Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam BMW F11 i w komputerze jest w ustawieniach światła do jazdy dziennej. Mam to włączone ale jak daje pokrętło na 0 to światła gasną a jak jest na auto to się świecą normalnie wszystkie.Czy da się ustawić tak żeby do jazdy dziennej świeciły tylko z przodu auta?
  • Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zapewne nie masz xenonów tylko zwykłe H7 i dlatego tak się dzieje. Fizycznie nie masz ledów do jazdy dziennej. Jest na to metoda. Można to zrobić poprzez kodowanie i wtedy świecą drogowe z mocą 30%. Tak to wygląda po zakodowaniu takiej funkcji:

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Daj vin.
Opublikowano

kodowanie nic nie da, bo jak trjafisz na ITD albo o technicznej policji to wiedzą, ze na lampach z fabrycznymi światłami dziennymi musisz mieć homologację - czyli oznaczenie na kloszu "DRL"

Jak dźwigniesz maskę i od góry spojrzysz na lampy BMW to są tam takie małe nadruki - jak są światła dzienne to masz nadrukowane m.in. DRL

Opublikowano
nie wiem dlaczego wedlug vin nie ma xenonu a fizycznie jest.chyba ze bylo bite i zalozyli lampy xenon ale raczej jakby byly dokladane to by sie same nie ustawialy gora dol
Opublikowano
nie wiem dlaczego wedlug vin nie ma xenonu a fizycznie jest.chyba ze bylo bite i zalozyli lampy xenon ale raczej jakby byly dokladane to by sie same nie ustawialy gora dol

W każdej f10 switła przy odpaleniu idą góra dół tak jak by się poziomowały jak przy xenonach

Opublikowano

W każdej f10 switła przy odpaleniu idą góra dół tak jak by się poziomowały jak przy xenonach

Nie tylko F10 bo już w E39/E46 to było....

A masz spryskiwacze? I czy przy włączniku świateł masz opcję przestawiania wysokości świateł? Dojedź do ściany zaznacz wysokość światła, wrzuć ze trzy osoby do tyłu i sprawdź czy się obniżą. Chyba, że masz możliwość wjechania na kanał / podnośnika i sprawdzenia czy są czujniki wysokości na wahaczach (chyba prawy przód i lewy tył)...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

http://i65.tinypic.com/2rfczf8.jpg

http://i65.tinypic.com/1zogm4w.jpg

Opublikowano

Dokładnie tak to najłatwiej sprawdzić :cool2:

W xenonach nie ma regulacji ręcznej wysokości świateł, gdyż wszystko odbywa się automatycznie dzięki czujnikom na wahaczach.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Dobry Wieczór !

Trochę odświeżę temat. Mam pytanie.

Czy jest możliwość ustawienia tak świateł do jazdy dziennej aby z tyłu się też świeciły. Chodzi mi o to ustawienie automatyczne czyli pokrętło max w lewo.

Święcą tylko przednie ringi a chciałbym aby z tyłu również się świeciły.

Będę wdzięczny za odpowiedzi.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak, da się.

Trzeba podłączyć auto pod komputer i zakodować E-Sys'em.

Opublikowano
A da się zrobić tak, żeby światła dzienne automatycznie przełączały się na mijania po włączeniu wycieraczek albo wykryciu deszczu przez czujnik?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A nie masz tak w standardzie?

W LCI tak się właśnie dzieje, że jeśli wycieraczki są na auto i wykryją deszcz, to automatycznie zapalają się światła mijania (z pewnym opóźnieniem, zależnym od intensywności deszczu - tzn. jeśli zaczyna lekko kropić to światła mijania włączą się nieco później, jak zacznie padać intensywnie - to włączą się właściwie od razu).

Czyli na 99% da się aktywować (niestety jeśli chodzi o szczegóły co konkretnie zakodować, to nie pomogę - gdyż tym się nie bawiłem z uwagi na to iż u mnie tak działa w standardzie)...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@temsky740,

kolega pytał o funkcjonalność aktywowania świateł mijania po wykryciu deszczu, a nie o czułość przełączania świateł dziennych na mijania (w zależności od warunków oświetleniowych)...

Chyba, że miałeś co innego na myśli :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

oczywiście , mam na myśli to, co on chce )))

Auto Wiper Sensitivity Increase

Auto Light Sensitivity Increase

Options:

normal = mornal

empfindlich = sensitive

sehr_empfindlich = very sensitive

unempfindlich = insensitive

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak,

piszesz o JBBF /3530 / RLS_DEF_FLC_SCHWELLWERT_SATZ / RLS_FLC_SCHWELLWERT_SATZ.

Ale jak rozumiem koledze w ogóle nie włączają się światłą mijania jak pada... a nie, że włączają się późno/wcześnie (czułość)...

Opublikowano

Temsky Twoja złośliwość już nikogo chyba tu nie dziwi :-). Niestety mój samochód chyba nie czytał instrukcji, bo się do niej najwyraźniej nie stosuje. Ja też fragmentu o automatycznych światłach do teraz nie doczytałem, bo nagłówek "automatyczne sterowanie świateł drogowych" mnie zmylił i go ominąłem;-)). Skoro jednak wychodzi na to, że to powinno działać to pozostaje mi udać się do kogoś, kto to naprawi.

Dzięki za odzew!

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Temsky Twoja złośliwość już nikogo chyba tu nie dziwi :-). Niestety mój samochód chyba nie czytał instrukcji, bo się do niej najwyraźniej nie stosuje. Ja też fragmentu o automatycznych światłach do teraz nie doczytałem, bo nagłówek "automatyczne sterowanie świateł drogowych" mnie zmylił i go ominąłem;-)). Skoro jednak wychodzi na to, że to powinno działać to pozostaje mi udać się do kogoś, kto to naprawi.

Dzięki za odzew!

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

))))) We mnie niema złości , o co ci chodzi ? :duh:

Co złego ci napisał ?