Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
na jakiej zasadzie dziala telefon w bmw e39 z 2003r. prosil bym o w miare dokladny opis.

z gory dziekuje.

Zadaj to pytanie w dziale - "Audio, Alarmy, Nawigacja & Elektronika".

Na pewno uzyskasz wiecej odpowiedzi.

Bayerische Motoren Werke... i tak trzymac!!!

http://img435.imageshack.us/img435/930/fv3df.png

Opublikowano
sorry, myslem ze to odpowiedni dzial. a gdzie sie wklada ta karte, bo w sam telefon nie bardzo bo nie ma gdzie. slyszalem ze caly telefon (moja komurke) gdzies sie wklada i tamten dziala jako moj... ale nigdzie nie moge znalezc miejsca na wlozenie telefonu lub karty...
Opublikowano
nie nie nie!! Wyjmujesz słuchawke z podłokietnika i tam gdzie masztą szufladke wkładasz DUŻĄ karte. Duża czyli nie wcinasz z niej samej karty sim jak do zwykłego telefonu. Póżniej włączasz telefon i hula do woli :)
http://img27.imageshack.us/img27/1430/10008058vw.jpg
Opublikowano

dzieki panowie, udalo sie. mam jeszcze 2 pytania:

da sie zmienic jezyk z niemieckiego na np angielski w telefonie i komputerze pokladowym??

ile kosztuje wymiana odtwarzacza kasetowego na Cd??

pozdr

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
nie nie nie!! Wyjmujesz słuchawke z podłokietnika i tam gdzie masztą szufladke wkładasz DUŻĄ karte. Duża czyli nie wcinasz z niej samej karty sim jak do zwykłego telefonu. Póżniej włączasz telefon i hula do woli :)

mam ten problem że gdy wkładam małą kartę SIM spowrotem do dużej tak jak była w oryginale / nie wycięta / i do czytnika SIM pod telefonem w podłokietniku nic się nie dzieje - telefon nie widzi karty wogóle,a może nie reaguje na karty z Orange ? mam starszą kartę SIM chyba już 5 lat - poprzedni właściciel auta kożystał z tego telefonu a ja nie mogę sobie poradzić żeby widział kartę i gdzie problem?? mam instrukcję z tego telefonu i robię tak jak tam pisze no chyba że czytnik karty jest gdzieś z boku a nie centralnie

Opublikowano
nic to nie daje , a w instrukcji pisze złotym chipem do dołu - w telefonie non stop pisze ' keine verbidung zur basis ' czy coś w tym rodzaju - autko to 320d z 2002r a telefon oryginalny BMW
Opublikowano

Witam !

Nie wiem dokładnie jak to jest z E-46, ale przypuszczam że podobnie jak w E-39 więc jeśli mogę Ci coś doradzić to:

Po pierwsze: spróbuj włożyć kartę bezpośrednio do centralki z znajdującej się w bagażniku - u mnie była taka sama sytuacja - karta działa tylko bezpośrednio w centralce chociaż z przodu jest gniazdo na kartę :duh:

Po drugie: poczytaj dokładnie w instrukcji z tyłu w danych technicznych na jakim zakresie GSM działa Twój telefon, ponieważ u mnie działa on tylko na GSM 900 a 1800 nie obsługuje ! I miałem tą samą historię co Ty ponieważ Orange (dawniej Idea) jest siecią działającą na systemie GSM 1800.

Mam nadzieje, że coś Ci pomogłem - powodzenia i daj znać, czy udało Ci się rozwiązać problem !

Opublikowano
przeleciałem całe 117 stron instrukcji obsługi tel. BMW i nigdzie ani słowa o paśmie tylko wszędzie karta SIM - możliwe że z Orange może nie działać w takim razie muszę pożyczyć od kogoś kartę w sieci ERA ale nic mi to nie da bo musiał bym zmienić operatora.Osoba od której kupowałem auto wyciągała swoją kartę właśnie spod telefonu a nie z bagażznika więc działał mu
Opublikowano
Działa !!! nie wiem jak to zrobiłem ale kupiłęm Tat-Tak'a i działa , potem włożyłem moją małą karte SIM do tej dużej co z niej wyrwałem / ORANGE / i również działa bezbłędnie w czytniku pod telefonem tylko karty odwrotnie wkładałem wcześniej :mrgreen: ale niezły bajer , w kierownicy przełączam z R na T i normalnie sobie paplam :D a na wyświetlaczu w CD idąc strzałkami w kierownicy widzę książkę adresową - telefon to BMW Siemens
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Po pierwsze: spróbuj włożyć kartę bezpośrednio do centralki z znajdującej się w bagażniku - u mnie była taka sama sytuacja - karta działa tylko bezpośrednio w centralce chociaż z przodu jest gniazdo na kartę :duh:
W ktorym miejscu w E39 jest taka centralka ztylu do ktorej mozna wlozyc telefon??

Pozatym moj telefon wogole sie nie wlacza. Z kierownicy i glownego wyswietlacza dziala, ale wkurza mnie ze nie dziabie nie da sie go wlaczyc i wogole!!

Opublikowano
Ponowię pytanie w tym temacie. Wkładam kartę, telefon działa poprzez zestaw głosnomówiący, numery wybierać można poprzez klawiaturę na konsoli centralnej, można dzwonić i gadać. Nie działa jednak słuchawka, wyswietlany jest napis "Keine verbidung zur basis". Ktoś wie jak uruchomić tą słuchawkę?
http://img221.imageshack.us/img221/3032/clipboard02zn2.jpg
  • 1 miesiąc temu...