Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

koledzy mam pytanie, podczas jazdy auto zaczelo szarpac i zaczela migac kontrolka silnika. Podczas przyspieszania caly czas szarpal. Problem zniknal sam po okolo 10km. Mial ktos podobny problem?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podepnij pod kompa i wszystko będziesz wiedział. Skoro się zaświecił check to błąd będzie w pamięci.
Opublikowano
W ciemno można obstawić padającą cewkę lub świecę. Co i jak powie dokładniej podpięcie pod kompa, tak to wróżenie z fusów.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Padł niestety wtrysk.... wtryski byly wymieniane przy 50k i przy 145k znowu padly

Blisko 100 tys to i tak niezły wynik.

Opublikowano

Kurde Panowie, załamuje się tu powoli, czy mówicie o wtryskach benzynowych?

Kurde ja miałem Mondeo 1.8Pb i 217tyś na oryginalnych wtryskach i absolutnie nic się nie działo, pewnie swoją drogą miało jeszcze z 50tyś cofnięty licznik. W Escorcie miałem tez oryginały i miały ponad 300tyś.

Czy na prawdę w BMW PB tak się sypią wtryski?? Chciałem sobie porządne auto kupić, a tu coraz ciekawszych rzeczy się dowiaduje :duh:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W Escorcie miałeś wtrysk bezpośredni? Ciekawostka. :mrgreen:
Opublikowano
W Escorcie miałeś wtrysk bezpośredni? Ciekawostka. :mrgreen:

Aaa, no to wszystko jasne, założyłem, że kolega ma normalny silnik :D

Jak wtrysk bezpośredni to już wszystko jasne :D

Czyli dobrze czułem specjalnie szukając silnika z EFi :mrgreen:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Panowie,

zmieniłem fachowca. Okazało się że wtryski są ok. Padła cewka, która spieprzyła nową świecę... wymieniłem wszystkie 4 cewki i świece z nowych bosch na NGK (bosch podobno jest nie zalecany do mojego silnika). Dziwię się tylko że tamten mechanik upierał się na wtrysku... niby cewki przekładał ale cały czas widział błąd. Wymieniłem również termostat bo w starym padła grzałka. Teraz samochód jeździ jak złoto. Co do trwałości podzespołów to jestem troche zawiedziony bo w e46 przez 4 lata zmieniłem tylko filtry i oleje a tutaj nawet sprzęgło po 140k siadło.