Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Koledzy jak w tą książkę kiedy był serwis można wejść. Bo wiem że coś takiego jest.

Czy można zobaczyć coś więcej tam niż datę przeglądu i przebieg przy jakim był dokonany?

Dzięki za podpowiedzi :)

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Info o pojeździe -> Status pojazdu -> Wymóg serwisowania

Na samej górze jest książka przeglądów (data, przebieg i co dokładnie zostało zrobione)

Przy czym książka jest widoczna dla użytkownika dopiero od którejś (stosunkowo nowej) wersji softu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nbt w cic nie bylo czyli teoretycznie auta po lifcie

Nie było - to wcale nie oznacza, że nie można zrobić. Kto chce - proszę bardzo.

http://i.piccy.info/i9/711dc44a7f609b20573b71d4864b11e7/1477216824/50231/1073353/2012_bmw_f30_320d_sport_3_featured_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2016-10-23-10-00/i9-10427893/800x448-r/i.gif

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Właśnie o to mi chodzi, szukam tego i niestety nie mam pojęcia jak w to wejść :cry:

Aby znaleźć to, trzeba go zakodować . O to chodzi ))))) P. S. jakby co, dzwoń. Zrobię.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Tego menu nie ma również dopóki auto nie przejdzie pierwszego serwisu. Mi się pokazało dopiero po pierwszej wymianie oleju.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tego menu nie ma również dopóki auto nie przejdzie pierwszego serwisu. Mi się pokazało dopiero po pierwszej wymianie oleju.

O ile dobrze pamiętam - masz NBT, a my rozmawiamy o CIC.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
O ile dobrze widzę temat jest o elektronicznej książce serwisowej bez wyszczególnienia NBT czy CIC.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
  • 8 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie nie możemy. A i nie wszystko co sevis zrobil i jest na serwerach jest widoczne w elektronicznej ksiazce serwisowej w naszych pojazdach. Ja nie widze np. Napraw gwarancyjnych , programowan itp. A z ciekawostek nie widze wymiany tarcz hamulcowych przednich a wymiane tylu juz tak !
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
^^^ Ale po zmodyfikowaniu. W wersji ktora wychodzi z fabryki i bez podlaczania sie nie mozemy ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
^^^ Ale po zmodyfikowaniu. W wersji ktora wychodzi z fabryki i bez podlaczania sie nie mozemy ;)

Nie wiem co Wy tam 'nie mozemy',

ja mogę bez żadnych niuansów i internetu , podłączam scaner do HU i robię co chcę

http://i.piccy.info/i9/59b72a87757b6acc83569a08b0ebcd0e/1499538390/56539/1156693/Capture_d_cran_2017_02_05_14_23_49.pnghttp://i.piccy.info/a3/2017-07-08-18-26/i9-11358995/644x515-r/i.gif

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No dobra ale nie jest to dla przecietnego uzytkownika. :) I chodzilo mi o podlaczanie kompa itd.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No dobra ale nie jest to dla przecietnego uzytkownika. :) I chodzilo mi o podlaczanie kompa itd.

Każdy właściciel może nagrywać sobie serwis , no problem.

Po prostu trzeba zrozumieć jedną prostą rzecz - ASO - to nie jest panaceum i nie jest lekarstwem na wszystkie bolączki.

Gdybym chciał pracować w ASO, to już bym od dawna tam pracował. Dla mnie tam nie jest ciekawe .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
"Dzięki" , "bravo" moderator, dobrze pracujesz - bez wstydu i sumienia. Moje posty usunięte, a ten post, z powodu którego wszystko się zaczęło - zostawiłeś . Dyskryminacja bezpośrednia.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Umknął mi po prostu.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Podczepię się pod temat elektronicznej książki serwisowej: od kiedy BMW nie daje papierowej wersji i w jakich autach? Czy w dalszym ciągu dostępna jest papierowa książka serwisowa?

Ostatnio oglądałem F30 z 2013r a koleś mi mówi że nie ma książki serwisowej bo nie i już - nie potrafiłem go zrozumieć a on nie potrafił mi wytłumaczyć o co chodzi.

Może ktoś mi podpowie jak to jest z książkami serwisowymi?