Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czesc mam pytanie chce zmienic siedzenia przednie w e46 2002 bo skora w moich jest zbyt zmeczona i znalazlem podobne na alegro a nawet lepsze bo kubelkowe tyle ze od anglika nie sa sterowane elektrycznie tak jak w moich-jednak nie wiem do konca czy przypasuja-z gory dzieki za pomoc
Opublikowano
to ja się podłączę do wątku z innym, poodbnym pytaniem - gdybym chciał wymienić swoje ręcznie sterowane fotele na elektryczne to będzie wymiana plug&play? i co z podgrzewaniem siedzeń, jeśli bym takie wyhaczył?
Opublikowano
tylko że jeśli masz elektryczne siedzenia to jakiś moduł jest inny , jak znajdę który to napiszę .... aha i przecież fotel kierowcy ma pamięć jak to zamienisz ?? pasażer będzie miał pamięć ?

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

• 3 lata później...
Opublikowano
Witam. Jaki jest mniej/więcej koszt wymiany wnętrza na skórzane fotele i drewniane elementy? Czy można tak zrobić? Nie ma jakichś problemów? Jeszcze chciałbym zapytać o listwy dachowe; ile to kosztuje, czy można montować używane, jak to się montuje?
Opublikowano

aledrogo.pl tam masz ceny a robocinza???

chyba samemy dal bys rade!!!

nic tak nie odpreza jak minuta dla weza
Opublikowano
Pewnie, że samemu. Patrzyłem na allegro, ale fotele są w różnych cenach i nie wiadomo w jakiej jakości skóra (na zdjęciach marnie widać). A i to drewno. Na allegro jest jakiś kokpit drewniany za 125zł, ale czy to wszystko? Na drzwi jakieś listwy?
Opublikowano

musisz sie skontaktowac ze sprzedajacym i zapytac czy ma caly komplet czy nie.zazwyczaj sprzedaja cale boki,ale do sie tez podmienic same listwy,jedyne co musisz sprawdzic czy ten komplet co chcesz kupic jest do takiego modelu jak ty masz i czy np.jest podghrzewanie foteli albo elektryka ,jezeli jest u ciebie.

a co to za e46 520d :mrgreen: :mrgreen: :cool2:

nic tak nie odpreza jak minuta dla weza
Opublikowano

listwy sobie oklej, pomaluj na jaki tam kolor czy fakture chcesz. Listwy w srodku są na wcisk montowane, normalnie podważasz srubokrętem owiniętym w szmate i wychodzą. Wszystkie są na wcisk oprócz tego plastiku co jest koło gałki, tam masz 2 wkrety jak odsuniesz mieszek lewarka.

fotele wymienia się prosto, 4 sruby w podłodze plus jedna sruba od pasów. No i jeszcze 1/2 kostki elektryczne pod spodem. Tylna kanapa siedzisko jest na wcisk, oparcie zalezy jaka wersja czy na stałe czy kładzione fotele.

boczki drzwi pare srubek w ukrytych miejscach pod zaslepkami. Najpierw trzeba zdjąc listwy bo bez tego nie widać srub i nie zdejmiesz boczka. Jak sruby odkręcisz to potem od dołu zaczynasz wyrywać boczek bo jest na plastikowych kołkach (polecam sobie kupić troche tych kołków bo stare mogą się połamać).

Listwy przy dachu są montowane również na wcisk, spinki trzeba kupić bo przy demontażu się łamią.

szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Właśnie o nich pisał Kemot. Są na wcisk. O ile rozmawiamy o sedanie i coupe.

To co pokazałeś w aukcji nijak się będzie pewnie miało do elementów oryginalnych. Innymi słowy staniesz na parkingu przy oryginalnym e46 z chromem i w porównaniu z nim twoje fantastyczne listwy z allegro będą wyglądać jak z allegro.

Oczywiście mogę się mylić, bo sprzedawca nie pokazał towaru, który sprzedaje, a jedynie powklejał kilka fotek ściągniętych z neta, przedstawiających oryginalne listwy.

Jak dobrze popytasz na forum, to się ktoś za darmo zamieni, bo chromowane listwy nie cieszą się zbyt wielką opinią.

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam

Pisze do Was z problemem dotyczącym wnętrza do BMW e46 Sedan 98, konkretnie chodzi o to, ze : w swoim modelu posiadam wersje standardowa wnętrza ( welur ) manualne fotele i DZIELONA kanapę, pytanie jest następujące :

- Jeśli chciałbym wymienić wnętrze na skore w sportsize ( Anglik, 2002 r. manualne regulacje, kanapa NIE DZIELONA ) będzie pasowało do mojego egzemplarza? Czy ktoś przerabiał problem ze zmiana kanapy DZIELONEJ na NIE DZIELONA?

z Góry dziękuje za odpowiedz, pozdrawiam

To wnetrze mam na oku : https://www.olx.pl/oferta/skorzana-tapicerka-bmw-e46-m-pakiet-sedan-skora-boczki-CID5-IDigxtd.html#c516983c5a

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dlaczego chcesz zmienić kanapę dzielona na nie dzieloną. Standardowo jest nie dzielona

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Chciałbym zmienić wnętrze dlatego, że ten welur mi nie odpowiada, chciałem wymienić właśnie na skórę (lepiej się prezentuje i wygodniejsze -sportsize) tylko, że problem jest znaleźć takie wnętrze z dzielona kanapa..