Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzisiaj zauważyłem że Remote 3D View juz działa :lol:

Gdzie to jest widoczne - w aplikacji BMW Remote czy przez zalogowaniu przez strone connected drive?

Mozna prosic screena?

• Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Owszem w aplikacji PL pojawiła się ikonka Remote3d, ale w samochodzie włączyć się tego niestety nie da.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
Owszem w aplikacji PL pojawiła się ikonka Remote3d, ale w samochodzie włączyć się tego niestety nie da.

Pzdr

Nie znajduje tej ikonki :(

Opublikowano

Pzdr

Nie znajduje tej ikonki :(

Aplikacja Connected Drive / zakładka samochód / pokaż widok.

Niestety jak na razie jest widok z Monachium ale można się już pobawić. Lada dzień będzie można zobaczyć swój samochód.

Opublikowano

Podczas dwudniowej jazdy testowej spalanie średnie miałem 15l/100km, dość dynamiczna jazda. Na co dzień myślę, że poniżej 13 bym nie zszedł.

Pozdrawiam

Czy moglbys podac troche wiecej detali tzn czy jezdziles caly czas na sporcie i po miescie ?

No i jakie wrazenia bo niestety w Poznaniu nie maja nigdzie testowej 540i :(

Pzdr

Jazda mieszana, mieszkam po za miastem, jednak u mnie jazda po dwupasmówkach oznacza większe spalanie, a nie mniejsze :wink:

Trochę sportu, trochę komfortu, trochę zabawy. Przy dynamicznej, ale nie "szaleńczej" jeździe spalanie 13 litrów to chyba optimum.

Oczywiście ci, którzy od punktu A do punktu B jeżdżą prawym pasem spokojnie zejdą do 9-10l.

W f10 530xD spalanie na tej samej trasie (miasto i po za) mam zależnie od humoru 7.5 - 10.5 l/100km.

Silnik w 540i super, osiągi co najmniej wystarczające do codziennej jazdy :cool2:

Jest cicho, komfortowo i estetycznie, widok z kamer bajera. Cena 457.000,-

Ponieważ już ładnych kilka lat jeżdżę f10 to G30 nie powaliło mnie na kolana (silnik fajny), komforty podobnie jak w f16 za mało "trzymają" na boki, dotykowe przyciski pewnie kwestia przyzwyczajenia, deska obita skórą syntetyczną po prostu brzydka, wentylacja foteli podobnie jak w f16 wg mnie "nie działa".

Samochód był z M pakietem, DDC i na 20" kołach, na większych, poprzecznych, ostrych nierównościach, zawieszenie bardzo nieprzyjemnie "dobijało".

Pomyślałem, przeanalizowałem i jako następne 5er zakupiłem ........ M5 f10 CP :shock:

Powodzenia w dokonywaniu wyborów :lol:

Opublikowano

Z tego co widzialem na ulicach to w m-pakiecie najladniej, moim zdaniem, prezentuja sie jasniejsze odcienie, ktore bardziej podkreslaja sportowe linie.

Ale co kto lubi :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bardzo fajna konfiguracja, zastanów się jeszcze nad klimą 4 strefową, objmuje ona dużo ładniejszy - dotykowy panel sterowania. Zamawiasz u dealera czy broker?
Opublikowano
Bardzo fajna konfiguracja, zastanów się jeszcze nad klimą 4 strefową, objmuje ona dużo ładniejszy - dotykowy panel sterowania. Zamawiasz u dealera czy broker?

Raczej broker, ale zobaczymy, co wywalczę u nas :) A orientujesz się, czy w klimie 2-strefowej ną nawiewy w tylnych słupkach, czy tylko w 4 stref.

Opublikowano
Z tego co widzialem na ulicach to w m-pakiecie najladniej, moim zdaniem, prezentuja sie jasniejsze odcienie, ktore bardziej podkreslaja sportowe linie.

Ja też rozważałem na początku biały, ale z tego, co obserwuję, to zaraz na ulicach będzie połowa białych.

Biały z dodatkami m-performance, felgi 20 - super to wygląda, tylko zdecydowanie za twarde dla mnie te opony o profilu 30 :)

Opublikowano

Raczej broker, ale zobaczymy, co wywalczę u nas :) A orientujesz się, czy w klimie 2-strefowej ną nawiewy w tylnych słupkach, czy tylko w 4 stref.

Nawiewy w slupkach wystepuja tylko przy klimatyzacji 4 strefowej.

Zobacz sobie jeszcze ten koniak na zywo.

Ja wybralem jasna skore nappa do koloru A90 sophisto.

Opublikowano

Ja też rozważałem na początku biały, ale z tego, co obserwuję, to zaraz na ulicach będzie połowa białych.

Biały z dodatkami m-performance, felgi 20 - super to wygląda, tylko zdecydowanie za twarde dla mnie te opony o profilu 30 :)

Mi sie nawet bardziej podobaja odcienie "stalowe", fajnie to wyglada w m-pakiecie, ale jak mowie, kazdy ma swoje preferencje kolorystyczne. Tak czuy inaczej konfiguracja fajna.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

,

Tylko w 4 strefowej są nawiewy na słupkach. Zapytaj u forumowego brokera, w moim przypadku była znaczna różnica.

Opublikowano

Potwierdzam - broker da więcej

A co do koloró, to jak piszą przedmówcy - kwestia gustu - ja np. wziąłem Sportline - M-pakiet dla mnie za bardzo "przygniata" przód - Sportline daje trochę "świeżości"

Opublikowano
Ja natomiast gdybym się zastanawiał nad kolorem, to wybrałbym biały. Wiem, że nie jest łatwy w utrzymaniu ale moim zdaniem wygląda pięknie i podkreśla to co najbardziej rasowe :)
Opublikowano

Nawiewy w slupkach wystepuja tylko przy klimatyzacji 4 strefowej.

Zobacz sobie jeszcze ten koniak na zywo.

Ja wybralem jasna skore nappa do koloru A90 sophisto.

Mam dokładnie taką konfigurację kolorów w obecnej F10, więc chciałbym coś zmienić :)

Opublikowano

Wziąłeś pakiet innowacji, a nie wziąłeś Systemów Asyst. Kierowcy, czyli HUD będzie ci przydatny tylko do Navi i prędkości. Ja bym na twoim miejscu wziął Pakiet Safety Package ( gdzie za 10k. dostajesz Ledy - tu płacisz 6500, dostajesz systemy asyst. kierowcy oraz Active Protection )

Czyli generalizując dokładając dokładnie 4000 dostajesz systemy asyst. kierowcy ( martwy punkt, limit prędkości, awaryjne hamowanie, i wibracje w kierownicy ) oraz Active Protection.

Ps. zamiast dostępu komfortowego wolałbym wziąć elektrykę foteli, bo wtedy dostajesz też elektryczną kierownicę

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
W najbliższych dniach zamawiam auto. Jak oceniacie moją konfigurację? Szczególnie chodzi o zestawienie kolorystyczne z m-pakiem

https://www.fotosik.pl/zdjecie/fbf49fbb4aa9f56f

http://www.bmw.pl/myconfig/o7k7e3u7

Bardzo ciekawa konfiguracja. Ja dorzuciłbym jeszcze dostęp komfortowy i regulowany odcinek lędzwiowy.

Dostęp komfortowy to super sprawa, ale niestety bardzo zwiększa ryzyko kradzieży.

Opublikowano
Wziąłeś pakiet innowacji, a nie wziąłeś Systemów Asyst. Kierowcy, czyli HUD będzie ci przydatny tylko do Navi i prędkości. Ja bym na twoim miejscu wziął Pakiet Safety Package ( gdzie za 10k. dostajesz Ledy - tu płacisz 6500, dostajesz systemy asyst. kierowcy oraz Active Protection )

Czyli generalizując dokładając dokładnie 4000 dostajesz systemy asyst. kierowcy ( martwy punkt, limit prędkości, awaryjne hamowanie, i wibracje w kierownicy ) oraz Active Protection.

Ps. zamiast dostępu komfortowego wolałbym wziąć elektrykę foteli, bo wtedy dostajesz też elektryczną kierownicę

Pzdr

W przypadku zakupu w PL pewnie tak zrobię, ale jeśli będę brał przez brokera, to niestety są inne pakiety i za asystenta kierowcy trzeba dużo więcej dopłacić.

Opublikowano
???

Jak bierzesz przez brokera to konfigurujesz auto na polskiej stronie - czyli obowiązują Ciebie POLSKIE pakiety

Gdyby tak było, to broker miałby te same ceny co w salonie PL, nie uważasz? :D

Opublikowano

Nie zrozumiałeś albo nie przeczytałeś uważnie mojej odpowiedzi

Napisałeś, jak będziesz brał przez brokera to są inne pakiety - i do tego się odniosłem.

Powtórzę - zamawiając przez brokera konfigurujesz sobie auto na POLSKIM konfiguratorze

Opublikowano

Nie zrozumiałeś albo nie przeczytałeś uważnie mojej odpowiedzi

Napisałeś, jak będziesz brał przez brokera to są inne pakiety - i do tego się odniosłem.

Powtórzę - zamawiając przez brokera konfigurujesz sobie auto na POLSKIM konfiguratorze

U brokera asystent kierowcy i aktywna ochrona to plus prawie 6 tys.