Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kolega ma CCC - bez dysku twardego więc nie będzie miał USB w schowku.

Tak możesz dołożyć USB do CCC. Sam to robiłem u siebie.

Musisz dołożyć:

Mulfa2 high

hub usb ( to można pominąć, jak nie musisz mieć instalacji jak w oryginale )

wiązke usb ( też nie trzeba koniecznie oryginalnej wiązki usb )

gniazdo usb do podłokietnika.

do podłączenia mulfa bedzie ci potrzebny światłowód. na koniec kodowanie i wszystko działa.

Jakie to są koszta?? Również mam CCC Profesional

• Odpowiedzi 201
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
JAk mam już tam jakiegoś mulfa tylko bez USB. czy jeżeli go zamienię na taki z usb to tez musze kodować ? Wszystkie kable wtyki będą pasować czy też trzeba zmieniać coś ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Koszta zależą od tego czy kupisz nowy zestaw do doposażenia, czy kupisz używki z allegro. Nowka kiedyś jak sprawdzałem to było mniej więcej 1800 zł.

Ja polowałem długo na allegro i udało mi się znaleźć wszystko za 450zł

Jak już masz mulfa to prawdopodobnie bez opcji USB i będzie trzeba go wymienić na wersje mulf2-high, najłatwiej zajrzeć do bagażnika i sprawdzić co sie ma. Po wymianie będzie trzeba zakodować mulfa. w autach do 2006r nie ma z tym problemu. W nowszych trzeba juz mieć icoma.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam, posiadam w moim e90 2006 navi prof, chciałbym doposażyć je w możliwość odbierania połączeń przez mój tel. (posiadam opcje sterowania głosem jeżeli to pomoże) oraz złącze USB, bo w podłokietniku tylko aux. Czy wystarczy jedynie moduł mulf abym miał bluetooth w aucie? Jeżeli chodzi o usb to dużo z tym grzebania?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ok dzięki, orientujesz się jaki koszt może wynieść tej całej operacji doposażenia?

nie wiem, popatrz na allegro + sama praca

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Szczerze mówiąc te starożytne technologie w bmw ULF i wszystko inne z tej serii i grosza nie warte. А jeśli jeszcze wziąć pod uwagę jak często psują się te moduły bluetooth, to w ogóle znika sens zainstalować ten zestaw.

Spójrz na te rzeczy, o wiele wygodniejsze i nowocześniejsze

http://carsolutions.com.ua/ru/car-ipod-usb-bluetooth-adapter-dension-500s-bt-most-gw52mo2.php

http://carsolutions.com.ua/ru/car-ipod-iphone-usb-adapter-dension-gateway-500-most-gw51mo2.php

Opublikowano

Podłączę się pod temat.

temsky740 orientujesz się gdzie i za ile mogę sobie dołożyć któregoś z Densionów? chciałbym dołożyć sobie gniazdo USB i Bluetoth, ale wizja wywalenia kilkuset złotych i rozkopywania auta żeby dołożyć mało funkcjonalnego MULFa nie do końca mi się podoba...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
u mnie kiedyś, dawno temu, w е38 został zainstalowany dension gateway 300, wraz z urządzeń była instrukcja instalacji, myślę, że instrukcja jest we wszystkich dension. Dźwięk był świetny, pokazywał tagi na monitorze.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Instrukcje instalacji znajdują się na stronach w dole. Komu będzie trzeba , pomogę z instalacją. Edytowane przez temsky740
Opublikowano

dzięki wielkie temsky pomyślę sobie o instalacji któregoś z twoich propozycji :D

gdybym miał jakieś problemy z instalacją to się odezwę :norty:

Opublikowano
dawno tak drogiej tandety nie widziałem. Nie prościej jest kupić nowego oryginalnego radia Professional z BT i USB? Na allegro można trafić czasami nowe radia za 1200-1300zł. Wystarczy, że kupomy kabel usb za 100zł i mamy wszystko jak ori.
Opublikowano
może tandeta to za dużo powiedziane ale w tej cenie 100x lepiej jest wsadzić oryginalne radio professional bez żadnych szybkozłączek i kolejnego modułu który może się popsuć. Ponad 1400zł za takie cudo? moim zdaniem to o wiele za dużo. Żadnych nowych funkcjinalności nam to nie przynosi...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
może tandeta to za dużo powiedziane ale w tej cenie 100x lepiej jest wsadzić oryginalne radio professional bez żadnych szybkozłączek i kolejnego modułu który może się popsuć. Ponad 1400zł za takie cudo? moim zdaniem to o wiele za dużo. Żadnych nowych funkcjinalności nam to nie przynosi...

Ile ludzi - tyle opinii , mi osobiście szkoda oddawać pieniądze za moralnie przestarzałe części BMW

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hej, ale w przypadku Navi Pro taka opcja chyba nie wchodzi w grę? Tu nie da się wymienić samego "radia"?