Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Są to 18stki.Przód 18x8 et 34, tył 18x8.5 et 37

Wydaje mi się,że produkowane przez BBS dla BMW.

Opublikowano

dzieki koledzy

nie robiliscie/widzieliscie jakichs innych opon dla takiego zestawu niz 225 przod i 255 tył?

np 225 przod i 235 tył ?

bo wlasnie zastanawiam sie nad takim zestawieniem bo 255 wydaje sie byc troszkę za duzo....

Opublikowano
ja kupiłem e91 z 225 na przodzie 225 na tyle i jeździ się normalnie chociaż tył jest widocznie naciągnięty więc takie 235 na tyle nie powinno robić problemu chociaż zamówiłem już 255 bo chce zobaczyć czy będzie jakaś duża różnica ;)
Opublikowano

proponuje najpierw sprawdzic czy nie masz 4 felg w rozmiarze 18 i szerokości 8,

wtedy 4 razy 225 jest normalne, watpie zeby ktoś naciągnał na felgę o szerokości 8,5 opone 225.

a podobnie w druga strone na felge 18x8 zalożyć 255/35 też się chyba nie da.

W ori zestawieniu jest 18x8 z przodu 225/40 i 18x8,5 z tylu 255/35.

Opublikowano
ja kupiłem e91 z 225 na przodzie 225 na tyle i jeździ się normalnie chociaż tył jest widocznie naciągnięty więc takie 235 na tyle nie powinno robić problemu chociaż zamówiłem już 255 bo chce zobaczyć czy będzie jakaś duża różnica ;)

ja tez mam 4x 225/40/18, ale wszystkie felgi 8 cali

Opublikowano
Witam panowie zacznę od tego ze od kiedy przerzuciłem sie na marke bmw dostałem bzika :mad2: wszystko chce miec idealne w beci hehehhe ale do rzeczy założyłem ostatnio na przymiarkę felgi 18 cali z oponami 225/40 i mam wrażenie ze jest zbyt dusza szczelina miedzy kołem a samochodem lub mi sie wydaje a w koledzy na 18 jakie macie opony ??????pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a jakie masz zawieszenie? Rozmiary podane wyzej to sa rozmiary dedykowane do e90 i przy nizszym zawieszeniu ladnie leza.

🙃🙃

Opublikowano
ja mam u siebie 18 z oponami 225/40 i ci powiem że tył elegancko leży, z przodu jest jednak większa przestrzeń ale ogolenie nie jest źle jak na seryjne zawieszenie
Opublikowano
zrobię foto potem wam pokarze jak wygląda :mrgreen: a powiedzcie mi bo mam troche fantów jak monitor do nawi duży wyświetlacz a w samochodzie mam mały jak bym chciał przełożyć grało by normalnie?????? wyświetlało by sie na całym ekranie????
Opublikowano
najgorsze, ze dla 17stek tez 255 z tylu muszą być :)

No dokładnie też mi się to wydawało dziwne i troche za duże ale jak tak ma być to ok ;) ciekaw jestem jak się będzie bawara prowadzić ;)

Opublikowano

Mam te felgi u siebie - na żywo wygladają pięknie :)

Fabrycznie miałem Run Flaty 225 przód i 255 tył - dośc mocno zamuliło sie auto (wczesniej miałem wszedzie 225) ale najbardziej czuć na spalaniu.

Jako że mam je na wykończeniu kupiłem 2 dni temu nowe - wszystkie 225 choc z tyłu jest 8,5.

Wiem ze bedzie kondon, ale byłem u dwóch wulkanizatorów i powiedzieli ze oprócz wyglądu nie ma przeciwskazań choć jest to już rozmiar graniczny jak na tą felgę.

Opublikowano
Mam te felgi u siebie - na żywo wygladają pięknie :)

Fabrycznie miałem Run Flaty 225 przód i 255 tył - dośc mocno zamuliło sie auto (wczesniej miałem wszedzie 225) ale najbardziej czuć na spalaniu.

Jako że mam je na wykończeniu kupiłem 2 dni temu nowe - wszystkie 225 choc z tyłu jest 8,5.

Wiem ze bedzie kondon, ale byłem u dwóch wulkanizatorów i powiedzieli ze oprócz wyglądu nie ma przeciwskazań choć jest to już rozmiar graniczny jak na tą felgę.

Wulkanizator też mi mówił że 225 na przód i tył nie zaszkodzi ale się uparłem żeby było tak jak BMW zaleca, zobaczymy ;) Pozdrawiam