Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy nam się to podoba, czy też nie. BMW zmienia oznaczenia swoich modeli, a dokładniej ich kodów fabrycznych. Po 2007 roku nie będzie już kolejnych serii E... Nastąpi zmiana i starą wysłużoną literę E, zastąpi F :cry: Wydaje mi się, że poprostu zabrakło już im numerków. :twisted2:
Opublikowano
Nowe oznaczenie będzie się kojarzyć z amerykańskimi samolotami bojowymi. :mrgreen: A BMW i samoloty, jakby nie patrzeć... To dzięki lotnictwu powstała ta wspaniała marka. :cool2:
Opublikowano
Z tego co pamiętam, to nowa "piątka" będzie miała jako pierwsza oznaczenie F. Jeżeli się nie myle, to F10. Ale na 100% nie jestem pewny.
Opublikowano

E - to evolution, a F - to chyba Future co? :lol: :lol: :lol:

eeee tam, lepsze było "e"

Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda, że jest to wieko od trumny.
Opublikowano

F - nowa generacja, design :?:

ps. nowe oznaczenia, nowa stylistyka.... może jestem staroświecki ale choćby to było F16 :wink: to ja i tak pozostane przy starych ale jarych Exx (szczególnie do 1999 roku) jakoś te nowe modele do mnie nie przemawiają urokiem :wink: a co dopiero seria F... tak Futurystycznie brzmi, ciekawe jak wygląda...

pozdrawiam.

Mariusz.

edit: Remlen uprzedziłeś mnie :D - w każdym razie zgadzam się z Tobą E to E :8)

• Członkowie klubu
Opublikowano
Czy nam się to podoba, czy też nie. BMW zmienia oznaczenia swoich modeli, a dokładniej ich kodów fabrycznych. Po 2007 roku nie będzie już kolejnych serii E... Nastąpi zmiana i starą wysłużoną literę E, zastąpi F :cry: Wydaje mi się, że poprostu zabrakło już im numerków. :twisted2:

Było już na ten temat u nas na forum:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=16452&highlight=

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano
Dla mnie też stare BMW sa najładniejsze :D E32, E23 czy stara 6-tka .... to sa samochody z klimatem i duszą ... nie to co nowe opływowe, futurystyczne konstrukcje :naughty: :x
www.rc-trial.pl ----> ZAPRASZAM
Opublikowano

niestety chłopaki sastali tymi "E" i im się skączyły. Przecież między "trójkami" to im o 34 wzrosło oznaczenie! :mrgreen:

A teraz masz babo placek :mad2: ...jakieś takie pokraczne to bedzie....dopóki nie bedzie w uzyciu bo wtedy to juz normalka... :mrgreen:

Opublikowano

"E" się nie skonczyły, tylko zaczęły się konczyć liczby do 100 a cofać się nie wypadało. Jakby projektanci na początku wiedzieli ile przez kilkadziesiąt lat wyjdzie modeli to by ciaśniej te cyferki układali.

Z tą zmianą na "F" to jest bardziej chwyt marketingowy, bo przecież mogły by być E 110, 210 itp. tylko pewnie by się myliły z mercedesami:)

A tak to jest jakiś powiew świeżości. W końcu ta zmiana nie jest chyba tak szokująca jak zmiana stylistyki modeli bmw w ostatnich latach.

Opublikowano
W końcu ta zmiana nie jest chyba tak szokująca jak zmiana stylistyki modeli bmw w ostatnich latach.

:clap: :clap: W pełni się zgadzam. :clap: :clap:

w oczekiwaniu na zerodwójkę

Pzdr

Justyna