Skocz do zawartości

swozen zewnetrzny dwa rodzaje?e 36

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
kto mi powie czy do e36 sa dwa rodzaje swozni zewnetrznych bo zamowilem w sklepie i dostalem inne niz mam na samochodzie
Opublikowano
Oryginalny swożeń do e36 jest zatopiony w gumie zwiększającej komfort. Na rynku pojawiają się swożnie robione na wzór tych z e30 (bez gumy), są bardziej wytrzymałe na polskich drogach. W swoim e30 wymieniłem na dystansie 100 Tkm jeden swożeń, w e36 dwa padły już po 10 Tkm
Opublikowano
Dokładnie i te z firmy Meyle wytrzymują dużo więcej ! Napisze to tak bete mam od 2 lat i zmienialem juz 2 razy sworznie na te z komfotem, jedne były z lemforder'a drugie febi'ego te ostatnie wytrzymały 4 miechy- nawet jak sworzeń nie miał jeszcze luzu to już te blaszki od dołu się rozklepywały ta guma rozwarstwiała i było je już słychać, więc zamówiłem sobie te wzorowane na E30 czyli bez komfortu i teraz jest okay ! Czuć na nich bardziej nierówności ponieważ ta guma już tego nie tłumi ale przy twardym zawiasie i Felgach 17" te napewno wytrzymają dłużej ! Pozdrawiam !!!

E30 325i '90

E36 325i Coupe '92

E46 320TD Compact '03

E46 320D Touring '02

E91 320XD LCI '09

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Pytanko bo nie chce zakładać drugiego tematu, mam walniety jeden sworzeń jest tam luz i chciałęm wymienić, czy mozna wymienić jeden sworzeń zostawiając drugi bezzmian, który jest dobry i nie ma nic wyrobione ani zadnych luzów???
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)
W temacie sworzni - w marcu 2006 zalozylem z febiego, wczoraj na przegladzie wyszlo, ze lewy jest do wymiany! Mam zamiar zakupic wspomniane Meyle bez strefy komfortu. Edytowane przez Kolczasty
Opublikowano
Witam ja wymieniłem dolne sworznie na firme TRW Bmw zakłada je na drugi montaż zrobiłem na nich juz 10tys. i nie mają luzu bardzo dobra firma polecam je.
Opublikowano

no to na ktore lepiej zmienic, jakie radzicie ???? bo tez mam jeden do wymiany, ale jak juz to polece dwa odrazu, tylko z waszych wypowiedzi teraz niewiem jakie najlepiej kupic.

devro

Opublikowano (edytowane)
Ja biore Meyle rowniez z tego wzgledu, ze ostatnio dowiedzialem sie ze mam zawieszenie M-Technik, wiec co mi tam komfort ;) Edytowane przez Kolczasty
Opublikowano

dzisiaj kupilem dwa swoznie firmy RTS sa , zna ktos moze ????

facet mowil ze sa lepsze niz FEBI, i pytal ktore ma zamowic .wiec wziolem te RTS.

Opublikowano
Sworzeń firmy TRW kosztuje 70zł ale przeżyje dużo więcej niż FeBI, RTS, Lemfortera, MOGG ... WOle wydać troche wiecej ale mieć spokój na dłuższy czass. Jestem mechanikiem samochodowym wiec juz sie przekonałem które firmy są dobre a które nie !!!!
Opublikowano

Witam

Ja też ostatnio strasznie się zawiodłem na firmie MOGG :evil:

Zmieniali mi górne sworznie wachacza i wyobrazcie sobie,że się rozleciały po 2 m-cach ok 3tys przebiegu.Jak kręciłem kierownicą w miejcu to widać było jak chodzi wachacz i strasznie strzelało.Oczywiście sworznie wymienili w ramach gwarancji bo nie jest normalne aby co 2 m-ce je wymieniać.Oczywiście również właściciel warsztatu był strasznie zdziwiony bo takiej sytuacji jeszcze nie miał :shock:

Pozdrawiam

Opublikowano
LUkas 23 tarcze do polecam PILEGNA a klocki tanie a dobre to ICERA. A tuleje dobre robi firma FEBI. POZdro