Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
prawdopodobnie chodzi o rocznik 2019

A nie o 1 kwietnia :?: :lol: :lol: :lol:

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 225
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Ja przesiadłem się do X5, z której generalnie jestem zadowolony. Ale trzeba przyznać porównując bezpośrednio 6gt oraz x5. 6gt to najbardziej komfortowy samochód jakim jeździłem :)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

.

Oto jak prezentuje się BMW Serii 6 GT po faceliftingu

Już 27 maja w Korei niemiecki producent zaprezentuje swoje dwa odświeżone auta. Pierwszym z nich będzie Seria

5, drugim ciesząca się mniejszą popularnością Seria 6 GT. O ile Serię 5 mieliśmy już okazję zobaczyć bez siatki kamuflażowej, tak zdjęcia drugiej maszyny wyciekły do sieci dopiero teraz.

https://cartests.net/2020/05/24/oto-jak-prezentuje-sie-bmw-serii-6-gt-po-faceliftingu/

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie po tym jak nieuważna Pani w Octavii skasowała mi G31 zacząłem rozglądać sie za nowym wozidłem. Mój wybór to G32 (żona chce X5) i tak się zastanawiam ile teraz można ugrać przy zamówieniu do produkcji. Mój sprzedawca, który zawsze stawał na wysokości zadania mówi, ze możemy zacząć rozmawiać od 11%. Pytanie na ile mocno go cisnąć :)

I pytanie co Waszym zdaniem jest w 6GT tzw „must have”. Mam swoje typy bo w końcu to będzie moje 4 auto z tej stajni ale zawsze chętnie poznam opinie innych kierowców :)

Opublikowano
11% to zdecydowanie za mało, ja bez problemu dostałem 15%, a i tak dzisiaj wiem, że można było więcej. G32 to bardzo przyjemny samochód, mega pojemny i świetnie się prowadzi (ze skrętna osią).
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
20-25%

Chyba na rocznik 2019. Wszystko sprzedaje się na pniu. Niektóre salony nawet nie chcą negocjować bo i tak wszystko sprzedadzą

Opublikowano
20-25%

Chyba na rocznik 2019. Wszystko sprzedaje się na pniu. Niektóre salony nawet nie chcą negocjować bo i tak wszystko sprzedadzą

Powinienem doprecyzować. Auto (X5) zamawiane w tym roku ale jeszcze przed "koroną". Rabat ponad 20%.

"Albo GRUBO albo WCALE"
Opublikowano
20-25%

Powinienem doprecyzować. Auto (X5) zamawiane w tym roku ale jeszcze przed "koroną". Rabat ponad 20%.

i pewnie auto ze stoku, albo może od brokera... :mad2: :lol: uwielbiam gości co rzucają rabatami bez podania szczegółów... :nienie:

Pozdrawiam

KrzychoM

Opublikowano

Chyba na rocznik 2019. Wszystko sprzedaje się na pniu. Niektóre salony nawet nie chcą negocjować bo i tak wszystko sprzedadzą.

i pewnie auto ze stoku, albo może od brokera... :mad2: :lol: uwielbiam gości co rzucają rabatami bez podania szczegółów... :nienie:

A ja nie uwielbiam frustratów nie posiadających umiejętności negocjacyjnych :duh:

Pytanie było ile można teraz "ugrać", a nie gdzie dostanę największy rabat. Poza tym ofertę dostaję się indywidualnie a nie grupowo na forum :roll:

Na marginesie, auto zamawiane do produkcji...

"Albo GRUBO albo WCALE"
Opublikowano (edytowane)
Proszę moderatorów o wyciągnięcie konsekwencji :wink: Edytowane przez lewybmw1
"Albo GRUBO albo WCALE"
Opublikowano
Chyba na rocznik 2019. Wszystko sprzedaje się na pniu. Niektóre salony nawet nie chcą negocjować bo i tak wszystko sprzedadzą.

A ja nie uwielbiam frustratów nie posiadających umiejętności negocjacyjnych :duh:

Pytanie było ile można teraz "ugrać", a nie gdzie dostanę największy rabat. Poza tym ofertę dostaję się indywidualnie a nie grupowo na forum :roll:

Na marginesie, auto zamawiane do produkcji...

Kolega mówił że dziś dostaniesz 12% na dużą flotę na X5. 20% na 6GT. 22% na 5. I to jest sporo niższe wsparcie niż w marcu.

Ciekawe, że auto z 2019 kosztowało katalogowo więcej o 20k niż wg obecnego cennika. Mild hybrid i niższa akcyza.

• 4 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie wiem, czy wątek żyje, ale na zamawiane do produkcji 6GT dilerzy w Warszawie oferują 17%, a brokerzy 20-21%. Bez szczególnych ceregieli i magicznych trików negocjatora FBI... po prostu spytałem grzecznie na jaki upust mogę liczyć, przy założeniu finansowania auta w ramach Comfort Lease

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano
W lipcu 17% było nieosiągalne. Znajomy z Pomorza zrobił mi 17,5% a poza tym nigdzie nawet nie zbliżyli sie do tego poziomu.
Opublikowano

W styczniu mogłem zamówić do produkcji z rabatem 23% u dealera.

Teraz nie wiem jak jest. Coś zubożyli chyba te 6GT. Nawet deski w skórze nie można zamówić :roll:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W skórze nie.. ale w sensatecu chyba jest w standardzie? Bo w moim konfigu jest uwzględniona taka opcja, mimo że jej nie wybierałem (w zasadzie wolałbym tworzywo od sensatecu...)

Opublikowano
W styczniu mogłem zamówić do produkcji z rabatem 23% u dealera.

Teraz nie wiem jak jest. Coś zubożyli chyba te 6GT. Nawet deski w skórze nie można zamówić :roll:

O ile wiem jest problem z indywidualem. Usłyszałem o tym w kontekście X5, ale nie wiem, czy dotyczy to niedostępności, czy czasu realizacji.

23% to większe wsparcie niż było w październiu/listopadzie dla flot dla 6GT.

Delikatnie wzrosły ceny od wczoraj, z porównania wychodzi mi:

_______________Było______Jest______Różnica

6GT 40xi______335 700___337 700______2 000 (+0,5%)

Ogrzewanie______7 070_____7 300________230 (+3,2%)

Pakiet innowacji__9 570_____9 800________230 (+2,4%)

Ale 2 opcje wyglądają lepiej niż w styczniu:

Pakiet asystentów Professional tanieje o 400zł (-3%)

Felgi 20" 817:_____5 270_____4 000_____-1 270 (-24%)

Active steering, Executive Drive, pakiety First Class czy Business class, Hak, Panorama - to zmiana od 10 do 70zł - czyli b. niewielka. Ale może się uzbierać ok. 0,5%.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W całościowym ujęciu, moja konfiguracja podrożała o 1%. Nie wybrałem w niej żadnego pakietu (w każdym są jakieś gadżety, których nie potrzebuję i skomponowałem "wymarzony" samochód z indywidualnych opcji)

Opublikowano

Pokaż ten wymarzony samochód.

W te 23% to za bardzo nie chce mi się wierzyć - sprawdzę u swojego źródła. Moja sztuka jest w tym roku o 17 tysięcy droższa więc wzrost całkiem znaczny.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Marzenia wysłałem na prv. A w rabat 23% wierzę w przypadku dużych flot.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Ja jestem bardzo na bieżąco - zamówienie złożyłem w poniedziałek po dosyć długich negocjacjach z kilkoma salonami. Generalnie nowy kwartał drastycznie pogorszył warunki, ale udało mi się otrzymać większość korzyści z pierwszego kwartału. Co do poziomu rabatu - 23% - tak realne, ale tylko w połączeniu z finansowaniem na którym dealer dołoży przynajmniej 23% marży. Realnie jak się policzy finansowanie i porówna do leasingów niezależnych to szczytem jest 21% + może jakiś dodatek, typu zabezpieczenie lakieru. W każdym bądź razie ja już czekam na swoje auto i pewnie pooooooczekam :-(
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Gratulacje!

Jaki model zamówiłeś? Jakie przewidywania odnośnie daty produkcji?

U mnie cisza.... :(

Minął już miesiąc od zamówienia, a samochód nawet nie wszedł do systemu. Nie mam potwierdzonego slotu produkcyjnego tylko jakieś mgliste przewidywanie, że "powinno wejść na produkcję do końca czerwca" :cry: