Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Gratulacje że się udało. Mam nadzieję że sprawców znajdą i posadzą w pasiaki. W środku coś zniszczyli? Jakieś ślady przy stacyjce/OBD? Ciekawi mnie jak ją odpalili?? Niestandardowe zabezpieczenie jest najlepsze tak jak koledzy wcześniej pisali.
Opublikowano
Otwieranie auta -->

Dorobienie klucza -->

Cały zabieg 3min. i BMW odjeżdża :cry:

Naprawdę to takie proste ? :shock:

Opublikowano

Gratuluje odalezienia samochodu kolego!!! Konkretnie zrobilo mi sie Ciebie szkoda kiedy napisales ze oszczedzales na nia 8 lat...

Pokazal mi kiedys jeden magik jak odpalic moja e92 w 3minuty i zalecil natychmiastowy update wszystkich sterownikow w samochodzie - to ponoc utrudnia sprawe takze tez o tym pamietajcie.

Tak sobie myslalem o tym usunieciu zamku z drzwi kierowcy i zaslepieniu tego...

Prawdopodobnie bedziesz tez musial usunac zamek klapy bagaznika bo inaczej rozwierca tamten i wejda przez bagaznik skaldajac siedzenia, z drugiej strony jak usuniesz wszystke zamki to jak dostaniesz sie do samochodu/akumulatora jak sie kompletnie rozladuje lub jak stanie sie cos z elektronika...?

Zawsze mozesz pewnie wywalic szybe, wejsc do srodka, otworzyc maske (siedzen pewnie nie zlozysz od srodka) i pod maska podpiac sie pod aku i go naladowac/otworzyc - pytanie tylko czy zadziala to jak np klemu od aku sie poluzuja?

Opublikowano (edytowane)

Mam do Was prośbę o poradę.

W poniedziałek jestem umówiony w ASO BMW w Łodzi na podpięcie do komputera i usunięcie dogranego podczas kradzieży kluczyka. Chciałbym maksymalnie zabezpieczyć auto na tą jedną noc. Powinienem odpiąć akumulator, odłączyć konkretny bezpiecznik? Jestem teraz bardzo wyczulony na tym punkcie i chcę jak najlepiej zabezpieczyć auto. Do najbliższego parkingu strzeżonego mam koło 2km a i tak nie wzbudza on mojego zaufania.

Z góry dziękuję za wszelkie rady, pozdrawiam :wink:

Edytowane przez maciek257
Opublikowano

Wątpie żeby drugi raz tak szybko próbowali zajumać ten sam wóz. Oni myślą że auto spalone i jest obserwowane:)

Im więcej namieszasz tym dłużej złodziej będzie główkował i odpalał. Wyciągnij pare bezpieczników, aku wyciąg i do domu z nim :)

Myśle złodziej z akumulatorem dodatkowym nie będzie łaził :)

Opublikowano (edytowane)
Wystarczy jak odkręcę którąś z 2 plusowych śrubek? Wolałbym nie robić tego drogą prób i błędów, aby niczego nie zepsuć. Edytowane przez maciek257
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Generalnie żeby odłączyć prąd w samochodzie odkręca się właśnie minus, plus rusza tylko przy wyjmowaniu/wymianie akumulatora.

Nie odkryłeś jeszcze śruby plusowej klemy. Znajduje się ona za zaślepką na samym rogu akumulatora, pod dużym znaczkiem + na plastiku. Zaślepkę normalnie otwierasz. Klema jest przykręcona bardzo mocno. Minus normalnie widać i odkręcasz.

Pamiętaj że jak odłączysz akumulator to nie będzie możliwości normalnego otworzenia bagażnika.

3A0jS9b.png