jednak jak na razie update iPhone do 10.2 u mnie problem prawdopodobnie rozwiązał.
Opublikowano
Problem był tylko z odbieraniem połączeń. Przy 90% z nich słychać było tylko ciszę. Czasem jeśli rozmówca był cierpliwy po kilkunastu sekundach dźwięk się pojawiał. Pomagało również przełączenie w trakcie ciszy na telefonie na głośnik i z powrotem na samochód. Jednak jak na razie update iPhone do 10.2 u mnie problem prawdopodobnie rozwiązał.

U mnie jest tak, że odbieram połączenie i ... nic się nie dzieje na ekranie cały czas pokazuje czy odebrać czy rozłączyć i po ok 5s pojawia się "0:00" i zaczyna lecieć połączenie. Też mam najnowszego iOSa ale u mnie to nie pomogło. Zauważyłem, że jak zrobie twardy restart telefonu i wsiąde do auta to działa wszystko OK. Mnie nie udało się rozwiązać tego problemu...