Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam.

Od kiedy będzie bmw 3 f30 rok modelowy 2017?

Jakie będą zmiany , czy może ktoś się orientuje?

Kiedy będzie nowy cennik i czy będą jakieś zmiany?

Ostatnie pytanie czy potwierdzone jest kiedy zostanie zaprezentowana oficjalnie nowe BMW serii 3?

Kiedy będzie można mniej więcej zamawiać?

Pytam ponieważ zamówię f30 w przyszłym roku jednak, będę mógł uzyskać duży rabat :)

male-bmw-2.png
Opublikowano
Idąc tym tropem przez ostatnie 2-3 lata produkcji modelu jego sprzedaż powinna mocno spadać, a z tego co wiem właśnie w ostatnich latach sprzedaż jest najwyższa. Jest znacznie mniejsze ryzyko wystąpienia usterek wieku młodzieńczego, które przy obecnym systemie wdrażania są nieuniknione. Zresztą im dalej w przyszłość tym niestety samochody bardziej problematyczne. Ciekawe jak zmuszenie użytkowników do stosowania AdBlue wpłynie na sprzedaż diesla? Nie wierzę, że w nowym modelu nie będzie to koniecznością.

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

Opublikowano
Nowa generacji 3 wchodzi w 2018, wiec moim zadaniem nie oplac sie teraz juz brac F30/31. Za 2 lata bedziesz sobie plul w brode.

Rozumiem, że można poczekać kilka miesięcy na nową generację, ale dwa lata to przesada. Po 3 latach jak ktoś ma parcie można zmienić na nową budę, ale ja bym tyle w życiu nie czekał.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Moim zdaniem zależy kto czego oczekuje....

Ja świadomie zamówię 330i w marcu przyszłego roku ( najwyższy rabat będzie, dobry leasing, dopracowany model)

Nie jestem snobem czy też gadzeciazem, nie muszę jeździć najnowszym modelem...

Tak jak pisałem wszystko kwestia tego czego oxzekujemy od naszego auta :)

Mi zależy na cenie a już teraz mam około 11% rabatu plus 15 k od producenta, leasing 105% całkowity koszt:)

male-bmw-2.png
Opublikowano
kazdy wybiera portfelem i nie kazdy chcialby zobaczyc po rok od wydania 50tys euro nowy model na ulicy . Nalezy tez pamietac jak bardzo "stara" 3 traci na wartosci po wejscu na rynek nowej generacji. Mozna kupic swiezy model i sprzedac rok przed wejsciem nastepcy.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Niedługo wyjdzie ze nowy model opłaca sie kupić tylko 2 lata po premierze, następne 5 warto czekać bo szkoda kasy :roll:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Autem będę jeździł 5 lat conajmniej więc liczę się że spadkiem wartości i świadomie wolę "stary" dopracowany model niż nowy ( nikt nie będzie znał wad wieku młodzieńczego) poza tym przy sprzedaży są auta 5 letnie do kupuenia za 30% ceny a są auta 5 letnie z przebiegiem 50k serwisowane bez ryski za 50% ceny które sprzedają się w 5 minut:)
male-bmw-2.png
Opublikowano
Niedługo wyjdzie ze nowy model opłaca sie kupić tylko 2 lata po premierze, następne 5 warto czekać bo szkoda kasy :roll:

wg mnie najlepiej kupować auto zaraz po lifcie

Opublikowano
Tez tak uwazam lci za kazdym razem robi robote
http://i607.photobucket.com/albums/tt156/henake/auta-1_zps844b52e9.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zgodzę się z opinią że najlepiej kupować lci.... Ale po prostu ją muszę patrzeć na budżet ( nie stać mnie jak niektórych tutaj żeby na cenę nie patrzeć)

Auto kupuje na 5 lat ( 10-12k) - praca poza domem.

Po 5 latach plan jest wymienić na nowe.

Zadbany 5 latek bez ryski i z przebiegiem 60 k sprzedam nawet przez salon od ręki.

Ale każdy kupuje to na co go stać ( też chciałbym x6m) dobrze ze za marzenia nie karaja ;)

male-bmw-2.png
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Witam.

Jakie będą zmiany , czy może ktoś się orientuje?

Kiedy będzie nowy cennik i czy będą jakieś zmiany?

Najistotniejsza zmiana (przynajmniej dla mnie) to nowy system iDrive w wersji 5.0 czyli taki jak w serii G :cool2:

Menu w stylu "kafelków" ale bez opcji gestów i ekranu dotykowego.

Każde F30 LCI wyprodukowane od lipca 2016, będzie posiadać nowy system.

Ja swoją F30 zamówiłem w czerwcu br. i mam potwierdzoną informację od producenta, że się załapałem na wersję 5.0 :D

Dodatkowo można zamawiać opcję indukcyjnego ładowania telefonu a od września funkcję CarPlay dla urządzeń z iOS.

Dla aut wyprodukowanych w lipcu i sierpniu br. producent przewidział retrofit CarPlay.

Z innych "ciekawostek" - wzrosła cena opcji XT1 czyli "panel deski rozdzielczej pokryty skórą z merynosów Individual" o ok. 1.100 zł względem cennika ze strony BMW.

Opublikowano
kazdy wybiera portfelem i nie kazdy chcialby zobaczyc po rok od wydania 50tys euro nowy model na ulicy . Nalezy tez pamietac jak bardzo "stara" 3 traci na wartosci po wejscu na rynek nowej generacji. Mozna kupic swiezy model i sprzedac rok przed wejsciem nastepcy.

To czym będziesz jeździł przez ten rok?