Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dzięki :cool2:

to spalanie jednak trochę za wysokie jak na codzienne dojeżdżanie do pracy /łącznie 50 km w obie strony/ chyba że N43 spali mniej ale nie sądzę a LPG w serii 1 to pomyłka zaś w N43 już w ogóle bezsens z uwagi na b.wtrysk

auto sprzedane z przebiegiem 108tyś...

taki przebieg to bajka, ze świeczką w PL

Opublikowano
taki przebieg to bajka, ze świeczką w PL

To fakt, sam szukałem samochodu dobrych kilka miesięcy i powiem że zanim znalazłem egzemplarz warty kupienia pokonałem dużo kilometrów i obejrzałem multum samochodów w większości nie wartych nawet oglądania, ale tak to jest przez telefon wygląda to inaczej a na miejscu niestety niemiłe rozczarowanie. Trzeba szukać nie będzie ławo ale na pewno coś znajdziesz co spełni twoje oczekiwania.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie /i Pnie jeśli są/ chciałbym od was uzyskać kilka odpowiedzi dotyczących tego egzemplarza z silnikiem N43, szukam nowego auta dla żony,;

- jakie średnie spalanie motoru N43 przy jeżdzie 80% trasa

- awaryjnośc N43, trwałość rozrządu przy założeniu, że pokazany egzemplarz ma oryginalny przebieg

- jak to jest z tym valvetronic-iem?

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-1-118i-oplacony-serwis-szyberdach-bezwypadkowy-ID6yMS8j.html

Proszę o pomoc zamiast przekrzykiwania się nt. kto jest większym trolem forum :idea:

Mam jedynke z n43, auto kupilem z przebiegiem 152tys (udokumentowany) aktualnie jest 170tys .

-srednie spalanie przy w miare dynamicznej jezdzie 50/50 (trasa/miasto) 8.2 ,w trasie różnie, ale srednio w granicach 6-8l/100 z predkosciami 130-150km/h.

-problem z noxem i wymiana rozrządu przy 165tys

-valvetronic do tej pory chyba ok, przy generealnym przegladzie auta podczas wymiany rozrzadu mechanik nic o tym nie wspominal,

poza tym auto trzyma fabryczna moc wiec na 170tys sadze ze jest ok.

W razie awarii nie jest najtansze w serwisie ale ogolnie polecam. Przyjemnosc z jazdy prowadzenie i wygoda na ogromny +. Pozdrawiam

0e1de3693c7c5abemed.jpg
Opublikowano

N43 118i

miasto 8,5l

trasa 7

klima włączona cały czas, n43 jak jest sprawny pali mniej od przedliftowych n46, jest też bardziej dynamiczny

newraligiczne puntkty w tym silniku to:

-wtryski

-cewki

-nox

rozrząd podobnie jak w n46, może ale nie musi wymagać wymiany

warto w tym silniku mieć wgrany najnowszy soft bo na nim auto pracuje zdecydowanie lepiej niż na fabrycznym np. z 2007 roku

Opublikowano
kamilq777 i michszy dzięki serdeczne :cool2: teraz mam jakiś pogląd w temacie
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Serdecznie

Przymierzam się do kupna

2007 57 BMW 1 SERIES 2.0 120I SE 5D AUTOMATIC 168 BHP

Tu link ogłoszenia

http://www.balhamcarslimited.com/used-bmw-1-series-balham-london-1294630

Jako że nie mam doświadczenia w kupnie auta zwracam się o pomoc czy ten model jest wart ceny i jakiekolwiek opinie o automacie, dużo czytałem o wersjach silników i wybrałem jedynie 2 litrowa benzynę

Auto jest dla mnie i mojej dziewczyny,

Auto wygląda na zadbane posiada drobne ryski i odpryski na masce, niski bieżnik na przednich oponach, alufelgi delikatnie/średnio poryswane od krawężników

Auto Miało 3 właścicieli a razem z nimi problemy z przeglądałem z powodu startych opon i raz za wysoko światło ustawione, przebieg po sprawdzeniu na internecie by się zgadzał rok temu miał 77tys mil.

Proszę o pomoc w decyzji i jakieś informacje o automacie bo nie mogę nigdzie znaleźć

Pozdrawiam

Arek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opis elegancki ale biorąc pod uwagę, że to anglik trzeba brać pod uwagę, że ciężko będzie go później sprzedać a przy kupnie dokładnie sprawdzić, ale to w sumie żadna nowość.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
N43 118i

miasto 8,5l

trasa 7

klima włączona cały czas, n43 jak jest sprawny pali mniej od przedliftowych n46, jest też bardziej dynamiczny

newraligiczne puntkty w tym silniku to:

-wtryski

-cewki

-nox

rozrząd podobnie jak w n46, może ale nie musi wymagać wymiany

warto w tym silniku mieć wgrany najnowszy soft bo na nim auto pracuje zdecydowanie lepiej niż na fabrycznym np. z 2007 roku

Do newralgicznych punktów można jeszcze zaliczyć ( z własnego doświadczenia):

- termostat

- Pompa podciśnienia oleju Vacuumpumpe

- napinacz łańcucha rozrządu

- sprzęgło

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Szukam do zakupu bmw 1 w 2 litrowej benzynie. Nie chce 1.6 bo się naczytałem, ze to bardzo awaryjna jednostka.

Czy możecie polecić jakieś auto max do 25 tys zł , które ma motor 2.0 i jest sensowne do zakupu?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Szukam do zakupu bmw 1 w 2 litrowej benzynie. Nie chce 1.6 bo się naczytałem, ze to bardzo awaryjna jednostka.

Czy możecie polecić jakieś auto max do 25 tys zł , które ma motor 2.0 i jest sensowne do zakupu?

Szukaj DIESEL, bo dostanesz atak serca )) z ta 2.0 benzyna

Opublikowano

Możesz to rozwinąć ? W jakim sensie atak serca ? :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Możesz to rozwinąć ? W jakim sensie atak serca ? :)

W sensie życia na warsztatach z tym silnikiem. Mówię poważnie, zapomnij. Szukaj diesla .

Opublikowano

Jestem zaskoczony. Myślałem, że ten motor 2.0 jest mało awaryjny.

Który konkrtnie diesel jest najlepszy ? Chodzi mi, która moc ? Wiem, że diesle miały problemy z wtryskiwaczami...

Opublikowano

Tak jak mówiłem... chciałbym coś kupić w okolicach 25 tys.

Tutaj na forum nikt nie sprzedaje jakiegoś " porządnego auta " ? :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wiem, że diesle miały problemy z wtryskiwaczami...

Problemy? Chyba bardziej naturalne zużycie eksploatacyjne. W tym budżecie to optymalnie będzie wybrać m47 120d 163km lub ewentualnie n47 118d 143km, w drugiej opcji trzeba pamiętać o sprawdzeniu rozrządu jak nie był niedawno wymieniany.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Za 25 koła powinieneś dostać już spokojnie 118d po lifcie, 143 koni. Najlepiej szukaj takiego z wymienionym rozrządem.
Opublikowano

Witam serdecznie.

Mam możliwość kupienia BMW Seria 1 E87 w Cabrio 2008 rocznik z motorem 2.0D 177hp i przebiegiem 150k za 37 000k od znajomego z pracy. Sprowadził ją lekko pukniętą i zrobił, pokazywał mi zdjęcia jak wyglądała po sprowadzeniu. Wczoraj się nią przejechałem no i faktycznie jest frajda ale zacząłem dzisiaj czytać w internecie i jest dużo artykułów aby omijać ten silnik bo jest problematyczny i samochód ogólnie jest drogi w eksploatacji.

Założyłem konto na forum bo chciał bym dowiedzieć się czegoś na jego temat od ludzi którzy mają pojęcie w tym temacie.

Za każdą pomoc będę wdzięczny, pozdrawiam.

Opublikowano
A mniej więcej ile za rozrząd w tym silniku ? Nie byłem jeszcze u znajomego mechanika i nie mam pojęcia. Chciał bym się dowiedzieć czy ktoś miał może styczność z cabrio i wie jak sprawa wygląda zimą? Potrzebuję samochodu na cały rok, nie znam ludzi którzy mieli styczność z cabrio i nie mam za bardzo kogo się doradzić.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rozrząd 2,2-3k, zależy na jakich częściach, może być więcej, zależy gdzie będziesz robił.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL