Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dziwny problem.

Na wiosne włożyłem nowe oponki (Bridgestone Turanza R300) i odrazu zauważyłem bicie kierownicy przy predkosci 80 - 90 km/h (ponizej i powyzej tej predkosci jest OK).

Oponki w standardowym wymiarze R16 225x55, 2 sztuki są z 2005 roku i 2 z 2003 roku, no ale oczywiscie sprzedawane jako "nowe"...

Po powrocie do warsztatu okazalo sie, ze nalezy ponownie wywazyc koła (ponoc czesta sprawa przy nowych oponkach).

no spoko , ale po pewnym czasie znowu to samo i tak do tej pory

w sumie juz 4 razy mi wywazali te koła (ostatnio parametry odbiegały do 50 gram na strone).

Co to jest ? problem z oponami i domagac sie wymiany w ramach gwarancji ? czy moze cos nie tak w zawieszeniu ?

Opublikowano

Witam!

Też mam ten problem. Nikt jeszcze nie poradził nic na to.

Dodam, że na kołach zimowych i nowych oponach FULDA było tak samo. Teraz mam 17'' Pirelli i znów jest to samo. Trzęsie kierownicą przy ok 80km/h

Pozdro.

Opublikowano
Jedno bardzo ostre hamowanie i już może być kłopot z wyważeniem opony,może tylne macie w lepszym stanie to załóżcie na przód.
Opublikowano
Wiecie panowie i panie że jest jeszcze jedna możliwość...OSZUSTWO ZAKŁADÓW WULKANIZACYJNYCH :mrgreen: Otóż taki fachowiec w wywazając koło w prosty sposób może was po prostu oszukać. A robi to tak że wyważając koło zatrzyma maszynę podnosząc osłonę kręcącego się koła gdy się ono jeszcze kręci. Jeśli tak zrobi (a nie zaczeka aż maszyna samoczynnie się zatrzyma i pokaże wyważenie lub niewyważenie) to komputer pokaże KOŁO WYWAŻONE i gość się nie męczy z przyklejaniem bądż nabijaniem odważników tylko kasę liczy a klijent za kilka dni wraca i myśli co z tymi kołami przecież wyważane a trzęsie. Zwracajcie na to uwagę :cool2: