Skocz do zawartości

Brak świateł cofania i kierunkowskazów na desce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nie działają mi światła cofania i nie mam kierunkowskazów na desce rozdzielczej, czy warto coś jeszcze sprawdzić ? czy od razu brać się za wymianę LCM ? No i czy znacie kogoś w Warszawie kto byłby w stanie zakodować podmieniony LCM ?

Dzięki z góry za pomoc.

Opublikowano

W pierwszej kolejności daj mu w spokoju wyschnąć. Duża wilgotność plus pewnie woda w LCM robi swoje, ale jeśli nie ma cudów z innymi światłami, to jest szansa, że jak wyschnie, to wróci do życia.

U mnie przy tych objawach nie wyświetlał się też zegarek na radiu.

Opublikowano
Dokładnie tak.Jak mial już paść to padł i nic nie poradzisz.W jednym aucie mialem zalany colą z puszek i co ??? Po wysuszeniu moduł wstal :cool2: :cool2:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Dzięki za sugestie ;) właśnie wyjąłem lcm przedmuchałem i teraz schnie, chociaż wilgoci tam prawie nie było. Zobaczymy jutro jak zamontuje go z powrotem.
Opublikowano
Czytnik nawigacji też potrafi namieszać :D
Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
Opublikowano

A radio Ci gra ??

Masz navi 16/9 to sprawdź w okolicach tylnej lewej lampy.

Mi tydzień temu znikły światła mijania, wsteczne, kierunkowskazy z deski i dźwięk ich mrugania ale też radio przestało działać.

Po podłączeniu kompa zwarcie szyny I-bus do plusa wniosek umarł lcm ale sprawdzając wszystko po odłączeniu kostki od radia cała reszta wstała :))

Jak się okazało przez uszczelkę lewej tylnej lampy woda dostała się na przewody od radia a po nich do jego środka radio martwe:((((

Lecz ja mam navi 16/9.

Powodzenia.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam

Nie działają mi światła cofania i nie mam kierunkowskazów na desce rozdzielczej, czy warto coś jeszcze sprawdzić ? czy od razu brać się za wymianę LCM ? No i czy znacie kogoś w Warszawie kto byłby w stanie zakodować podmieniony LCM ?

Dzięki z góry za pomoc.

Witam panowie

Odświeżam temat...

Mam ten sam problem z tym, że u mnie nie włącza się również radio (ori.4:3 z kasetą) plus brak komunikatów pod zegarami (skończył się płyn do spryskiwaczy stąd wiem, że nie również to nie działa).

Problem pojawił się po 3 dniach ulew, w których auto stało.

Podpowie ktoś gdzie znajdę LCM i jak wyciągnąć z E39 z 99 roku, 528iA ?

Z góry dziękuje.