Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdzie w e36 sprytnie i niestandardowo przerwać obwód zapłonu lub odciąć zasilanie pompy paliwa. A może ktoś ma całkiem inne innowacyjne pomysły gdzie podłączyć układ wykonawczy alarmu czy blokady ?

W miarę mozliwośći piszcie ktora to kość/kabel/miejsce w pojeździe bo

nie wszyscy dysponują taką samą wiedzą na ten temat.

Never Say Never Again!
Opublikowano
ja kiedyś jeszcze jako nastolatek miałem w moim Maluszku ;) odcięcie przy lewarku zmiany biegów a dokładniej był tak przełącznik bodajże do cewki (dokładnie nie wiem bo mi to ojciec robił :D) pod mieszkiem. Żeby uruchomić auto trzeba było "wymacać" przełącznik przez mieszek i go załączyć.
Buch teściową w klatkę piersiową ;)
Opublikowano

Turbo ale napisales...

Idac za Toba niech kazdy napisze gdzie ukryl swoj przelacznik a wtedy amator cudzej wlasnosci bedzie mial bardzo ulatwione zadanie :x

Opublikowano
możliwości jest nieskończenie wiele - potencjaklny złodziej musiałby wymacać cały samochód ;). Wyobraźcie sobie takiego pacjenta jak go rano zastajecie w samochodzie a on obłapia tapicerkę drzwi hehe :twisted2:
Buch teściową w klatkę piersiową ;)
Opublikowano

Tylko nasz sympatyczny amator cudzej wlasności, jesli ma troche rozumu to nie będzie obłapiał auta jak kobiety przez cała nocke i szukał przełacznika czy sensora jak punktu G, tylko odrazu zmostkuje kawałkiem przewodu zasilanie cefki zapłonowej bo to standardowe miejsce przecięcia.

Stąd moje pytanie gdzie jeszcze zamiast tego standardu dobrze jest przerwać sprytnie obwód. To pytanie do ludzi którzy bardziej siedza w elektryce pojazdu.

Chyba żę wszyscy przecinają zasilanie cafki i pompy paliwa i tyle, ale to moim zdaniem banalnie do obejścia wiedząć gdzie te elemty sie znajdują.

Never Say Never Again!
Opublikowano
odciąłem pompe paliwa za pomoca blokady as 10 kupionej na allegro za 45 pln.auto po uruchmieniu jedzie przez 90 sekund nastepnie włączają sie kierunki klakson,awaryjne i staje. to samo po otwarciu dzrwi .Trzeba rezłączyć każdorazowo blokade.POlECAM to użądzenie.Kostke z wiązką przwodów masz po stronie kierowcy po sciągnięciu plastiku ,podpórki pod lewą nogę.Jeśli kupisz te blikade na allegro sprzedawca da ci kpl. instrukcje co i jak odciąć.
BMW 525i od 340 dni---------wcześniej e23, 732i--------- tylko automat!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
[...]nie wszyscy dysponują taką samą wiedzą na ten temat.

Bo nie wszyscy używają :search: .

Pisałem o tym nie raz, nawet zamieszczałem schematy.

Możesz odciąż zasilanie pompy lub zaworów reduktora (dla LPG), całkowicie ECU, cokolwiek, odradzam kombinowanie przy cewkach i module po stronie wykonawczej - będą błędy i problemy.

Pozdrawiam

Kai
Opublikowano

Witam

Chyba żę wszyscy przecinają zasilanie cafki i pompy paliwa i tyle, ale to moim zdaniem banalnie do obejścia wiedząć gdzie te elemty sie znajdują.

Jak przetniesz zasilanie pompy gdzies po drodze pod tapicerka z tylu samochodu i wyprowadzisz dwa przewpdy do przelacznika to nie sadze zeby zlodziej siedzial w aucie i szukal miejsca przeciecia zdejmujac tapicere. Nie wydaje mi sie zeby bawil sie tez w podlaczanie niezaleznego zasilania do pompy. A bez pompy nie ma jazdy.

P.S. Ktos pisal o przelaczniku w mieszku lewarka zmiany biegow. Chyba najpopularniejsze miejsce ukrywania tego przelacznika :D

Pozdrawiam
Opublikowano
[...]nie wszyscy dysponują taką samą wiedzą na ten temat.

Bo nie wszyscy używają :search: .

Pisałem o tym nie raz, nawet zamieszczałem schematy.

Możesz odciąż zasilanie pompy lub zaworów reduktora (dla LPG), całkowicie ECU, cokolwiek, odradzam kombinowanie przy cewkach i module po stronie wykonawczej - będą błędy i problemy.

Pozdrawiam

OK Kai, dzięki.

To już brzmi konkretniej. Nie znalażłem tych postów wcześniej ale skoro mówisz że są to znaję je.

Pozdrawiam

Never Say Never Again!